Изчерпан яйчников резерв

• 324 919
  • 2 704
  •   1
Отговори
# 2 445
Аз мисля може би догодина по това време да се пробвам за второ. Някакви такива планове....обаче сега друго се замислих. Преди пункцията и бременността АМХ ми стоеше на всяко изследване 0.4. След това от страх не бях пускала вече. Тази година реших да пусна 1 год. след пункция и раждането и О, чудо! АМХ = 1.05. Аз такъв резултат никога не съм имала - чудя се някаква грешка ли е или какво друго може да е. Сигурно ще трябва пак да пусна, защото със сигурност не съм чувала да расте.
Моето АМХ се промени от 0.7 до 1.2 след прием на витамин Д. Inhibin B беше 110, 13 анрални фоликула общо при АМХ 0.7. Та явно то не е напълно показателно и се влияе от състоянието на организма. Разбира се възможни са и грешки. Аз винаги съм го пускала в Бодимед, но при контрола в друга лаборатория излезнаха същите стойности.

# 2 446
Момичета, позволявам си да пиша отново, тъй като ми излезе изследването на Инхибин, най-накрая и се чудя как да го тълкувам?Значи АМХ е 0.19 (явно доста ниско) , Инхибин - 84 (мак.120 ), ФСХ: 11.9 и ЛХ: 6.41. На 40 години съм.
Има ли как да задействам подобрение на качеството на яйцеклетки?

# 2 447
Да, с добавки и режим на хранене

# 2 448
Ако изследванията не приличат на реални и има нещо съмнително в резултата, др. Тургут няма ли да се усъмни и да поиска повторно пускане и поне преглед да направи на дамата, а не веднага да я съветва да ходи на донорска? 🙄 Все пак това не е България всяка жена с амх нула цяло и нешо си да се праща на инвитро с ДЯ. Естествено, нека жената да си направи още консултации, дори нови изследвания, за да е сигурна какво е положението и какво решение да вземе, но ме съмнява този доктор да е отказал с лека ръка ей така заради един нисък амх например. А пък за инхибин горната граница е 200, а долната е 40, 39 си е направо ниско и си показва влошена функция на яйчниците
Зависи къде са правени?
В Рамус референтните са тези:

# 2 449
Здравейте! Какво мислите и за моите изследвания AMH -0.133
TSH -1.37
FT4- 13.80
FT3-4.78
FSH- 7.28
Prolactin -684.2
LH -4.37
Estradiol- 422.700

Еднокринолог днес ми каза да не очаквам че мога да забременея естествено, едвали съм имала и качествени яйцеклетки на 37г съм имах missed abort преди 1г. От тогава имам и задържани фоликули
 😔 От 1г ходя по лекари и вместо по-добре по-зле се чувствам. Направо ме погребаха жива тези лекари😔

Последна редакция: пн, 24 юли 2023, 15:55 от A`Z

# 2 450
  • София
АМХ е ниско, но не изключва естествено забременяване. Само че пролактинът ти е висок, с такъв пролактин не можеш да забременееш, трябва ти читав ендокринолог и/или репродуктивен АГ. Не знам дали си спазила изискванията за изследване на пролактин - 30мин почивка преди даване на пробата. Можеш да се консултираш и с Денис в темата за хормоните.

# 2 451
Дано да е казал нещо и за високия пролактин този ендокринолог. Ако стойността му е реална, трябва да се коригира. Често при висок пролактин няма изобщо овулация, за да настъпи бременност. Ако имаш повече от 6 месеца неуспешни опити за забременяване, потърси репродуктивен лекар. Като състоянието на партньора трябва също да се провери. Най-малко, при наличие на овулация, трябва да пробваш дали ще успееш за забременееш с фоликулометрия, после евентуално да се обсъди инвитро и т.н

# 2 452
Да спазих за пролактина , бях седнала 30мин преди да ми вземат кръв. Тъй като миналия месец беше в норма пролактина ендокринолога реши че е стресов хормон и нямала да ми даде медикамент за понижаване. По принцип все е бил в норма но може и да е на психично където ми вземат кръв тъй като имам нещо като фобия от игли..

# 2 453
Имаш ли редовна овулация? Потвърдена от лекар? Състоянието на матката ок ли е? Това изключва тънка лигавица, полипи, миоми и други подобни. Антралните фоликули броени ли са?

# 2 454
Имаш ли редовна овулация? Потвърдена от лекар? Състоянието на матката ок ли е? Това изключва тънка лигавица, полипи, миоми и други подобни. Антралните фоликули броени ли са?

Нямам редовна менструация след missed,започнах да пия дуфастон по схема от 2 месеца и цикъла ми стана по нередовен на 46дни идва на 53 а преди дуфастона долу горе беше започнал да идва по нормално . Явно ми изтъниха и лигавицата. Имам задържани фоликули само и нищо друго ..Овулацията не мога да я хвана тъй като ми е доста нередовен цикъла

# 2 455
Здравейте! Какво мислите и за моите изследвания AMH -0.133
TSH -1.37
FT4- 13.80
FT3-4.78
FSH- 7.28
Prolactin -684.2
LH -4.37
Estradiol- 422.700

Еднокринолог днес ми каза да не очаквам че мога да забременея естествено, едвали съм имала и качествени яйцеклетки на 37г съм имах missed abort преди 1г. От тогава имам и задържани фоликули
 😔 От 1г ходя по лекари и вместо по-добре по-зле се чувствам. Направо ме погребаха жива тези лекари😔
Ендокринолога как реши, че нямате качествени яйцеклетки? Последно изследване имах също толкова висок пролактин, но бях под супер стрес и лични пробелеми и си мисля, че е заради него.
На 40 години съм и моето АМХ е 0.19 (много, много ниско) и имах 5 антрални фоликула. На мен ми е ясно, че след 40 вече положението с яйцеклетките е зле, но вие имате все още време до 40 си мисля, че не трябва да губите надежда. Разбира се пролактина задължително трябва да се регулира.

# 2 456
Мисля, че съм засичала препоръки за изследване на пролактин в чист ден. И на мен ми е завишен на 3-4 ден и се бях шашнала. Преди трансфер обаче 2 пъти си излиза напълно в норма. Обяснението е в неподходящия ден за тестване и стрес, дори и леко недоспиване и изнервеност компрометират изследването. Зависи колко е завишен, и дали е постоянно завишен. Тествайте го и в чист ден, променено към 16 ден. Знам ли, това ми хрумва.

# 2 457
Мисля, че съм засичала препоръки за изследване на пролактин в чист ден. И на мен ми е завишен на 3-4 ден и се бях шашнала. Преди трансфер обаче 2 пъти си излиза напълно в норма. Обяснението е в неподходящия ден за тестване и стрес, дори и леко недоспиване и изнервеност компрометират изследването. Зависи колко е завишен, и дали е постоянно завишен. Тествайте го и в чист ден, променено към 16 ден. Знам ли, това ми хрумва.

На 3 ти ден от цикъла са правени изследванията миналия месец беше в норма и като цяло си беше в норма ..

# 2 458
Аз ще се повторя, но за мен високия естрадиол на трети ден говори за изкуствено занижен фсх и задържан фоликул. Надявам се да не съм права, но такава е била ситуацията при мен.

# 2 459
Уви, при мен е нямало задържани фоликули при естрадиол от порядъка на 500 и нещо. Само ще вметна, не че им знам много мерните единици, но помня, че като бях на преглед при Калчев, в неговия амбулаторен лист, той записа че естрадиола ми е много по-нисък. Аз го попитах защо е написал друга стойност, той отговори, че в друга мерна единица това ми е резултата 🙄

Общи условия

Активация на акаунт