Нашите second hand находки - тема 31

• 107 960
  • 751
  •   1
Отговори
# 495
Толкова се зарадвах на маг.''маниер'' в София,но за кратко.Няма мебели!Искали,но не може ли да зареждат на улица с трамвай?!Не,че купувам всяка седмица мебели,но е добър вариянт за смяна на някои вкъщи с нещо интересно и по-различно.Има много дрехи,но аз нямам нерви толкова да се ровя.Освен това е доста тъмно в магазина и това също ми пречи и изморява.

# 496
  • Sofia
Къде се намира?

# 497
Пристигнаха ми от Ремикс нещата, ще задържа тези

https://remix.bg/womens-clothes-coats-yendi-pr1621212.html
https://remix.bg/womens-clothes-blazers-street-one-pr1631928.html

Чантата връщам, голямо разочарование се оказа - много по-малка отколкото си представях и супер твърда и смачкана.

https://remix.bg/bags-womens-bags-atmosphere-pr1661315.html

# 498
И аз да се разпиша, току що получих това  Heart Eyes https://remix.bg/womens-clothes-jackets-miss-comode-pr1653689.html
На живо е дори по хубаво отколкото на снимката.
Пълнежа е пух. Направо не мога да повярвам колко е добро.
Беше ми трудно с техните размери, по принцип нося Л но според таблицата им съм за ХЛ. Важното е че заспа.

# 499
  • Пловдив
Здравейте,момичета.Аз също съм голям маниак на магазините втора употреба,имам момиченце на почти 3 годинки и 90% от гардероба и е от такива магазини.Намирам много качествени,красиви и за без пари дрешки,да не говоря,че и аз развих мания към самото ровене и откриване на поредната красива дрешка за моята кукла,но........абе,както винаги има едно НО.Преди три дни попаднах на статия за това как се обработват дрехите от тези нашите магазини.Аз винаги съм знаела,че се пръскат с разни препарати,но ги изпирах на 40 градуса на по дългата програма,която е близо два часа и ги обличах на детето си.В статията твърдят,че тези препарати са не само токсични,но и канцерогенни и не се премахват от дрехите дори и след няколко пранета.Много се притесних,че с манията ми детето ми да е модерно облечено,може би съм навредила на здравето му,и дори колкото и да ми е мъчно обмислям да престана да пазарувам от така уважаваните от мен магазини втора ръка.Моля,споделяте мнение,мислите ли,че отровните препарати падат само с едно пране и дали наистина не си вредим на здравето,а по -лошо и на здравето на най-милите с тези дрехи.

# 500
  • Sofia
Няма нищо такова,не им вярвай,пишат ги тези статии,за да се купува от редовните и скъпи магазини Money
То и за тях няма гаранция,получавала съм алергия и лишеи и от нови дрехи ...
Като се изпере и изглади дрехата ,няма проблеми Peace

# 501
  • Пловдив
Мерси,Doli,за отговора,аз толкова се притесних,особено с това,че тези дезинфектанти,причиняват и рак, а като си представя,колко много дрехи има малката от там,да не кажа всичките.Ако продължа да купувам,ще пера сигурно по три пъти преди да я облека.Вие обикновено как перете тези дрехи,моля,да споделят и други мами на малки деца.

# 502
  • Sofia
Пера някои в пералнята,други на ръка, по няколко пъти....нямала съм проблеми никакви.
Няма гаранция за болестите от къде ще дойдат,но се съмнявам,че именно носенето на  ВУ е причината Naughty

# 503
  • Пловдив
Doli,пак си се сетила да ги изпираш по няколко пъти преди носене,а аз един път и бам на малкото си дете.Не знам,чуствам се виновна,а как да се спра,бе,хора,много добре знаете,какви качествени дрехи има,ох,няма пълно щастие Sad

# 504
  • Sofia
Не се обвинявай,а и нищо не е станало...гледай все пак да взимаш видимо здрави и нови неща и задължително ги изпирай и глади/ако материята позволява/

# 505
Линди, не се притесянавй, какво ли не се пише в нета.
Повечето прежди и платове за нови дрехи са произведени в Бангладеш, Виетнам, Пакистан и Китай.
Дори и дрехите да са от парадираното "Българско" пак идват от там.
А какви препарати ползват в апретурата след изтъкаване ....
щом даже в текстилните заводи у нас труда се води 2ра категория и на работниците раздават кисело мляко.
Пери по 2 пъти за свое успокоение. И чакаме снимки на красотите.

# 506
  • Пловдив
Благодаря,момичета за отговорите,иначе дрехите наистина се пръскат с биоциди за дезинфекция,това не се крие и от самите собственици на такива магазини,законът е такъв,трябва да се убият евентуални гадини.Ако прочетете колко са вредни тези химии......проблема е,че дори и в продавалника много хора продават дрехи именно от нашите магазини,купуваш го три пъти по-скъпо и излиза,че пак е от там.Можв би,наистина за толкова малки деца не е добре,доколкото знам те дори бебешките дрехи са забранени,но те пак си ги продават,някои магазини имат зали,които отварят само събота и неделя,когато проверяващите почиват.

# 507
  • о`майна лунна нощ е
Кратки размисли на тема "Положителни и отрицателни страни на дрешките секънд хенд".
Ден - пореден.
След като почти успях да съсипя белите си панталони с кафе, днес дойде ред на един синьо-зелен, който опитах да убия  с .... тонер. В битка между мен и касетата на принтера, той ме атакува с облак черен отровен ситен прах, който залепна яко по крачолите на панталона. Оставете как изглеждах - нещо като миньор след смяна, ами и се наложи да проведа служебна среща в този отчайващ вид, защото ме изненадаха без обаждане.
Сега размишлявам за положителните и отрицателните страни на дрешките секънд хенд. Като положителна отбелязвам, че едва ли съм дала повече от десетина лева за него. Като отрицателна обаче отчитам, че втори като него няма да намеря, а ми беше безумно удобен и цената, макар и малка, е недостижима за негов заместител.
После ще се върна да ви чета.

# 508
  • София
Линди, не се притесянавй, какво ли не се пише в нета.
Повечето прежди и платове за нови дрехи са произведени в Бангладеш, Виетнам, Пакистан и Китай.
Дори и дрехите да са от парадираното "Българско" пак идват от там.
А какви препарати ползват в апретурата след изтъкаване ....
щом даже в текстилните заводи у нас труда се води 2ра категория и на работниците раздават кисело мляко.
Пери по 2 пъти за свое успокоение. И чакаме снимки на красотите.
Като ученичка ходех на практика в завод Витоша, в цеха за палта и други връхни дрехи. Понякога ми даваха да разглаждам детайли с парната ютия. Ейй, няма такава смрад на химикали. Направо ми се сгаждаше от миризмата Cry
Оня ден си купих от Хуманата едно късо палтенце и като го изпрах миришеше точно на тези производствени химикали, а не на дезинфектантите от магазина.

# 509
  • Sofia
Нормално е да миришат,нали са боядисвани...наистина е много неприятна миризмата на вълнените дрехи,когато се гладят ooooh!

Туиг,можеш да ги боядисаш панталоните.

Общи условия

Активация на акаунт