ОСМИ КЛАС - тема 71

• 48 432
  • 735
  •   1
Отговори
# 615
  • София
Деска, така е. Но за САЩ искат все пак спортни постижения, а не просто 6 в дипломата. Защото това 6 не значи нищо. Там и пеенето в хор също може да се вземе под внимание.
Аз редовно си пъхам носа при кандидатстващите в чужбина и съм видяла какви притеснения има за 5 по ИИ изкуство или музика в 9 клас, заради което детето може и да не успее да покрие офертата на някой от по-престижните университети. ... защото не е отличник по всичко.  Peace
Лошото е, че оценката по физическо от 10 клас и тази по химия от 10 клас са горе-долу с една и съща тежест в средния успех от дипломата.

Ами ето нещо, което трябваше/трябва да се промени - шестобалната система . Ако приравним петицата към система в която оценяването е 1 до 100 например, 5-цата сваля автоматично 25 точки, което си е доста.

# 616
  • нейде там, където ....
Логистиката - кой както е свикнал. Дъщеря ми в пети клас си ходеше сама с автобуса на гимнастика, едва ли в осми ще се стресне да се придвижи с градския транспорт. Но има деца, които през живота си не са се качвали на автобус, за тях наистина ще е сложно.

А преди пети клас?

Може и да има деца, които не са качвали на автобус, но може да е и въпрос на време, за да се впише в графика за деня.  Peace

Моите деца се отказват, ако системно пътят до заниманието и обратно е повече от самото занимание. Или пък заради това се налага да ядат често набързо и/или навън.

dundi73, съчувствам и разбирам какво е около вас.

Кои са специалностите и университетите, в които 1-2 петици в дипломата могат да са решаващи? Не ми е дошло до главата явно, но съм любопитна.  newsm78

# 617
  • Пловдив
jd, за Англия става въпрос. тази година някои университети вдигнаха изискванията за успех примерно 5,80 и две 6,00 от матури.

За нашенските университети общият успех от дипломата не се взима почти никъде. Особено, ако си държал изпит.

# 618
  • София
В Германия има специалности в определени университети, например медицина в Хайдлберг, в които дори и пълно 6 от дипломата не е гаранция за прием. Peace В останалите унита за тази специалност трябва диплома от 5,85-5,90 нагоре. И като се има предвид, че е трудна задача да имаш и на двете матури в 12 клас 6,00, децата се стремят да компенсират загубата на  някакви стотни от там (матурите са цяла една трета от крайната оценка за средно) с наистина отлични оценки по всички предмети през гимназиалните години. Peace

В БГ цялата диплома се взима в УАСГ, специалност Архитектура. Отделно си има сериозни изпити по математика и рисуване.

# 619
Може и да има деца, които не са качвали на автобус, но може да е и въпрос на време, за да се впише в графика за деня.  Peace

Моите деца се отказват, ако системно пътят до заниманието и обратно е повече от самото занимание.

Аз коментирах само разходите за логистика. Виж графикът вече е проблем, права си. Когато не достига времето, не става - трябва да се избира.

# 620
  • нейде там, където ....
jd, за Англия става въпрос. тази година някои университети вдигнаха изискванията за успех примерно 5,80 и две 6,00 от матури.

За нашенските университети общият успех от дипломата не се взима почти никъде. Особено, ако си държал изпит.

Може ли конкретно кои са и за кои специалности се отнася?

Русалке, благодаря. А има ли нещо друго, освен медицина, за което трябва висока диплома?

# 621
  • Пловдив
jd, за БГ или за Англия

Скрит текст:
Специалност: Computer science
Университет: The University of Glasgow
Оферта:This offer is subject to you obtaining Award of Diploma za Sredno Obrazovanie with 5.9 overall and 5.9 in ALL school examinations and 6.0 in two Science subjects, one of which must be Mathematics. We also require IELTS at 6.5 with no subset under 6
Скрит текст:
Специалност: LLB Scots and English Law
Университет: The University of Strathclyde
Оферта: This offer is subject to you obtaining Diploma Za Sredno Obrazovanie with an overall grade of 6 including English.
Скрит текст:
Специалност: Физика
Университет: Шефийлд
Оферта: 5, 80 обща диплома, плюс 6 по физика и 6 по математика
Скрит текст:
Специалност: Computing Science/Business & Management
Университет: University of Glasgow
Оферта: This offer is subject to you obtaining
Obtain 5.9 or better in the Diploma za sredno obrayovanie with 6.0 in Mathematics and two Arts/Humanities subjects and with no other individual subject (state and school exams) below 6.0 plus IELTS at 6.5 with no subset under 6.

ей тук ги гледам
http://www.bghelp.co.uk/forums/threads/65734-%D0%9F%D1%80%D0%B8% … 7def18a055c4283fb
някои искат и по 3 матури.

# 622
  • Варна
 dundi, с тез английски университети направо изби рибата. Shocked
Много им е мазен курбанът на англичаните значи.
Имаме разни познати, които направиха всичко възможно да запишат децата си в английски училища из разни държави. И нивото им точно по математика например е доста по-назад от това на нашите деца. Та максималната оценка там и тук биха отговаряли на различни знания.
Ако си с английска диплома, пак ли са им такива изискванията на въпросните университети, или това важи само за дипломи от бг? newsm78

# 623
  • София
Според мен след 4-5 клас физическото в този му вид трябва да отпадне от програмата.
Това с нормативите е пълна щуротия. Учител искаше да остави ниска оценка на близко дете, защото не се справяло с не знам какво си. Въпросното момиче има медали от републикански състезания по друг спорт.
Не е много комфортно големи деца да се изпотят и после да стоят половин ден в класната стая. В колко училища има душове в съблекалните и къде в програмата е предвидено време за привеждане в приличен вид след часа?
И да си кажем истината. Какво спортуване са тези 30-40 минути два пъти седмично? Просто отбиване на номера, за да се отчете грижа за децата.

# 624
  • Варна
Ако си с английска диплома, пак ли са им такива изискванията на въпросните университети, или това важи за такива като нас? newsm78

Joy "мазен им бил курбана"

Изискванията им пак са за А+ (все едно 6 +) ,но само по трите предмета ,които са си избрали да учат в последните 2 години . А не като тук всьо на квадрат!  Money

# 625
  • Варна
Какво спортуване са тези 30-40 минути два пъти седмично? Просто отбиване на номера, за да се отчете грижа за децата.
При това покриване на нормативи се прави почти без никаква подготовка от предишни часове. Да не говорим, че в часа няма време за загрявка и масово децата са с мускулна треска или травми след такова пренатоварване.

Не знам дали навремето нормативите бяха ниски, но малко деца на успяваха да ги покрият за отличен. Сега ми се струва, че доста са завишили изискванията.  newsm78

# 626
Мале, колко сте писали! И в центъра на вниманието- физическото. Едно време бях освободена в гимназията и не се чувствах зле.
Миналият път с топка го праснали по очилата, рамките бяха се изкривили. В светлината на това събитие почвам да обмислям същото- да му взема бележка и да го освободя. Счупени върху лицето очила могат да имат много и неприятни последици. Да не говорим дори ако няма здравословни усложнения, финансовите също не са малки. Последните очила след смяната на диоптъра ми излязоха най-тънко 200лв.
Иначе ходи на тренировки по таекуондо, но там няма топки, тренира без очилата, само като стигнат до ритането по дъските ги слага, че да може да си прицели удара.

# 627
Не е много комфортно големи деца да се изпотят и после да стоят половин ден в класната стая. В колко училища има душове в съблекалните и къде в програмата е предвидено време за привеждане в приличен вид след часа?

Миналата година класната се възмущаваше как лошо мирише в стаята след физическо. Ами потни и мокри  са. И да сменят тениски, главите им мокри. Прозорец не се отваря в час, защото на госпожата и духа, а в междучасията, защото е опасно.  Не можеше да и се угоди.

# 628
  • София
Един пакет бебешки мокри кърпички помага поне малко срещу пуберската миризма на пот.

2,14 бил нормативът за скок от място за момчетата.

# 629
Я, пак попитайте децата си дали не правят загрявка.  Rolling Eyes
Това е АБ- то и аз поне не знам някъде да не се прави. Няколко обиколки , първо ходом, после тичане + бегови упражнения , както и общо физическо раздвижване / ръце, крака, кръст, врат...../
Иначе не е учудващо, че имат мускулна треска. Следствието си има причина. С 2 часа физкултура, въобще изобщо спорт.
Вместо да се увеличат часовете в училище тук има предложения да отпаднат. Наистина не разбирам. Shocked Shocked Shocked

Общи условия

Активация на акаунт