за дебелите жени...

• 62 357
  • 507
  •   2
Отговори
# 120
  • София
Е сега отивам да си сложа край на живота.
Карен, ще ме прощаваш, но не всички могат да изглеждат така както ти  Hug
Аз ще цитирам една форумка и ще се подпиша под нейното мнение, защото много ми хареса, а за себе си ще кажа, че ...да срам ме е , да комплексирана съм от това на какво заприличах, но се надявам да се поправя, но не е толкова лесно колкото на някои им изглежда, още повече на МЪЖЕТЕ!
Да си призная, дразни ме малко фиксацията на това, как жените трябва да са полу-умрели от глад и задължително с размерите на Барби, докато съпругът с мазна снага, шкембе като буре и косми даже и по раменете се смята за мъжествен тип, та и даже поставя ултиматуми за слабеене. Не говоря за ситуацията, която описва Кейси в "американско", ами за "балканско": познавам достатъчно кльощи, дето хем все на диети, хем мъжете им "подсказват" я по-директно, я с поведение, че не са достатъчно фини. Моя роднина доста години се бори с булимия, от такава ситуция.
Колкото до формата и съдъжанието: една пълна жена може да отиде 1 месец на гладолечение и да се върне фиданка, но една куха лейка за едни месец какво може да промени?

# 121
  • Sofia
Е сега отивам да си сложа край на живота.
Карен, ще ме прощаваш, но не всички могат да изглеждат така както ти  Hug
...
 а за себе си ще кажа, че ...да срам ме е , да комплексирана съм от това на какво заприличах, но се надявам да се поправя, но не е толкова лесно колкото на някои им изглежда, още повече на МЪЖЕТЕ!

МОжеш , мила! Казвала съм  ти го, но пак ще повторя - красива си в лице, имаш разкошна коса, трябва повечко упоритост да се справиш с кг и ще изглеждаш фантастично!
Поставяй си ДОСТИЖИМИ цели, за да не ти изглежда толкова трудно. Сега ще сваля 5 кг., като ги свалиш си поставяш за цел нови  5 и няма да усетиш колко леко ще стане.
П.С. Тежала съм 20 кг повече от сега (не по време на бременност), знам каква е борбата!
  bouquet

# 122
Karen, ще ме прощаваш, но изказванията ти ми звучат като "Слушайте съветите ми и ще изглеждате като мен" ...  Peace

# 123
  • Sofia
dp , искам да помогна в област, в която имам опит!

# 124
Карен, дай своята конкретна рецепта за постигане на достижимите цели.За мен 5 кг са трудни върхове...Щом имаш опит - съветвай! Grinning

# 125
Karen, ще ме прощаваш, но изказванията ти ми звучат като "Слушайте съветите ми и ще изглеждате като мен" ...  Peace

И има право  Rolling Eyes

# 126
  • по пътеката
карен, хайде ставай гид в отслабването! аз слава богу не съм попадала на такива мъже дето да ме тормозят за килата, ами то и от въздуха дебелея, а сега от хормоните, след 4 бременности ми е непосилно , но не се предавам и гледам да компенсирам.мене ме комплексират само като съм в бг , тука не толкова , но искам пак да мога да нося къси тесни фанелки и бодита!и съм си променила  отношнието към слабите, ами не ме кефят прекалено, ако са!  да си има вси4ко, плът, не кокал. не ми действа споко, но като се оженихме и двата пъти съм поставяла този въпрос  и отговорът е приблизително еднакъв, в духа на " аз не искам да барам мъжко дупе- такова си имам!за другите атрибути да са ми пълни ръцете,  а не да ги търся! не ме емвайте споделих само моят опит! не съм идеална и никога няма да бъда!

# 127
  • Sofia
ДОбре.  Grinning
Няма диета, има култура на хранене. Обичам тялото си и не го тъпча с боклуци, избирам качествена храна , от която въглехидратите и мазнините свеждам до минимум. Енергията получавам от протеини, а плодовете и зеленчуците  са в неограничени количества.
Защото: когато са в повече мазнините и въглехидратите се складират в организма, а протеините в повече не се усвояват, изхвърлят се.
Конкретно това означава - забравете за газирани напитки, чипсове, майонеза, маргарин, колбаси, готова кайма, сосове, банички, вафли, бисквити.... и всички подобни, които съдържат много захари, мазнини и химия - оцветители,ароматизатори, консерванти...

Картофи, ориз, хляб, боб - полезни храни, но за отслабващи трябва да бъдат в мн. малки количества.

Протеинови храни - месо (не тлъсто и шунка), риба, сирене, нискомаслено мляко (има и въглех. в него!), ядки (не печени и  по малко - съдържат доста мазнини)

Яжте на воля плодове, не прекалявайте с много сладките (банани, грозде, смокини, сушени)
Салатите са най-нискокалоричната храна, но при условие, че са с малко мазнина.

Мили момичета, не гладувайте и не спазвайте някакви стриктни менюта!
Диетата дава временни резултати - в момента, в който се върнете към старите си навици се връщат и килограмите.
Не мислете, че сте на диета, а че променяте хранителните си навици за цял живот, защото уважавате себе си и искате да сте здрави. Отслабването се явява бонус! Grinning

Ако ви мързи да спортувате (като мен) - разхождайте се повече (с бързо темпо и дълги маршрути) и избягвайте асансьорите - качвайте стълбите пеша, върши работа!  Peace

П.С. Не съм от желязо,  хапвам няколко пържени картофчета,  сладолед или шоколад.. Но с мярка.

Последна редакция: ср, 19 апр 2006, 12:10 от Karen

# 128
наистина понякога под дебела у нас се разбира просто некльощава жена/сори за думата, но не намерих друга/. имам близка, която е вманячена в това какво и колко яде, т.е. постоянно е на диета и не може да отслабне-за да поясня-висока е 1.72 см и е 68 кг. , но тя се чувства дебела. просто, защото не е 58 да речем. според мен това е нормално здравословно тегло. но всички искаме ханша да ни е максимум 90 см, което не за всеки е здравословно , но това е модерно!това в подкрепа постинга на алиса!

# 129
  • Пловдив / София
Lolibon, права си. Не може всички жени да изглеждат като манекенки от корици на списания. Пък и не е нужно. Както е казала Карен "храненето не е диета, а култура".

Иначе аз се възмущавам от жени, които са дебели просто защото ги мързи и не се уважат достатъчно. Този синдром се наблюдава в Бг. Много жени, когато се омъжат, практически престават да се грижат за себе си или поне не го правят в достатъчна степен. Естествено е, че в живота ти след брака битовите проблеми се увеличават, времето ти намалява, приоритетите ти не са да висиш пред огледалото, но всичко това са само извинения.

# 130
много ми харесват постингите на Карен, защото от тях блика оптимизъм: БЛАГОДАРЯ КАРЕН Hug
Всяко начало е трудно, след това всичко е въпрос на навик Peace
Млади сме, красиви сме това време няма да ни се върне. Лично аз не искам да живея живота си самосъжелявайки се.

# 131
ДОбре.  Grinning
Няма диета, има култура на хранене. Обичам тялото си и не го тъпча с боклуци...

Това, че на теб този начин на хранене ти влияе в положителна насока, не означава, че на всички ще подейства.  Naughty

6 мес. съм яла единствено кисело мляко и салати и не свалих нито грам.
След това започнах да си ям всичко и сега ям предимно картофи, ориз, майонеза, хляб, доста сладко...въобще вредни неща, но съм 25кг. надолу  Wink
Не се лишавам от нищо.
Така, че универсални съвети за всички няма. На един му действа едно, на друг - друго Wink

# 132
  • Sofia
Биби, нахвърляла съм принципите на здравословното хранене!
Пък кой както иска да отслабва!
Със сигурност има обяснение защо е така при теб, но данните, които си дала са малко.

# 133
Кажи какви данни да ти дам още  Laughing

# 134
  • Sofia
Тези 6 м, в които си гладувала кога са били спрямо раждането и спрямо сега?
От колко време си на новия режим, имаш ли промяна в двигателната активност?

Вегетарианка ли си, ядеш ли месо?

Има диети, които работят на принципа на изключване на една група храни (НВД изключва въглехидратите) но има и обратния вариант - като  спре приема на белтъчини пак се отслабва, организмът ги набавя от запасите си  и така отслабваш, въпреки, че на пръв поглед е парадоксално - да се  тъпчеш с тестени, картофи и др.

Общи условия

Активация на акаунт