МАШИНА ЗА ХЛЯБ - 60-та ТЕМА

  • 85 397
  • 736
  •   1
Отговори
# 465
  • Мнения: 851
Момичета,кога да сложа сусама,така,че да си остане отгоре,а не вътре в хляба.При звуковия сигнал се омесва всичко с тестото.Аз искам да си остане отгоре сусама.

# 466
  • София
  • Мнения: 46 925
малко преди да почне печенето или съвсем в началото му.

# 467
  • Мнения: 851
Ееее много ти благодаря,точно навреме ...слагам го!

# 468
  • София
  • Мнения: 3 034
 За да не се изтъркаля повечето сусам отстрани в казанчето, със силиконова четка мажеш горната кора с по-топла вода и тогава ръсиш . От водата горния слой на тестото леко се размеква и зрънцата полепват в по-голямата си част. Това го правиш 3-4 минути преди началото на печенето. Peace

# 469
  • Мнения: 851
Благодаря ти Мунчо,готина идея с водата,защото не го харесваме с яйце.

# 470
# 471
# 472
  • Мнения: 1 978
Здравейте, бих искла да споделя с вас своя опит. В този студ се бях отчаяла, че няма да ядем домашен хляб. Хлебопекарната е в кухнята, а там не отопляваме и тестото не втасваше. Пробвах няколко вида суха мая ( ЮВА, др. Йоткер, София Мел) и все не се получава. Днес сложих две и половина чаени лъжички от френската мая и хляба ми стана перфектен.  Simple Smile

# 473
  • София
  • Мнения: 3 034
И това на колко брашно?

# 474
  • Мнения: 851
Рецептата е от книжката на пекарната и е за 1 кг.хляб.Продуктите се слагат по реда в който съм ги написала:
380мл вода
11/2 с.л.олио
600гр.бяло брашно
1 1/2 ч.л.сол
4 ч.л.захар
1 1/2 ч.л.суха мая/френската използвах/.
Програмата ми е 2.50 ч.за средна коричка на хляба.

# 475
  • Мнения: 1 978
И това на колко брашно?

На 500 гр. брашно. В рецептата пишеше 2 ч.л., аз сложих за всеки случай 2 и 1/2 ч.л.

Последна редакция: нд, 24 яну 2016, 10:08 от Pepich

# 476
  • София
  • Мнения: 46 925
Въх, с френската на 500 гр слагам 1 ч.л. и става перфектно, с 2 и половина сигурно ще излезе от пекарната.
В нашата кухня  редовно си е 10-12 градуса, няма никакъв проблем машината с това.

# 477
  • Мнения: 851
И моята машина се справя чудесно в не толкова топлата ни кухня.... Laughing От френската мая слагам 1 1/2 ч.л. на 600 гр.брашно и си е добре хлебчето.Нещо да не би програмата да е по-кратка от необходимото?

# 478
  • Балчик
  • Мнения: 9 285
С такова голямо количество хлябът не мирише ли много на мая, че даже и на алкохол?

Аз малко късно виждам дискусията за Кенууд. Чуден козунак става в нея.

http://djemmasvetlana.blogspot.bg/2014/04/blog-post.html

И със сплитане:












Колкото до въпроса дали е малък, за Великден, да малък е, но за ежедневието, зависи колко сте лакоми.

Последна редакция: нд, 24 яну 2016, 10:42 от Джемма

# 479
  • София
  • Мнения: 8 499
Следващия път пробвайте да активирате маята предварително!

Общи условия

Активация на акаунт