Изчерпан яйчников резерв

• 324 857
  • 2 704
  •   1
Отговори
# 1 320
AlisonParker, Според мен също е възможно да си имала задържан фоликул с оглед ФСХ, или след като вече имаш доминантен толкова рано, вероятно този фоликул е тръгнал в края на цикъла. Също, след като цикълът ти е намалял, не мисля, че е проблем да имаш овулация около десети ден- така имаш 13 - 14 дни лутеална фаза, което е добре. 🍀Честно казано, аз не бих пила DHEA, защото стойностите ти са високи, а пък тестостерон не е критично нисък. Ако искаш пробвай един месец (обикновено дозата е 3х25 на равни интервали, не знам как ти е назначено), след което задължително на втори-трети ден изследвай DHEA, E2, тестостерон. Тестостерон също се повишава при приема на ДХЕА, те са взаимно свързани с Е2. Витамин Д не пречи да започнеш веднага х5000 единици на ден с мазна храна. Ако за първи път правиш изследвания на хормони може да ги повториш следващия месец за да се ориентираш. Щерев не е лош вариант за твоя случай - не се чака дълго за прегледи, няма толкова пациенти. Все пак, важен е и мъжкия фактор, не го пренебрегвайте. Ако спермограмата е правена в Щерев, значи са добре нещата. От всички болници, на ММ резултатите бяха най-зле там... Преди инвитро може да пробвате инсеминация, ако позволяват резултатите.

# 1 321

Допълвам: провери тсх и пролактин.

Тсх съм изследвала два пъти -1.95 и 1.99. Пролактин 322, уж са в норма. За антралните ми ги преброиха днес на 7 ден колкото можеше да се види, защото и доминантния фоликул вече е голям пречи да се види всичко. Предполагам на 2-3 ден ще се видят по добре. Предполагам, че състоянието на тръбите ще окаже влияние на следващата ни стъпка, само не знам защо нещо ме кара да се чудя толкова много за болница Щерев...

# 1 322
Изследванията нали са от 3-ти ден?

# 1 323
Да, пуснах ги на 3 ден, но аз не очаквах такива лоши резултати. Бях си насрочила преглед днес, 7 ден, за да коментираме хормоните и да ме прегледа вече на чисто, защото исках и цитонамазка.

# 1 324
Колко броя са ти аф общо в двата яйчника? Ако резерва ти е запазен всичко друго е поправимо.

# 1 325
Каза, че са 4 в десния и в левия видя само 2, защото каза че доминантния е голям и пречо да се огледа съвсем ясно. Предишния доктор, при който ходих също ги броя веднъж, пак на 7ми ден. Тогава имах доминантен от дясно и в ляво той ми преброи повече, към 5-6 доколкото помня. Той ми беше казал изобщо да не изследвам антимюлеров, че нямало нужда. Аз на своя глава ги пуснах. Викам си да знам че съм ги пуснала, да обсъдим с Коновалова всичко, а то какво излезна... Просто имам чувството, че съм изгубила тия 7 месеца опити ей така си и не искам да губя повече време.

# 1 326
Хм, 6-7 броя общо не е особено цветуща бройка, но не е и трагична. Аз съм на 39 и имам по 6 аф след безброй стимулации за инсета и инвитрота 2 год след като родих. Успешното ми ин витро започнах с 7 бр аф, тъй че имаш всички шансове, а и на 29 се забременява мн по-лесно, само не губи време. Успех!

# 1 327
Повтори изследванията на 2-3 ден, но си направи преглед, за да ти изброят антралните и да се види дали няма задържан фоликул. ЗФ изкривява резултатите и не си струва да се пускат хормоните, ако има такъв.

# 1 328
  • София
Скрит текст:
Здравейте, преди няколко дни си пуснах тези изследвания на 3 ден от цикъла. Направо съм в шок! На 29 години станах тъкмо. Имаме 7 месеца опити за бебе вече. Правила съм фоликулометрия, имам овулация, ранна и доста къс цикъл 23-24 дни в последните 3 месеца, преди това беше 25-26. Имам антрални фоликули поне това е някакво успокоение. Пуснала съм цитонамазка и микробиология и чакам резултата, за да отида на цветна снимка. Изследванията са правени в Щерев . Бях и на преглед там при Коновалова. Каза ми, че има шанс, но трябва бързо да забременя. Каза, ако тръбите са ок да пробваме още няколко месеца за естествено, ако не са добре веднага ин витро. Какво ще ме посъветвате? Първо да остана ли в Щерев или да се насоча към друго място? Ако тръбите са ок колко още месеца да опитваме? Не искам да си губя времето изобщо вече, много съм паникьосана. Освен това витамин д ми е на долна граница (52 nmol/l) а тя каза че си е добре и ми изписа да пия DHEA таблетки някакви. Като цяло има ли добър  доктор, които се занимава със силно намален резерв? Много се колебая дали да остана в Щерев. Исках да си запиша час в Адела при Калчев, но там е накакъв ад с графика. 😔😒😔😔
Нямам добри впечатления нито от Коновалова, нито от Александров, нито от клиниката им като цяло. Според мен Калчев е много по-добър избор, макар някъде да четох и лоши отзиви ,че започнал да претупва, комерсиализирал се и т.н. Д-р Явор Владимиров също е добър, но нямам представа дали вече приема пациенти или се занимава с админ.дейност в клиниката си.
На първо място вдигни Вит. Д, ниските стойности могат да доведат до фалшиво ниски стойности и на АМХ, както вече са ти отговорили. Аз забременях спонтанно с по-лоши показатели от твоите -и АМХ, и Инхибин В ми бяха по-ниски. Следвай съветите на Денис- на мен тя изключително много ми помогна Flowers HibiscusGift Heart

Последна редакция: сб, 26 сеп 2020, 22:54 от stelaartois

# 1 329
Много благодаря, аз съм писала на Денис, наистина много разбираемо и подробно обяснява, но дано ми отговори. Кажете за вид Д, тези капки ли да взема или някакви таблетки... имало и спрей. Вие имате ли лични впечатления от някой продукт?

# 1 330
AlisonParker, хубаво е да запазите час за др. Калчев от Адела.
Дори да е по-трудно и да се налага да звъните всеки ден.
Аз ходих на консултация и останах с много добри впечатления.
Видях се с него след 2 гинекологични операции и един спонтанен аборт с идеята, че не искам повече да отлагам и да ме режат и ако трябва да вървим към ин-витро.
При мен ФСХ беше 12.40 и редовно бях със задържани фоликули. Следящият ме АГ в един момент имаше съмнения за ЛУФ синдром.
Калчев ми даде много кураж и надежда и даже дума не даде да се обели за каквито и да било процедури все още.
Още си млада и дори да се наложи "външна помощ" шансовете са изключително на твоя страна. Flowers Hibiscus

За вит.Д, 52 изобщо не е такава ниска стойност. Моят беше 11 !!! Flushed
Но при всяко положение е добре да почнеш да взимаш. На мен ендокриноложката ми изписа спрей, защото каза, че през лигавицата на устата витаминът се абсорбира по-добре. Марката не я помня, но в аптеката съм сигурна, че ще препоръчат. Simple Smile

# 1 331
Ммммммм, 52 nmol/L e 20 в ng мерна единица. Цитирам Синево:
"Нива на 25-ОН витамин Д между 52,5-72,5 nmol/l показват недостатъчност на витамина. Нива на 25-ОН витамин Д < 50 nmol/l показват дефицит на витамина." Така че е на границата. Сигурно е добре, но може и по-добре Simple Smile
Аз много внимавам с него, защото преди 2 години беше над 96 nmol (според конкретната лаборатория - до 120), миналата година се бях засилила с доктор'с бест*5000 единици за известно време пролетта и бях стигнала 138. Тогава като се уплаших рязко го спрях и изобщо не го мислех досега. В четвъртък пуснах най-после контрола и е паднал на 43,7 ng/ml (32-80).  Така че ще пийна още малко от тези *5000.

Последна редакция: сб, 26 сеп 2020, 23:32 от Mandaria

# 1 332
  • София
Много благодаря, аз съм писала на Денис, наистина много разбираемо и подробно обяснява, но дано ми отговори. Кажете за вид Д, тези капки ли да взема или някакви таблетки... имало и спрей. Вие имате ли лични впечатления от някой продукт?
Моя Вит. Д си го поръчвам от чужд сайт, но и в БГ има хубави-напр. на NOW е с добро качество. Важно е и да се взима правилно- той е мастно разтворим и е добре да се взима с по-мазна храна / пия го с лъжица зехтин или кокосово масло/.

# 1 333

Abopharma D-abovit. Спрей е. При мен има малко по-силно действие от капките Вигантол.

# 1 334
Не си губете времето в Щерев, на мен там ми казаха, че нямало смисъл, че на мм са му уредени тестисите, защото беше лоша спермограмата. А в същото време не предприеха нищо, никакви обработки на сперматозоидите. Накратко казано ни загубиха времето, а парите ни прибраха. На последния преглед за коментар ме пратиха да си осиновя дете,че нямало смисъл да правим повече опити.
Е да, ама се преместихме в Надежда и там успяхме.

На 5.12 ще има инициатива, за жени, които не са пациенти на клиниката. Може да се възползвате.
✔️Всеки, който иска дете може да се запише.
✔️Без значение защо не се получава бебето.
✔️Без значение доказан или все още не се знае проблема.
✔️Без значение дали сте били на лекар досега или вече имате някакви опити.
✔️Без значение дали в жената, мъжа или в двамата е тревогата.
✔️Достатъчно е само да искате дете и да не сте настоящ пациент на болница “Надежда”.
         📌 Записването за час при 🔝 репродуктивните специалисти на МБАЛ Надежда започна!
        📌 Датата е 05 декември 2020г.!  Желаещите могат да пишат на и-мейл: nadezhda@maikizadonorstvo.com
✅Прегледите и консултациите са подарък и част от инициативата “Дни на донорството” 2020 на фондация  “Майки за донорството” и МБАЛ “Надежда”.

Общи условия

Активация на акаунт