ТРЕТИ клас

• 43 370
  • 746
  •   1
Отговори
# 600
Ски съм предлагала и на двете си деца. Никой не ги иска.  Mr. Green Не са се много провинили, за да ги наказвам.
Ако е минерален басейн- тогава може! Laughing

# 601
  • София
Защо мен никой не е искал да ме наказва така пък  Mr. Green

# 602
Кому- подарък, кому- наказание.
За моите ските са жива мъка.  Grinning

# 603
  • София
Лекси имаме едно момченце от класа, което зимата отсъства редовно от училище заради ските. Ако искаш ще говоря с майка му да ти дам телефона и да си поговорите.

# 604
  • София
Аз бих подарила една екскурзия на цялото семейство, но по Коледа и Нова година цените стават незаслужено високи, а никой от нас не може да кибичи с часове на една маса в ресторант. Хубавите хотели са пълни с народ и шум и не си струва да се товарим така емоционално във време, когато е добре просто да си починем. Затова резервирах една спа почивка за януари, в делнични дни, когато е спокойно и спа центърът не е фрашкан с голям поток.

аз напълно споделям тази философия, но Judy, как се справяш с отсъствията от училище?

# 605
Първо се съобразявам с календара на задължителните почивни дни и ваканциите. Сега от края на януари до 07.02., например, имат една такава, която, точно, смятам да ползвам за почивка.
Ето календара за тази учебна година:
http://www.mon.bg/?go=page&pageId=17&subpageId=56
Ползваме си и всичките позволени дни за отсъствия по семейни причини.
Стигат ни. Когато човек ги ползва разумно и си прецени как да ги комбинира с почивните дни през седмицата. Например винаги ползваме една почивка за ходене някъде между 01.05 и 06.05. Това си е почти седмица.

# 606
Дали име дете, което тренира ски? Чудя се дали да не го причиня на дъщеря ми  Mr. Green

И двете ми деца карат ски. Синът ми се научи в детската градина и сега за него най-голямата тревога е дали, колко и кога ще вали сняг. Дъщеря ми не е така вманиачена, кара покрай батко си.
Ако ме питате дали препоръчвам тази почивка или дори ски училище от София. Категорично - да! Най-малкото е прекрасният въздух, който ще диша и движението, което не е малко.
Децата, за които ските са по- мразовито и неприятно занимание могат да започнат към 10 ч. сутринта, след час да спрат за чай, след още един за обяд, и така да прекарат приятно, ако са с приятелчета ще забравят да се приберат.

# 607
Извинявам се, нещо не се справих с вмъкването на цитата.

# 608
  • София
Aila, благодаря ти, но да не те затруднявам. Племенникът ми тренира ски и утре подробно ще разпитам майка му. Знам обаче, че детето е много доволно и се справя в училище, щеше ми се евент. и някое по-негативно мнение да чуя Simple Smile
bebenka, моята дъщеря кара ски от 4-5 години. Става въпрос за трениране на ски, което е доста по-различно и натоварващо. Всяка седмица се кара по два цели (учебни) дни, всеки ден май има сухи тренировки (но не е задължително да се посещават всички), имат много лагери, част от които са задължителни.

# 609
  • София
Момчето от нашият клас се справя, но му става все по-трудно, тъй като трябва вкъщи да си навакса изпуснатото и да пише домашните и уроците, които са взети. Отделно знам, че децата в класът се сърдят за това, че той отсъства редовно зимата, а те се налага да ходят на училище и има оплаквания. От страна на училището няма проблем за момента с отсъствието, но е имало и момиче в по-горни класове по същият начин и пътеката е утъпкана.

# 610
  • София
Лекси, ако няма да я правиш състезател - за какво ти е това? ако е заради промяна на навиците - не мисля, че е оправдано.

# 611
Да, не съм разбрала. За мен професионалният спорт не е алтернатива за децата ми.
Отделно учат, не учат, от училище се отсъства само при 38t, но това е избор на всеки родител.

# 612
Лекси, ако няма да я правиш състезател - за какво ти е това? ако е заради промяна на навиците - не мисля, че е оправдано.
Peace
Иначе Амбър от този форум има дете- състезател, май спортна гимнастика беше, национален състезател. Даже аз съм го запомнила /което си е живо постижение, като се има предвид, че не ми се набиват връзки между писания и никове често/:
Тя може да разкаже как съвместява детето й училище и спорт на професионално ниво.
/Сега остава да съм сбъркала ника Laughing/
Ако пък детето не е особено запалено по спорта- не бих го тикала. За мен спортът е полезен до ниво спорт за удоволствие.

# 613
  • София
Нямам нищо напротив да я правя състезател, но не съм сигурна, че има съответните качества... Много обича да кара ски, но последните една - две години не е много амбициозна и няма хъс за състезания и победи. На всички спортове, които е посещавала до сега обаче, нещата са били на любителско ниво, за удоволствие, без състезателен елемент.
Много ме блазни това, че ще е кара два дни седмично, че имат много спортни зимни и летни лагери и ако си пасне с треньорите и децата, би се чувствала много добре. Отделно в училище не учат много усилено и се надявам, че няма да й е проблем да навакса. Аз не работя и мога да й помагам. Хубавото е, че има възможност да опита (за 5 тренировки). Най-вероятно ще се възползваме от това и нейното желание ще е определящо.

# 614
Боже, направо ви завиждам за стройната организация.

Моника ходи на балет, на англ.ез. , а от от скоро и на волейбол. Да не говорим ,че редовните и часове по цигулка са винаги следобяд два пъти седмично и вися като ,, прани гащи на тел ,,   , докато я чакам...

Вероятно не съм добър организатор... Embarassed

Общи условия

Активация на акаунт