МАШИНА ЗА ХЛЯБ - 60-та ТЕМА

  • 85 419
  • 736
  •   1
Отговори
# 405
  • Мнения: 3 020
Никога не съм размразявала мая. Когато ползвах жива, че сега съм само на суха.
Както я извадя от фризера, така я слагам в тестото, без да чакам.  Peace
Поне досега не съм имала никакви проблеми.

# 406
  • София/Варна
  • Мнения: 2 413
Мдам, и аз я вадя от фризера и слагам директно в казанчето, но при мен има 20-тина минутки подгряване, при което се отпуска маята.

# 407
  • София
  • Мнения: 3 035
Аз пък, никога не съм замразявал мая. Купувам (рядко вече) по 2-3 пакетчета жива мая и си я държа във рафтовете на вратата на хладилника. Спомням си, че преди 40 години нямаше саф инстант и баба ми ползваше само жива мая, която никога не е замразявала. Да, изсъхва, но като я активираш с малко хладка вода и захар си върши работата.

# 408
  • Добрич
  • Мнения: 6 220
 И аз държа прясната мая на рафтовете на вратичката на хладилника. Ползвам само такава.  Купувам по 4-5 бучки. Издържа няколко седмици. Само гледам след като отворя пакетчето и отрежа, да го завия отново плътно, за да не изсъхва.

# 409
  • София
  • Мнения: 12 006
Аз един път направих грешката да замразя мая и после, въпреки активирание, хябът не заприлича на нищо. За това ползвам суха.

# 410
  • софия
  • Мнения: 119
Благодаря Ви, момичета и момчета. Явно повече тази грешка със замразяването не трябва да я правя. Ама й изтичаше срока на годност и реших да я спася...е, не стана.

# 411
  • Мнения: 3 020
Благодаря Ви, момичета и момчета. Явно повече тази грешка със замразяването не трябва да я правя. Ама й изтичаше срока на годност и реших да я спася...е, не стана.

Ама защо да е грешка?!? Никой не ти каза, че е така... грешка е, че въобще си я чакала да я размразяваш  ooooh! или я активираш веднага, или я слагаш в казанчето начупена  Peace

# 412
  • Перник
  • Мнения: 5 056
Аз напоследък ползвам само прясна мая - купувам по 1 кубче при седмичното пазаруване и я държа на вратата на хладилника, както повечето от вас.

# 413
  • Мнения: 5 459
Аз вчера ползвах мая, различна от на Йоткер и хлябът ми не втаса  Embarassed

# 414
  • София
  • Мнения: 12 006
Аз вчера ползвах мая, различна от на Йоткер и хлябът ми не втаса  Embarassed
Кава ползва?

# 415
  • Мнения: 3 020
Аз пък лятото случайно ползвах една на Йоткер и тестото втасваше със скоростта на костенурка  hahaha едва-едва, предвид високите Т в стаята, направо се чудех дали въобще ще втаса като хората.
Мъжът ми беше купил цяла опаковка май от 4бр.  ooooh!
След това ги мешах с Френската и нямаше проблем.
Затова повече експерименти не си правя.  Peace

# 416
  • София
  • Мнения: 12 579
Мая на Йоткер никога не ползвам. Ужасна е.
Когато ползвам суха е само френската.

# 417
  • Мнения: 5 459
Хвърлих опаковката, но някаква българска май беше.......каква е тази френска, аз още се уча  Embarassed

# 418
  • София
  • Мнения: 12 579
Хвърлих опаковката, но някаква българска май беше.......каква е тази френска, аз още се уча  Embarassed

# 419
  • София
  • Мнения: 8 499
Аз вчера ползвах мая, различна от на Йоткер и хлябът ми не втаса  Embarassed

Аз пък точно маята на Йоткер не ползвам и хляба винаги ми втасва.  Grinning

Общи условия

Активация на акаунт