Изчерпан яйчников резерв

• 324 905
  • 2 704
  •   2
Отговори
# 1 920
  • гр. София
Въпросът ми е към Karina и Petufin: приятелките ви на ЕЦ ли извадиха късметлийските ембриончета или след стимулиран опит?
На 43 години, стимулиран цикъл, въпреки моите възражения

# 1 921
А в България ли?

# 1 922
Здравейте,  бихте ли ми коментирали резултатите по отношение на резерва. Овулация имам всеки месец, антрални Ф 7-10 . Говорят ми за ДЯ.
Предварително благодаря за отговорите ви .

# 1 923
Здравейте,  бихте ли ми коментирали резултатите по отношение на резерва. Овулация имам всеки месец, антрални Ф 7-10 . Говорят ми за ДЯ.

Здравейте,
Не съм специалист, но с подобни резултати - сравним AMH и една идея по-висок Inhibin B, но с 2 пъти по-високо FSH и по-малко на брой антрални фоликули, забременях от първи опит инвитро с мои яйциклетки (сега съм в 28 г.с.). Сигурно е голям късмет, а и преди това имаме 3 години опити и 4 неуспешни инсеминации. Но далеч не е невъзможно и директно за ДЯ! Разбира се, има много детейли, които лекарите преценяват - на кой ден са правени изследванията, на колко сте години и т.н. Може би и други ще Ви пишат, но ако имате дефицит на витамин D, може това да води до по-ниско AMH.
Според мен, потърсете мнение на друг лекар. Успех!

# 1 924
Благодаря , @ Diveta! Изследванията са на 4ти ден от МЦ. Възрастта е при мен фактор -42г.

# 1 925
Ако са правени на 3-ти ден и с този брой фоликули аз не бих мислила изобщо за никаква ДЯ.

# 1 926
Здравейте,  бихте ли ми коментирали резултатите по отношение на резерва. Овулация имам всеки месец, антрални Ф 7-10 . Говорят ми за ДЯ.
За мен, според моят опит, хормоните Ви са чудесни, съотношение ЛХ/ФСХ също. Броят на антралните също е добър. По мое мнение, много далеч сте от ДЯ. Може само да проверите щитовидната жлеза за всеки случай. Успех! 🍀

# 1 927
Аз бих ви посъветвала ако имате възможност, направете опит в Турция.

# 1 928

Опитите и са само на къс протокол (стимулиран цикъл) в Щерев/ Бг.

# 1 929

Здравейте, поне според тези резултати имате чудесен резерв, годините са цифра, биологичната възраст е различна при всеки. Намерете си друг водещ лекар. Изключете всички други причини за неуспех - мъжки фактор, състояние на матката,  генерични изследвания, тромбофилии. И не разчитайте само на лекарите Simple Smile, трябва да ви остава време между прегледите.

# 1 930
Подкрепям мнението на Lady Joy, сменете лекаря. Тези намеци за ДЯ направо са абсурдни. Хормоните са ви прекрасни особено за тази възраст. АМХ е добра стойност и отговаря на на антралните, които са си чудесна бройка. И най-хубавото. Останалите ви хормони
 са перфектни. Аз лично такива  стойности за себе си не съм виждала от 25 годишна сигурно. Няколко години по-малка съм и и преди година много лошо ме изненада АМХ около 0.7 и десетина антрални. Но това на фона на АМХ 4 и 20на антрални само преди няколко години, когато бяха опитите ми за първо дете. Но и тогава не правех много ембриони и пустият неизяснен стерилитет така и не се изясни. Затова не лбях обнадеждена, че имам кой знае какви шансове. Основен проблем при мен обаче са останалите хормоните. ЛХ, ФСХ и Е2 са непрекъснато завишени и объркват стимулациите, съответно не са подходящи и за ЕЦ. Но вие имате поне на хартия чудесни шансове за стимулация. Вярно, не се знае какво е качеството вътре, но поне е логично да тръгнат повече фоликули, а има ли бройка винаги има по-голяма надежда.

# 1 931
  • София
Според мен хормоните ви показват, че имате ЗФ, при тази ситуация ФСХ е с нереална стойност 5,6, а реалната е някъде 11-12, което е чудесно за 42г., шанс имате и то голям, но на този етап не си и помисляйте за ДЯ. Сменете лекаря, успех ви желая Flowers Four Leaf Clover

# 1 932
E2 обаче е в pmol и всъщност е около 50pg/ml, което си е ок като стойност

# 1 933
  • София
Благодаря за корекцията, не погледнах мерната единица. Е та то тогава за какво говорим каква ДЯ, какви 5 лева Grinning

# 1 934
То и аз погледнах повторно, да не би пък аз да подвеждам Joy Благородно завиждам на такива стойности ееех. Колко ядове през годините можеше да ми спестят. И дори да си забременея спонтанно.

Общи условия

Активация на акаунт