МАШИНА ЗА ХЛЯБ - 60-та ТЕМА

• 85 391
  • 736
  •   1
Отговори
# 480
Рецептата за хляб е с 2 ч. л. мая, а аз сложих малко повече. Хлябът изобщо не мирише на мая. Програмата ми е основна, на светла коричка с време 3 часа. А хлебопекарната ми е Краун и нещо хич я няма. Не подгрява добре при втасване. Не съм много доволна от нея, но ми е подарък. Иначе успява да направи хубав хляб когато е топло времето и кекс съм правила в нея.

# 481
Следващия път пробвайте да активирате маята предварително!

Извонявай за въпроса, но как се активира суха мая?   newsm78

# 482
Джема,хубав козунак,ще го пробвам.А с цяла доза какво ли ще стане?Правила ли си по-голям,за 1 кг.?

# 483
И аз съм в търсене на нова пекарна, че нашата се скапа. Спрял съм се на най- големите Мулинекс, Тефал. Каква е разликата между бялата и черната, освен 4-те програми, че са с почти 100 лв разлика. С два нагревателя ли са и с колко перки, казанчетата правоъгълни или квадратни?

# 484
  • София
Следващия път пробвайте да активирате маята предварително!

Извонявай за въпроса, но как се активира суха мая?   newsm78

Както се активира и живата мая. Разлика няма.
При активирането всъщност правите повече мая в оптимално количество, демек правите първонамабно размножаване дрождите.

# 485
  • София
И аз съм в търсене на нова пекарна, че нашата се скапа. Спрял съм се на най- големите Мулинекс, Тефал. Каква е разликата между бялата и черната, освен 4-те програми, че са с почти 100 лв разлика. С два нагревателя ли са и с колко перки, казанчетата правоъгълни или квадратни?
За мулинекс: Разликата е в програмите. И двете са с правоъгълен казан, 2 перки и 2 реотана. Черната има 4 програми, които бялата няма, останалите са същите. Иди в магазина и виж дали тези 4 различни програми са ти необходими и ще разбереш коя да си купиш. Като гледам тефал - само в надписа е разликата, даже и дизайна е същия.

# 486
Четох, че Мулинекс са купили Тефал.

# 487
  • София
Четох, че Мулинекс са купили Тефал.
Да, но тук-таме има още бройки мулинекс.

# 488
  • София
Мулинекс и Тефал отдавна са едно. В различните държави са под различно име, но все тая.

# 489
  • Балчик
Джема,хубав козунак,ще го пробвам.А с цяла доза какво ли ще стане?Правила ли си по-голям,за 1 кг.?

Ами вижда се, че няма повече място в казанчето. Той тоя си излиза близо килограм готов продукт.

За големи дози  по Великден си имам кухненска машина за месене, пак Кеууд. Тук пека само в ежедневието, за което един козунак е предостатъчен.

# 490
Да,видях ти блога и повечето рецепти,както и клипчетата в YouTube.Може би ще стане и цяла доза козунак в машината,но без печенето/във фурната/.

# 491
Кенууда на Джема ми хареса като дизайн, има и отделение за семки и ядки, по стабилна и здрава ми изглежда от пластмасата на Мулинекса. Пантите на капака не са ли паянтови?

# 492
  • София
Мулинекса няма нищо общо с "паянтовите" машини. Пластмаса е отвън и е читава, вътре също има читава пластмаса, но е много малко и само по ръба отгоре. Вътре основно е метална - цялото корито е метално, ако мога така да го кажа /не самото казанче, а там където то се слага, казана е ясен/. Предполагам всички са така. Капака отдолу също е метален + това има възможност да се махне от машината за почистване и не, не са му паянтови пантите. Наистина няма отделение за семена/ядки, но има звуков сигнал за същите.

# 493
Аз имам същата хлебопекарна като на Джемма.
Dkoki,аз веднъж пробвах да замеся двойна доза от козуначените кифлички на Джемма в хлебопекарната (700 гр брашно, а на програма тесто дозата брашно в книжката е 600 гр). Стори ми се, че машината се товари, изключих и месих на ръка. Та, дали няма да е проблем за машината ако трябва да замеси цяла доза?  Thinking
sandokanchev, пантите не са паянтови.  Peace

# 494
Fortuna,имаш право,ще дойде доста за машината.Нашите пекарни освен отделение за добавките си имат и конвекция,а и капака също се маха и мие в миялна. Joy

Общи условия

Активация на акаунт