ТРЕТИ клас

• 42 688
  • 746
  •   1
Отговори
# 645
  • София
mamazori, не съм ползвала училищен. Бих ти посъветвала да не рискуваш, а да намериш добър детски психолог, ако смяташ, че наистина е нужно. Бих ти препоръчала Хенриета Илиева - преди 3-4 години сме били при нея - невероятно бързо предразположи детето и беше много изчерпателна и обективна в оценката си. Знам, че е психолог и към ЧУ Дрита и децата много я харесват. Там имат и отделен час с нея.

# 646
Лекси ,  ние сме в Враца ... в София ли е кабинета ?

# 647
  • София
Не знам къде приема, има доста инфо за нея в нета, но предполагам ще е в София. Защо не питаш в отчетната по градове мамите от Враца?

# 648
Благодаря ще питам там  bouquet

# 649
  • София
Mamazori, това направо си е задължително да го направиш. Моя приятелка, когато реши да се разделя с бащата на детето си, отиде при психолог, а впоследствие ходиха и тримата, мисля, и ми е споделяла, че психоложката изключително много е помогнала за преодоляване на проблемите. По-скоро в техния случай помогна да не се стига до такива. Между другото, тя точно при гореспоменатата Хени ходи.

# 650
Аз също бих опряла до психолог, ползвала съм за щерката и мисля, че има полза от това. Доколкото виждам момичето не е от София, така че най-вероятно трябва да си потърси на място човек.
За училищния психолог, аз лично бих имала някои съображения, особено в по-малък град.

# 651
Свързах се направо с Хени но само в София е . Ще търся тук психолог. Благодаря Ви ! Със сигурност ще посетим психолог ...

# 652
Един въпрос от мен - как организирате времето за допълнителни занимания? Питам, тъй като се чудя дали правилно организирам времето на третокласничката. Колко време отделяте за упражнение с диктовки и задачи, или пък за попълване на празнотите по други предмети?

При нас е напечено, а ми се иска да има поне 1 ден (събота), в който изцяло да прави каквото пожелае - разбирайте без учене. Три пъти седмично е на спорт до късно, остават някакви мижави 2 дни след училище, в които много рядко намирам време да седна да решавам с нея текстови задачи. Съботата е определена за почивка, а в неделя е ученето по език и ЧО, което отнема около 2-3 часа, в зависимост колко я е хванал ината. Мисълта ми е да й крадна ли 1-2 часа от съботата за задачи и 1 диктовка, или да я натоваря на макс.  в неделя.

# 653
  • София
И при нас е горе-долу същото. През седмицата успяваме 1-2 пъти да решаваме задачи, в събота е на курс по математика и после почива. В неделите учим по ЧО и ЧП. За английския и БЕЛ не намираме време и там май почва да изостава. Все ми се ще повече да се занимавам с нея, но това значи да я лиша от среща с приятели и доп. занимания, а и срещам голям отпор. Утешавам се, че е уж на занималня до 15, но там дори и домашните си не винаги успява да напише. Все пак са деца - важен е спорта и социалните контакти, а и трябва да имат малко свободно време, така че май така ще си караме.

# 654
Да, и като се замисля, целият този напън, ще кажеш, че е година за кандидатстване.
Поне по ЧО имаме напредък с разказването на уроците, на последния тест имаше 5, само 1 точка не й беше достигнала за 6, но бях много горда с нея, от 2 до почти 6-ца. Всичко е въпрос на трудови навици Mr. Green, но не ми се иска да я ангажирам на 90%, струва ми се , че ще прегори и баш като дойде 6 - 7 клас за кандидатстване да се е убило желанието да учи. От друга страна пък, навикът ще й помогне да не чувства голямо натоварване във важните години, и за това съм в някаква дилема.

# 655
  • София
Понеделник и сряда от 12 до 1 е на Фарос, това е между занималнята и училище. Събота и неделя от 11.30 до 12.30 е на кънки. Това са заниманията извън училище. В училище има хореография. Вечер след училище пишем домашни, защото в занималнята не е ок, за там оставяме само чисто технически неща, които не изискват помощ. Събота и неделя пише всички налични домашни за седмицата, учи за фароса в понеделник и отделно ако остане време правим нещо допълнително. През уикендите рядко оставаме без рожден ден, имен ден, гости или друго забавление. Така че има време и за почивка, и за игра, и за спорта. Сега нещо ми подмята, че иска да ходи на гимнастика в петък от 18ч, но не знам дали ще мога да се организирам.

# 656
Здравейте,
подаръци за четящите деца може да се намерят тази седмица на панаира на книгата в НДК.
Ако някой вече е ходил и може да препоръча интересни нови книжки, да пише.

# 657
Всеки ден е на тренировки до 16ч, отделно се заинати да ходи и на бокс. Така във вторник и в четвъртък след гимнастиката ходи и в боксовата зала и се прибира след 17ч. Размотава се малко, нали си е мотльо по душа, и после сяда да пише домашни. Отнема му различно време, според обема им и степента на моткавост в момента.
Опитвам се седмично да вкарам 2 упражнения по английски и веднъж задачи по математика. Български, диктовка или преразказ, прокарвам също веднъж седмично, обикновено в събота или неделя.
Общо взето, импровизирам, според това какво има да учи. Понякога има малко домашни и тогава имам реален шанс да вкарам нещо допълнително, ако пък е затрупан с работа, го оставям.
Нещо много разсеян е станал в последно време. Само някакви тъпи рап песни припява и бръмбари се гонят в главата му.

# 658
Моето момиче ходи на народни танци и пиано по два пъти в седмицата - вторник и петък. Останалите дни се прибира по обяд и има достатъчно време за домашни и почивка. В събота или неделя се занимаваме по един час с английски вкъщи, заедно с нейната най-добра приятелка.
Утре е рожденият й ден. Ще го празнуваме в петък след училище. Надявам се, че учителката ще освободи няколко деца от занималня. Ще говоря днес с нея, но дори не знам дали родителите ще пуснат поканените 3 момиченца. С поканите изпратих и съобщение до тях, в което им предлагам да ги взема от училище, да ги заведа у нас и после пак да ги върна до училище, за да си ги вземат. Дадох и телефон, но нито един родител не ми се обади. Иначе ще получи така желания микрофон и предполагам, че през цялото време ще пеят. Поне двете й най-добри приятелки със сигурност ще дойдат и някои други по-големи деца.  Laughing

# 659
  • София
 Betty L., хубаво да си изкарат децата на Рождения ден. И мен ме учудва, че родителите от класа на дъщеря ми са много трудни за осъществяване на контакт и съвместни дейности. Иначе на РС изглеждат много симпатични, контактни... Бях пуснала до всички мейл с предложение да организираме обща екскурзия с Атмосфераспорт, после се опитах да намеря компания за кънки на лед, но без особен успех. А децата в един клас завързват сериозни приятелства, времето за свободна игра им е малко и би било хубаво да се срещат и извън училище. още повече, че моята, където и да искам да я заведа, държи да има приятелче с нея.

Общи условия

Активация на акаунт