Изчерпан яйчников резерв

• 324 862
  • 2 704
  •   1
Отговори
# 1 215
Момичета да ви попитам и аз . Във вторник стартирах стимулация бях с 9АФ, с намален резерв съм АМХ 0.92 на 31 год първи опит. Във вторник ми беше прегледа ( първи ден от цикъла)и ме викат чак в понеделник в клиниката, при док Калчев съм. Притеснено ми е че много късно ме викат чак в понеделник. Страхме е да не изпуснат Ф. Дали имам някакъв шанс да изкарам нещо от тези фоликули?

# 1 216
  • София
С второто дете забременях с опит, в който стартирах с 8 АФ. Колко ми е бил АМХ не знам. И аз бях на 31г. 😊 тогава. Така че, 9 ми звучи съвсем добре. Успех.

# 1 217
9 е страхотна цифра ! Всичко ще бъде наред !

# 1 218
9 е страхотна цифра ! Всичко ще бъде наред !

Благодаря, силно се надявам са извадим нещо. Притесняваме че чак в понеделник ме викат, да не изрърват Ф. Иначе стимулацията ми е с Гонал и Мериоферт. Имам също така и леки бодежи в десния яйчник. Това нормално ли е? Извинявам се че ви задавам толкова въпроси,но ми е първи опит и съм много невежа. Някакъв страх ме е обладал, незнам но се притеснявам че няма да се получи. И имам още един въпрос когато стартираш процедура в случая съм с 9АФ,доколкото четох може да останат по-малко, но могат ли да се увеличат?Благодаря още веднъж ☺

# 1 219
  • София
При мен естествената овулация е около 12 ден, със стимулация пункциите ми винаги са около 15-16 ден. Не се притеснявай, няма да изпуснат нищо.

Нормално е да имаш и бодежи и болки в яйчниците. Нормално един фоликул преди овулация е около 20-25мм, ти сега ще имаш доста повече.

Стискам палци и не се притеснявай!

# 1 220
На 31г с АМХ 0,1, стимулация по къс протокол с Менопур, Естрофем, Преднизол, Овитрел. Тръгнаха 2 фоликула, единия спря разтеж, на пункцията извадиха 1 с 1 зряла яйцеклетка, която не се оплоди. Ако някой ден изобщо се навия за втори опит със сигурност няма да е със стимулация

# 1 221
И защо за Бога при това АМХ са те подхванали със стимулация? Да изчерпят още повече резерва? Разбира се, че си права да настояваш за ЕЦ, то това всъщност е било тяхна работа, но...ядосвам се като се сетя що за лекари има Rage При ИЯР със симулация не постигате нищо освен да съсипете още повече резерва. Начинът тук е ЕЦ но просто трябва повече търпение и постоянство. Тук има и хубава страна - качеството на Я е по-добро, защото не се скапва от стимулации. Бих ти препоръчала да започнеш с опитите на ЕЦ бавно и методично и да си търпелива, и нещата ще се получат. Пожелавам ти го от сърце.

Последна редакция: пт, 01 май 2020, 23:26 от Анонимен

# 1 222
На 31г с АМХ 0,1, стимулация по къс протокол с Менопур, Естрофем, Преднизол, Овитрел. Тръгнаха 2 фоликула, единия спря разтеж, на пункцията извадиха 1 с 1 зряла яйцеклетка, която не се оплоди. Ако някой ден изобщо се навия за втори опит със сигурност няма да е със стимулация
. Оплождането Икси ли беше ?

# 1 223
Да ме пита някой защо се съгласих, още повече че знаех, че при ИЯР не се тръгва с такива стимулации. Докторът не прави на ЕЦ и все пак му се доверих. След неуспеха сам ме насочи другаде, защото каза, че няма смисъл, трябва да опитам на ЕЦ, но той не работи при такъв. Стиснахме си ръцете и по живо, по здраво. Опитът беше икси, да. Избрахме Стефанов в Стара Загора, защото ни е близо и с пътуването знаете как е... Ако е на ЕЦ предполагам, че прегледите ще са повече

# 1 224
ЕЦ са преглед  8 ден и пункция ! В Турция Бахчеджи Карликая пък ми казаха че нямам шанс естествен цикъл а само стимулация или донорска , а със стимулация имам шанс само със или над 0.5 АМХ !Аз съм далеч от това !  Много лекари мнения много ! Най-важното е да работим за качеството на яйцеклетките , което Бългрските лекари основно не казват за всички добавки !Убиквинола е много важен , в Америка ги тъпчат с 600 мг на ден !

# 1 225
  • София
Ако знаеш колко си права нямаш си и на представа. Аз стигнах сама до същия извод от много опити, но лекарите само ме заблуждаваха, караха ме да чакаме ембрионите да 5-ти ден, да правим ПИД и т.н. Аз обаче много мислих и взех нещата в свои ръце, от началото на тази година вече влизам в кабинета и те ме питат сега какво ще правим и аз казвам всеки път различни варианти. Лекарите още от 2018 ме изпращаха за донорска, но отказах. Казах, че докато имам мои с тях ще пробвам.
Момичета не губете кураж просто вярвайте в себе си и мислете с главите си, не се доверявайте на 100% на лекарите.

Последна редакция: сб, 02 май 2020, 13:49 от pepita5

# 1 226
  • София
Моята лекарка също смята, че на ЕЦ нямам шанс с този резерв (АМХ 0.6, 38г.). Въпреки всичко по мое настояване направихме 3 опита на спонтанен цикъл:
- с Кломифен - 1 зряла, оплодена яйцеклетка стигна до ранен бластоцист, но дегенерира на 6 ден
- без хапчета - 2 аспирирани фоликула, 1 зряла яйцеклетка, която не се оплоди
- с Фемара - 2 аспирирани фоликула и 0 яйцеклетки
Вероятно лекарката ми има право и ще опитаме със стимулация (имам 1 успешен стимулиран опит преди 3 години), но се колебая дали да искам ПИД, ако изобщо станат бластоцисти.
Днес ще си взема Убиквинол. Взимах FH Pro 3 месеца, но като че ли нямаше ефект.

# 1 227
  • Пловдив
Да ме пита някой защо се съгласих, още повече че знаех, че при ИЯР не се тръгва с такива стимулации. Докторът не прави на ЕЦ и все пак му се доверих. След неуспеха сам ме насочи другаде, защото каза, че няма смисъл, трябва да опитам на ЕЦ, но той не работи при такъв. Стиснахме си ръцете и по живо, по здраво. Опитът беше икси, да. Избрахме Стефанов в Стара Загора, защото ни е близо и с пътуването знаете как е... Ако е на ЕЦ предполагам, че прегледите ще са повече
Случката да не е в Майчин дом. Защото същото стана и при мен...само че в двата фоликула нямаше нищо...и пак ме насочиха към ПО -ГОЛЯМА КЛИНИКА.

# 1 228
Убилвинол Q10 ли е? На ЕЦ колко често горе долу се ходи до клиниката преди пункцията?

# 1 229
Аз ходех винаги на 2-3 ден, след това още 1-2 пъти преди пункция, зависи от ситуацията.

Общи условия

Активация на акаунт