ОСМИ КЛАС - тема 71

• 48 411
  • 735
  •   1
Отговори
# 570
И нашите са правили препитване по нормативите, ще видим оценките. За спортовете съм много за, сега ще видя кога има свободно време и ще я запиша или на лека атлетика, или на волойбол.
Обаче с домашните се плаша - вчера е писала около 3 часа само по английски.

# 571
  • Пловдив
 gerka, този въпрос с нормативите се нищи периодично всяка година. За какво, аджеба, служат тези нормативи? Че не ми е ясно.  newsm78
Освен да накарат децата да намразят още повече часовете по физическо. Сто пъти по-добре е да играят някакви игри, да се движат, да се разтоварят, отколкото да им пишат двойки на скок от място.
В толкова много училища няма физкултурен салони, няма топки, няма нищо. Да се погрижат децата къде да го играят това физическо, а после да мислят за нормативи. Пълна глупост са тези неща. Още от мое време.  Peace

# 572
  • Варна
Нормативът по физическо за момчета за 50м бил 7 секунди, а скок - над 2 метра. Доста трудно ми се вижда за покриване  newsm78

Оценката по физическо от 8-ми клас влиза в дипломата за основно образование. От 9-ти клас нагоре - в дипломата за средно, не е маловажно.

gerka, този въпрос с нормативите се нищи периодично всяка година. За какво, аджеба, служат тези нормативи? Че не ми е ясно.  newsm78

Някои учители пишат оценки на нормативите, които после взимат предвид при оформяне на срочните и годишни оценки.

# 573
Много ми се иска да им вкарат 1-2 часа народни танци седмично, да ги поизпотят както трябва.  Confused
Ние едно време имахме народни танци и съвсем не беше лошо.

Последна редакция: пт, 02 окт 2015, 10:49 от Trol4eto

# 574
  • На черешата
I Много ми се иска да им вкарат 1-2 часа народни танци седмично, да ги поизпотят както трябва.  Confused
Ние едно време имахме народни танци и съвсем не беше лошо.

Така е, действа доста тонизиращо и раздвижването си е сериозно.

# 575
  • Варна
Още има народни танци. Зависи от учителя дали ще ги включи, но по програма са заложени.

# 576
  • Пловдив
От тук насетне все по -малко деца ще се справят с изискванията, най вече защото нито им се тича, нито им се скача. Безсмислени са ми тези нормативи, особено за училища извън спортните. Не съм питала моя как се справя, но знам, че не обича много много да мърда, когато не е в настроение за това.

?
Болднатото според теб е причина да нямат нормативи?
Изумява ме нашенското отношение към спорта и часовете по физическо възпитание.

Не ми се ще да се обяснявам като ученичка за всеки пост, защото вече съм си изказвала нееднократно мнението за часове като ФВС, музика, ИИ и так дале. Е, пак ще го напиша: няма маловажен предмет, за мен, но ми се струва, че е добре да се преразгледат някои изисквания. Пример: да се изисква изпяването на песен от младеж с мутиращ глас  ooooh!, или да се рисуват човечета с водни боички в 8- ми клас.
По ФВС преди години( по мое време)  имаше норматив да се тласка гюле. Амиии, аз тежах колкото гюлето, как да го изтласкам!? Или хвърлянето на онази малката топчица... винаги я пращах диагонално на целта  Joy. А високия скок и приземяването на пясък!? Все безумия. Сега нямам представа дали са запазени тези нормативи. Когато детето ми не харесваше часовете по ФВС ходеше активно и с удоволствие на тенис. Таааа, това ми беше мисълта... да се актуализират и нагодят изискванията към щенията на днешната младеж.

# 577
Винаги са покривали нормативи, във всички училища вечно имаше изпитвания, никога не е имало скатаване.
Но е много неприятно да започват учебната година с изпитване за норматив по скок от място и 50 метра
Ми някак си...не може ли поне 2-3 часа тренировки, проби, и после изпитване...
Децата ми са с доста добра спортна култура, но не умеят съвсем всичко. Скок от място е сред слабите им места. Малко тренировки и съвети биха им били от полза, ако не друго, поне да не се ядосват.
Имали сме по едно време народни танци- на всички им беше любимо и много приятно.

# 578
  • Варна
Още има народни танци. Зависи от учителя дали ще ги включи, но по програма са заложени.

Има си ги .След нормативите идва техния ред . Peace Моят покрива всички нормативи за 6ца ,но на танците се скатава и имаше 5ца в 8ми клас за 1вия срок. Определено оценката се формира на база показаното ,а не както им скимне.Това поне за 1 ва ЕГ..

# 579
  • София

Има си ги .След нормативите идва техния ред . Peace Моят покрива всички нормативи за 6ца ,но на танците се скатава и имаше 5ца в 8ми клас за 1вия срок. Определено оценката се формира на база показаното ,а не както им скимне.Това поне за 1 ва ЕГ..

Aко има народни танци, моят ще е с предимство. В старото училище от първи клас всяка година имаха задължителни часове по народни и бални танци.

# 580
  • Варна
За момичета е 180см скок дължина, моята едва скача 160  Simple Smile Но ми харесва,ч е се е притеснила, и че има мускулна треска от няколкото часа по физическо. Щото досега не е имала, правеха предната учителка луда и си позволяваха поведение за което съм и се карала не веднъж. Сега явно не смеят да гъкнат в час.

AlexaS ,
Цитат
Когато детето ми не харесваше часовете по ФВС ходеше активно и с удоволствие на тенис. Таааа, това ми беше мисълта... да се актуализират и нагодят изискванията към щенията на днешната младеж.
Няма как да стане това а и не виждам причина да се случва. Тениса е хубав спорт но не е масов, не е и отборен. И ако твоето го харесва , огромен процент от децата не харесват никакъв спорт. За тях каквото и да направиш в училище, все ще са недоволни.
Аз тренирах сериозно волейбол дълги години. И въпреки това не успявах да си покрия нормативите в училище, поне не с лекота. Но не смятам, че съм загубила нещо от скромните си и на моменти смешни опити да се справя.

п.п. понеже моя мъж играе тенис на корт 3 пъти седмично, понякога ходя с него.  Гледала съм тренировки на деца. Ми ... аз ако съм треньора им, да съм ги изгонила 100 пъти от корта. Те само за техника искат да тренират, това да тичат, скачат, упражнения за сила ... това не било тенис!  ooooh! Тенис е, за съжаление никога няма да го разберат.

# 581
Aко има народни танци, моят ще е с предимство. В старото училище от първи клас всяка година имаха задължителни часове по народни и бални танци.
Това в България ли се случва? Нашите от 1 до 4 клас почти не играеха физическо. Студено било навън, мокро било, вятър имало, салонът от горните класове бил зает, да не се ударели, да не настинели и т.н. Всички се възмущавахме на това, но не можахме нищо да направим, освен няколко забележки на класната. В часовете по ФВС играеха тихи игри или на телефоните. И после в междучасието защо тичали и нямало дисциплина?! След 4 клас вече почнаха и на децата им хареса, но какви нормативи в 5 клас. Писаха им двойки в началото, тромави били, по едно дете от клас покрива нормативите. После нещата се наредиха. Пак не покриваха нормативите за 6, но все пак влизаха в разумните граници. А и си чакаха часа по физическо, радваха се, изразходваха си енергията. Така, че децата не са виновни...

# 582
  • София
Да, в НУКК (Италианския лицей).

Но пък по физическо момчетата играеха само футбол.

# 583
  • Пловдив
Flash, тениса беше един прост пример, че ако едно дете има двойка по музика, не значи че не си пее под душа  Joy или няма желание да участва в Х-фактор. Защо да не спортуваш нещо до степен която ти носи удоволствие, без тенденции за състезателна кариера!? Разбира се, че не всички харесват един и същ спорт, но е леко тъповато да хвърлиш две топки на двора и да кажеш на момичетата да играят народна топка с едната, а момчетата футбол с другата. Е, и какво като футбола е отборна игра!?
За танците съм много ЗА. Народни, бални, модерни - каквито ще да са (като, че ли само еротичните ме плашат  Joy)

# 584
  • На черешата
 Tренирала съм тенис на корт 7 години, разказвала ми се е играта от тичане. Отделно всяка тренировка завършваше с 20 обиколки на корта.  Whistling

Общи условия

Активация на акаунт