ОСМИ КЛАС - тема 71

• 48 555
  • 735
  •   1
Отговори
# 465
  • Варна
Някъде има ли го химна качен, че девойката и мелодията не помни-два пъти им пускали само.
Аз съм в апогея си-сричам на немски куплета и ми доставя огромно удоволствие. Не знам дали съм ви споменавала, но тренирам ум в свободното време с научаване на песни, от чиито езици хабер си нямам.  Joy Слушам и повтарям до научаване.
Мелодията ми трябва обаче.

змия, може би ще кача куплета.  Hug Нека да видя първо дали ще им кажат как се чете на немски.

Госпожата ни по БЕЛ е само за нашия осми клас, не за всичките английски паралелки.  Другите ѝ ученици са по-големи.
Ей, че ми домъчня за Сиси, че се притеснява-я да се взема в ръце умното ни момиченце!  Hug

Ей такива песни пея( от колекцията)  Grinning :

Последна редакция: вт, 29 сеп 2015, 21:18 от Стейси Грей

# 466
  • Варна
Flash* Може да се сменят учителите, няма гаранция обаче. По езиците със сигурност се сменят. Дъщеря ми изкара голям късмет с учителите по БЕЛ и МАТ, които си ги поеха от 8 клас, та до 12-ти. От новия учител по БЕЛ нямам никакви впечатления, от учителката по математика също. Но как и да имам , синчето не споделя нищо. Всичко било добре, нормално и така.
А Сиси как я смята тая работа - само седмица и ще чете гладко, а до края на годината какво ще прави  Laughing

Чух и аз за химна, само не разбрах по английски или по музика е за домашно. Не го чувам да пее обаче вкъщи, сигурно репетира тайно.  Sunglasses Thinking

# 467
  • София
Of, мойта я намерих вчера да реве. Не можела да чете гладко на немски! ooooh! 7ми ден откакто го учи ..
Ха ха и моят тази вечер се тюхкаше,  за какво бил избрал немски и как щял да го учи Mr. Green Crazy
Той до сега почти не се е налагало да учи каквото и да било, включително думи по английски, и му е адски непривично и то по 50-80 думи дневно, отделно граматика, но ще трябва да се напъне, защото сам си го е избрал Naughty

# 468
  • Sumen, Shumen, Bulgaria
Вчера имаше 80 думи по немски, днес са по- малко, имаше да прави съчинение, да представи приятеля си по чин.Тези момчета са големи шегобийци, намерили са разни думи в речниците и единият написал, че хобито на съседа му е да прави хербарии , а специалният му талант е ,че може да брои до 6 „ това на немски“. Така сме се смяли, учителката им има чувство за хумор Joy

# 469
  • Някъде в търсене ............
Днес госпожицата се върна от лагера ,доволна . Прегледа си нещата за утре и легна да спи. Четвъртък входно по математика. Миналата седмица по БЕЛ , чакаме резултати.

# 470
  • София
Моята изкарала 5 на входното по АЕ и щастлива, защото се учителката казала, че 2ките са 50%. Не видях теста. Дала им го е само да го видят. Била объркала нещо си.
Подписах и първата оценка. Започва добре в бележника. Заявих на мъж ми, че 5 и 6 подписвам аз, а той ще подписва 2ките  hahaha

Не знам в каква връзка са им казали, че 8ми подготвителен не се повтарял, т.е. можело, но в обикновена паралелка. Мъж ми каза, че и на РС го били казали, ама аз такова нещо не помня.

# 471
Искам да попитам само моят калпазанин ли не пише думите по 30-40 пъти като ги заучава? Тотално е забравил всичко лятото, забравил е как се пишат доста от думите. И макар да знае значението им не може да направи свясна диктовка. Но сегашната им госпожа казала, че не било задължително да пишат думите, за да ги научат и моят се е хванал за това. Но резултатите от писането са много зле.

# 472
  • Варна
slavena80 Не пишат тези, които имат добра зрителна памет. Няма как да задължат всички да пишат, някои деца знаят думите, на други им трябва много малко за да ги научат. Важното е думите да се знаят, а кой как ги е научил не е важно.

# 473
Значи моят ще е от пишещите. Mr. Green

Снощи 50 думи съм го карала да ги пише по 20 пъти. Днес ще проверя дали е останало нещо в паметта му. Абе мързи го ви казвам ама две не вижда! #2gunfire

# 474
Значи моят ще е от пишещите. Mr. Green

Снощи 50 думи съм го карала да ги пише по 20 пъти. Днес ще проверя дали е останало нещо в паметта му. Абе мързи го ви казвам ама две не вижда! #2gunfire

И моят го помръзва, но не бих могла да го накарам да напише 50 Х 20 думи.  По принцип съм от властните майки, които обичат да контролират всичко. Но мисля, че е време в 8 клас да не се контролират толкова изкъсо. Не мога да стоя до главата му като в 1-ви клас. Намрази ме вече заради това повтаряне : Научи ли, написа ли домашното?- Дразни се ,че искам да знам  всичко, което се случва. Но аз не знам къде да поставя границата. Не мога и да го ставя да прави каквото си иска. Не е лесно...

# 475
На нашите са им казали да си изберат по една книга от библиотеката на колежа и трябва всеки ден да четат по 15 страници. Книгите са на английски, дъщеря ми си е избрала на Стивън Кинг (защо ли не се учудвам). Не ми се струва да тръгват от нулево ниво по езика, каквито опасения имах. Иначе, тръгнах да й показвам форматирането, но вече го беше разбрала. (Явно някой френд е помагал)
Имат много домашни, снощи пак писа 2-3 часа.

# 476
  • Пловдив
 LUСY, явно си зависи от нивото на децата по езика.
При нашите всички са учили английски до 7 клас, но карат спокойно, точно от А, В и транскрипция. Което е много добре за такива като моята, които има пропуски. В съседния клас вървят доста по-бързо. В смисъл, че нашите вчера правиха контролна на втория дял, а в съседната паралелка - на 4-ти. Ще видим накрая какво ще се случи.
Не знам дали може да се повтаря 8-ми клас в ЕГ, но в ОМГ със сигурност може. Е, вярно, че е професионална паралелка, но в класа имаме дете, което повтаря заради ... математиката.
Обаче друг е въпросът как е прието това дете точно в тази специалност. Нищо против децата с ТЕЛК, те не са виновни за състоянието си, но пък и родителите трябва да имат някаква по-реална преценка за възможностите им и да не ги тикат непременно там, където има високи изисквания към всички.  Peace

# 477
Моята явно има добра зрителна памет, като мен, защото писането на френски го схвана и се справя учудващо добре...пише някои думи по няколко реда, но общо взето не е толкова зле, колкото очаквах, даже има похвали на двата теста...но произношението, ооо , там е трагедията...записала се е и на хора, дано пеенето помогне...защото сме много, ама много далече от френското произношение... ooooh!
Хубавото е, че всички деца в класа почват от 0, и че класната е много дейна и амбициозна.

# 478
Да препоръчате речник по ФЕ с около 20 000 думи?
На РС посочиха само това изискване.
Сигурно няма значение  Simple Smile ама да попитам все пак.

# 479
  • Монтана
Осми клас в езикова гимназия не може да се повтаря. Ако детето остане да повтаря, то се връща в осми клас но  непрофилирано училище. (както са основните училища)

Общи условия

Активация на акаунт