МАШИНА ЗА ХЛЯБ - 60-та ТЕМА

• 85 425
  • 736
  •   1
Отговори
# 375
Искам да ви споделя една рецепта за много вкусен хляб, която намерих тук в нета. В началото бях в чуденка и аз, защото мазнината ми се видя много, но след положителните отзиви рекох да я пробвам. Правя я в Мулинекса на малкия грамаж - 750 гр, а сега по празниците съм при майка ми и я правя на нейната машинка, която пък дори и няма опции за грамаж. Рецептата е за бял хляб.

130 мл прясно мляко
130 мл вода
130 мл олио, /със зехтин пък е страхотно/
1/3 кубче прясна мая
2 равни супени лъжици захар
1 равна супена лъжица сол
около 470 гр брашно /взех от Кауфланд на София мел и съм доволна/
Водата и млякото ги затоплям, прибавям маята, едната лъжица захар и една лъжица брашно.
Оставям в купичка малко да шупне и тогава с другите съставки в машинката.
Пускам програма 1 - основна, на нормално препичане. От повечето мазнина хлябът става по-препечен. Много е вкусен и на следващия ден, ако остане. Пробвала съм с яйце, без яйце, всякакви рецепти, но това е хляба в хлебопекарна за мен.

# 376
  • София
 Що ли си мисля, че това е прочутата памук-погача в хлебопекарна newsm78?

https://www.facebook.com/ReceptiteNaLamqta/posts/887977287944954:0

# 377
Наистина доста мазнина, досега съм правила само една рецепта на Ердинч за турски хляб с 70 мл зехтин,който също става супер като вкус. За ежедневен хляб ми е достичка мазнината Simple Smile
Иначе и аз вече не използвам везна, приготвям тестото на око в машината и пека във фурната върху един камък за пица  Peace

# 378
Даа, рецептата е от нета, от кулинарния блог на някой си, не знам точно. Чувала съм и за памук-погачата, но не съм я правила.
Даже другия път ще си намаля количеството на мазнината, тук виждам че е 100 мл.

# 379
  • София
Здравейте хлебопекари  Simple Smile,

Чета ви от доста време, но за пръв път ще пиша..
Имам хлебопекарна на Silver crest от няколко месеца, пускам я предимно нощем, та сутринта да имаме топъл хляб, но тази нощ я чух как " яко блъска" като меси. Имам чувството, че преди не беше така. Пускала съм и през деня и не ми е правила впечатление да е толкова шумна, но...направо се стреснах какво шумове издаваше тази нощ.
Имате ли представа от какво може да е това "блъскане"?

# 380
  • Добрич
Ние два пъти сменяхме куплунга /от 2009 г. до сега/. Според мен трябва да я види майстор.

# 381
  • София
Тя е още гаранционна - ползавана е 3 мес.  На какво казвате "куплунг".  Там, където се щраква казанчето??

# 382
  • Добрич
Да. казанчето влиза в него и после той върти бъркалките. Щом е гаранционна, трябва да я занесеш в гаранционния сервиз.

Пробвай през деня и виж как се държи. Ако отново ти се стори, че трака, потърси помощ в сервиза.

# 383
  • София
Благодаря много.  bouquet

# 384
  • София
Когато тестото е прекалено твърдо, трака по този начин.

# 385
  • Пловдив
Здравейте,коя програма се води основна за хляб?Моята хлебопекарна е тази https://www.technomarket.bg/products/09138426/tefal-pf-311e  .Първите три програми са за безглутенов хляб,4-бърз пълнозърнест,5-пълнозърнест,6-безсолен,7-супер бърз бял,8-бърз сладък,9-френски,10-сладък хляб,11-само печене,12-тесто,13-кекс,14-сладко,15-паста.

# 386
  • София
Здравейте,коя програма се води основна за хляб?Моята хлебопекарна е тази https://www.technomarket.bg/products/09138426/tefal-pf-311e  .Първите три програми са за безглутенов хляб,4-бърз пълнозърнест,5-пълнозърнест,6-безсолен,7-супер бърз бял,8-бърз сладък,9-френски,10-сладък хляб,11-само печене,12-тесто,13-кекс,14-сладко,15-паста.

Сигурна ли сте, че първите три са за безглутенов хляб?

# 387
  • Пловдив

1-солен безглутенов,2-сладък безглутенов,3-безглутенов сладкиш

# 388
  • София

1-солен безглутенов,2-сладък безглутенов,3-безглутенов сладкиш

Имаш ли някъде схеми с времетраенето на отделните процеси, да ми ги снимаш и да ми ги изпратиш на лични, за да видим коя програма да избереш, а после само рецептата ще нагодим към нея.

# 389
  • София
То така описани програмите нормален бял хляб няма Simple Smile което не ми се струва съвсем понятно и възможно.
Това безсолен пък ме хвърля в размисъл що за животно е и защо му е нужна  отделна програма.
В книжката на машината няма ли рецепти, на които да пише за коя програма са точно. Не можеш ли по тях да се ориентираш къде се прави нормален бял хляб.

Общи условия

Активация на акаунт