МАШИНА ЗА ХЛЯБ - 60-та ТЕМА

  • 85 422
  • 736
  •   1
Отговори
# 390
  • София
  • Мнения: 8 499
То така описани програмите нормален бял хляб няма Simple Smile което не ми се струва съвсем понятно и възможно.
Това безсолен пък ме хвърля в размисъл що за животно е и защо му е нужна  отделна програма.
В книжката на машината няма ли рецепти, на които да пише за коя програма са точно. Не можеш ли по тях да се ориентираш къде се прави нормален бял хляб.

Четох упътването действително няма такава програма. На ЛС мисля че решихме до някъде проблема, а и самата дама преди това също е намерила свое решение.

# 391
  • София
  • Мнения: 46 941
Супер, щом е намерила решение Simple Smile

# 392
  • София
  • Мнения: 6 554
Здравейте,коя програма се води основна за хляб?Моята хлебопекарна е тази https://www.technomarket.bg/products/09138426/tefal-pf-311e  .Първите три програми са за безглутенов хляб,4-бърз пълнозърнест,5-пълнозърнест,6-безсолен,7-супер бърз бял,8-бърз сладък,9-френски,10-сладък хляб,11-само печене,12-тесто,13-кекс,14-сладко,15-паста.

Моят Мулинекс е със същите програми, използвам 9 (за френски хляб) като основна.

# 393
  • Пловдив
  • Мнения: 285
Много благодаря на всички отзовали се   Hug  пробвах хляба с кисело мляко на Ердинч и навсякъде в рецептите пишеше,че е за основната програма за хляб,а аз както по-рано писах няма такава.Така или иначе го пуснах на 5-та за пълнозърнест хляб,която е 2,50мин,стана превъзходен.
Благодаря на дядо хаджия за бързия отоговор.
Скоро се надявам пак да съм сред хлебопечещите  chef,че помощничката ми отива на сервиз утре #Cussing out
такъв ми бил късмета,бързо бързо да даде дефект  Sad

# 394
  • Мнения: 332
Здравейте! Не бях правила кекс досега и реших да направя по рецептата на Tanita http://www.tanitaang.com/2009/05/blog-post.html,  но ми се появи един проблем. Реших да извадя кекса докато беше топъл и той се разтроши и се разполови. Та питането ми е кексовете трябва да са напълно изстинали ли за да могат лесно да се извадят или има някакъв друг начин? Thinking Иначе кекса е страхотен, много е вкусен. Благодаря на Tanita за рецептата! Hug

# 395
  • Мнения: X
Аз винаги изчаквам определено време и тогава вадя хляб или други неща от казанчето. Инак почти винаги като бързам ми се разтрошават или отчупват парчета.
Не напълно изстинали - но просто извади поне 5 мин след сигнала.

# 396
  • Мнения: 332
 Жармен, bouquet !
Хлябът и аз го вадя няколко минути след като се изпече, но не знам защо реших, че кекса трябва да го извадя веднага. Ще продължавам да пробвам и с други рецепти, като за първи път макар и с не добър външен вид, на вкус доста ми хареса  Peace

# 397
  • Мнения: 851
Здравейте,бихте ли дали рецепта за хляб с царевичен грис?

# 398
  • Мнения: 738
2/3 бяло или типово брашно към 1/3 царевично брашно или грис, останалото като при нормален хляб, да се има предвид, че царевицата поема повече течност и хлябът става по-ронлив.
Хубава рецепта, която съм правила е също и с 1/2 бяло брашно, 1/4 царевично и 1/4 пшеничен грис - разкош.
Тук ми се ще да допълня, че има сръбско, много фино царевично брашно (ситно колкото бялото ни), намира се и в България по пазари например; с него стават фамозни хлябове 50/50. Размерът е от значение, дето се вика.

# 399
  • Мнения: 851
Хихихи,благодаря ти,Камиче. Laughing

# 400
  • Мнения: 5 459
Здравейте! Записвам се да ви следя, че все още гледам хлебопекарната вкъщи като индианец........опитах се да правя безглутенов хляб-опит неуспешен  Embarassed

# 401
  • Мнения: 5 459
Хоп-троп в новата тема!!! Simple Smile


Дай работеща рецепта за кекс, моля те, аз досега така и не съм успяла да го докарам... не че извън машината мога, де.

Има друга тема за рецепти. Ей сега ще я кача там със снимки  Grinning

Може ли линк за тази тема?

# 402
# 403
  • Мнения: 738
Аз да се оплача/похваля:
Окончателно ми замина казанчето на Унолда след Коледа; прекарах половин ден във философстване сама със себе си дали има смисъл да търся ново и/или ремонт... накрая се отказах.
След кратка дискусия си поръчахме GORENJE BM900WII и за НГ и нататък се експлоатира по обичайната процедура. Доволна съм много, хлябът става добре, машината е малка и удобна. Доста се чудих дали да не е по-голямо Gorenje (онова с двете ванички), но реално няма смисъл, на нас тези хлебчета са ни идеални по размер.
Та така - и аз в "горящия" отбор...
Единственото, което не ми харесва, е че на Унолда по-хубаво се печеше кората отгоре (явно ще трябва номера с фолиото да се прави), но затова пък отстрани кората е добре препечена, но не твърда, та... има си предимства и недостатъци.

# 404
  • софия
  • Мнения: 119
Имам питане за активната мая. Преди нова година замразих 3 пакетчета във фризера, понеже пътувахме. Сега я размразих и имам чувството, че хлябът ми с нея е леко туткав. Освен това и консистенцията й е различна-стои лигава. Може ли да се ползва?
Четох някъде че след като я купят, някои от вас я делят и слагат във фризера.

Общи условия

Активация на акаунт