ДУБАЙ 10-та тема

• 76 871
  • 757
  •   1
Отговори
# 210
Здравейте, както вече писах, скоро ми предстои пътуване до Дубай.Опитвам се да направя програма Simple Smile
Искам да попитам според Вас - изпълнимо ли е това в един ден
- Palm Djumeira с монорелсовото влакче (прочетох че тръгва сутринта от 10 ч.) + Atlantis The Palm (The lost Chambers aquarium)  + Madinat Djumeirah - даже ми се иска и да се разходим до плажа на Бурж Ал Араб

Предварително благодаря!
Harmony Harmony, според мен е напълно изпълнимо за 1 ден. В Atlantis The Palm 2-3 часа за Madinat Djumeirah още 2 часа са напълно достатъчни, освен ако не седнете да пийнете неще + още 1 час и остава време и за плажа, но и там не се стои много, защото няма сенки и е много топло.

# 211
Според мен е напълно изпълнимо.

Благодаря! А ако решим да влезем в аквапарка Аквавенчърс ?

# 212
Аз бих си отделила един ден само за парка.

# 213

Ако решите да влизате в аквапарка по-добре си отделете целия ден за Атлантис . Няма смисъл да се дават толкова пари за вход само за 2-3 часа. И ако решите да влизате, според мен трябва да сте по-рано там, че опашките са големи.

# 214
хихи аз като развален телефон отговарям след Pаgane, но и двата пъти не видях, че вече е отговорила Simple Smile

# 215

Ако решите да влизате в аквапарка по-добре си отделете целия ден за Атлантис . Няма смисъл да се дават толкова пари за вход само за 2-3 часа. И ако решите да влизате, според мен трябва да сте по-рано там, че опашките са големи.

Благодаря maggi_91 и Pаgane , знаете ли кога отваря - тоест преди да отвори ли да се наредим на опашка за билети? По-рано - какво имаш предвид - колко часа да сме там?
Аз имах много колебания кой аквапарк да посетим, защото ще си купим The entertainer book  а там няма ваучери за Aquaventure Atlantis има само за Wild Wadi. Все още се чудя де. Simple Smile)

# 216
Маги, прочети си договора. В него вероятно пише името на хотела 'или друг подобен'. Агенциите се застраховат и често дори в прав текст пишат, че могат да сменят хотела с друг от същата категория. Под категория се разбира брой звезди.

zigizagi, да така пише в договора, че може да се смени за друг същата категория и реално така направиха, но според мен и смяната на района е от значение. В booking като цъкнах датите разликата в цените на двата хотела беше 800 лв.
Писах им, но едва ли ще успея да извоювам нещо, яд ме е, че така предстартово ми се разваля хубавата емоция от предстоящото пътуване. Не е болка за умиране и там пак ще си го направим хубаво, но въпроса е принципен.
Хубав ден на всички от мен Simple Smile  Hug bouquet

Маги, ТА ще ви обезщети ли финансово, след като разликата в цените на 2та хотела е 800лв?
Аз изобщо не бих се съгласила на хотел в Бур Дубай.

# 217
Зависи какво търсите. Аз бих отишла в WIld Wadi, Atlantis е много по-лежерен.

# 218

Благодаря maggi_91 и Pаgane , знаете ли кога отваря - тоест преди да отвори ли да се наредим на опашка за билети? По-рано - какво имаш предвид - колко часа да сме там?
Аз имах много колебания кой аквапарк да посетим, защото ще си купим The entertainer book  а там няма ваучери за Aquaventure Atlantis има само за Wild Wadi. Все още се чудя де. Simple Smile)

Трябва да провериш в колко отварят, аз не съм посещавала нито един от двата, но по коментари знам, че май в атлантис е по-малък. А за по-рано имах предвид, по-рано от това да идете с влакчето, което казваш, че тръгва с 10. Може на връщане да си го хванете.

# 219
Зависи какво търсите. Аз бих отишла в WIld Wadi, Atlantis е много по-лежерен.

Ееее , супер! Това исках да чуя! За там ще имаме ваучер и съответно ще спестим доста пари Simple Smile)
Бях чела някъде назад по темите, че WIld Wadi е по-добрият аквапарк, направих и пост с питане във форума , но нямаше отговори, моля да ме извинят тези които са писали по-назад във темите - четох много, о не съм изчела всичко и сравнение на двата аквапарка никъде не видях. Сега обаче, благодарение на Pаgane съм почти сигурна че ще посетим Wild Wadi

# 220
Маги, прочети си договора. В него вероятно пише името на хотела 'или друг подобен'. Агенциите се застраховат и често дори в прав текст пишат, че могат да сменят хотела с друг от същата категория. Под категория се разбира брой звезди.

zigizagi, да така пише в договора, че може да се смени за друг същата категория и реално така направиха, но според мен и смяната на района е от значение. В booking като цъкнах датите разликата в цените на двата хотела беше 800 лв.
Писах им, но едва ли ще успея да извоювам нещо, яд ме е, че така предстартово ми се разваля хубавата емоция от предстоящото пътуване. Не е болка за умиране и там пак ще си го направим хубаво, но въпроса е принципен.
Хубав ден на всички от мен Simple Smile  Hug bouquet

Маги, ТА ще ви обезщети ли финансово, след като разликата в цените на 2та хотела е 800лв?
Аз изобщо не бих се съгласила на хотел в Бур Дубай.

Барелина, 800лв е по мои проверки в букинг, за самата фирма нз каква разлика им излиза, но едва ли ще си признаят, че им е по-евтин този в Бур Дубай. Аз още снощи им писах, но днес цял ден не съм получила никакъв отговор от тях. Много ли е лошо е Бур Дубай?

# 221

Трябва да провериш в колко отварят, аз не съм посещавала нито един от двата, но по коментари знам, че май в атлантис е по-малък. А за по-рано имах предвид, по-рано от това да идете с влакчето, което казваш, че тръгва с 10. Може на връщане да си го хванете.

Обмислях го, но се чудя дали няма да изгубим от чара на гледката на обратно. ( с риск да звучи тъпо Simple Smile )

# 222
Маги, не се оставяй. Направи си скрийншотове на цените в букинг. Как така ще те слагат в по-лош хотел и в по-лош район?! Говори с управител и си искай заявения и платен хотел или финансова компенсация с разликата! Бур Дубай и Дейра не са добри райони.

Пиши моля те коя е агенцията и какво е станало.

# 223
Маги, не се оставяй. Направи си скрийншотове на цените в букинг. Как така ще те слагат в по-лош хотел и в по-лош район?! Говори с управител и си искай заявения и платен хотел или финансова компенсация с разликата! Бур Дубай и Дейра не са добри райони.

Пиши моля те коя е агенцията и какво е станало.

Благодаря за съветите Simple Smile Ще пиша да кажа как са се развили нещата и агенцията ще ви кажа коя е разбира се, но първо ще изчакам да видя какво ще ми отговорят (може пък да се поправят и с добро да ги пиша Grinning )

# 224
Здравейте, четох на много места във форума, че от летището се хваща автобус F55 до станция Inn Battuta на метрото и че този автобус минава на един час, но не срещнах информация на кръгъл час ли е - тоест 7,8,9 часа ли или...? Ще пътуваме с Wizz  и както знаете самолета пристига в 19 часа местно време. Кога ще можем да хванем автобус F55.

Предполагам, че ако го изпуснем ще можем да хванем и такси до метрото.  Много ли са скъпи такситата от летището, да не ни "отрежат" главите Confused
)

Общи условия

Активация на акаунт