Отговори
# 45
към 10ч. не проключваха,защото аз изчаках да видя дали след мен ще върнат някой и не върнаха никой.Много ми стана обидно,но нямаше смисъл да се разправям.

Какво те накара да изчакаш?Аз ,като ми кажат така си излизам и търся друго заведение.Не стоя да гледам.Нямам причина да не им вярвам.

# 46
Може 2000 изобщо да няма връзка с годината й на раждане... попринцип.

# 47
  • Ямбол
Има закон, който не допуска непълнолетни в заведения с консумация на алкохол.

# 48
Връщали са ме от заведение, но с причина, основателна и напълно разбираема от мен
Скрит текст:
, гадно ми е ставало, но кво от тва. Става дума за една вървежна софийска бирария, чийто двор се намира в общ двор с жилищни сгради. Там около 9 вече връщат народа или го канят вътре, ако има места (а често няма, пък и вътре не ми харесва толкова), защото след определен час пазят тишина на живущите. Тези, които са седнали по-рано не ги гонят, но и нови не пускат. И са железни в това, за което ги уважавам, защото освен консуматор, и аз съм човек, който иска да спи и да си почива на относитлна тишина. 2-3 пъти ми е ставало криво, че не можем да седнем, ама кво пък толкоз, има и други места.
Дори и без видима причина да ме върнат, няма да се засегна особено, а и аз избухвам на момента, ако имам нещо да кажа, ще го кажа и ще и тръгна. Ако много са ме изнервили, може да се опитам да им пратя проверка някаква. Пращала съм на една лавка в университета, защото не издаваха бележки и лъжеха с цените, нямаше етикети и се правеха на луди.

# 49
АФторке, съдейки по цифрите в ника ти, сигурно си на 15( ако си ги навършила въобще). Какви ги дириш по заведенията? Пък било то и обществени. В живота на възрастните има доста необясними неща, въпреки случката със сигурност си има обяснение. В тийн форумите какво ти отговориха? Щото брат`чеТката не ти е обяснила нещата май съвсем.

Е, авторката е писала в темите за свекървите, така че едва ли е на 15. Вероятно просто става въпрос или за недоразумение, или за провинциална-селско-идилична разправия тип "пък браТчетката на Х прави сцени, та ще й покажа АЗ кой сервира в т'ва заведение!"
Аз не мога да разбера защо някои хора постоянно гледат да се заядът с някои. Какво значение има кога съм регистрирана и в кои теми съм писала.....Това някакво разследване ли е спрямо мен. И да в живота на възрастните почти всичко е необяснимо ,но това не прави някои хора безчуствени.

# 50
Анджи, не се ядосвай Simple Smile Съмнявам се умишлено с теб да се заяждат, просто понякога хората са по-груби, но не го правят нарочно Simple Smile По темата, ако наистина си засегната поговори с управителят на зведението, за да ти даде обяснение за случилото се. Ако откажат - няма да посещаваш гореспоменатата кръчма и готово Simple Smile

# 51
Явно става дума за някое малко квартално заведение в някое малко градче, където всички се познават. Братовчедката се скарала и сега бармана се държал лошо..
Не е правилно естествено, аз бих се оплакала на управител.

# 52
  • постоянно
Като не искат да ти вземат парите - те губят .  Mr. Green
От едното влязло , от другото -излязло.
В България поне заведения - БОЛ  Mr. Green

....
херр

# 53
Стане ли дума за такива все се сещам за едно вървежно (преди години поне) заведение в Пловдив. Авеню. Имаше един човек леко сакатичък, леко някак неадекватен. Абе имаше му нещо, видимо. Но беше кротък, много чист, с хубави дрехи. Изглежда просто имаше някакъв проблем.
Та заведението си е кифленско-мутрагенско. В годините на пика му се случва следното - сервитьорките все се кумели дали да обслужват клиента. И редовно не го правели. Заведението модерно и пълно с пишман баровци и курви, за които зимата не съществува (целосезонно с голи гърбове). Е хубаво де, ама това не е частен клуб. Колкото и да е модерно, все пак си е просто едно кафене.

Човекът не знам кого се оказало, че познава, но завели дело срещу заведението. Оттогава клиентът е на доживотна безплатна консумация там.

Времена и провинциални нрави. Но не винаги за това иде реч май? Wink

И аз бях чула за случая. Пък на тия от Авенюто им е малко! Ужасни са! Не съм имала проблем с обслужването, но на какво съм се нагледала  ooooh!

# 54
Никой не отказва без причина. Вид и поведение - мръсни дрехи, некъпани, пияни. Етнически произход - мноооого рядко, но се случва от някоя заблудена овца или патриотично настроен каун. Хора с вид на просяци или крадци - например някоя жена с по-тъмен тен, понесла спящо бебе на ръце, а не с количка, слинг или кенгуру е почти сигурно, че няма да изпие едно кафе, а ще замоли поред за педесе стинки.
Но всъщност това са изключения.
От личния ми опит отказът от обслужване се случва предимно в случаите, когато клиентът е "познат" и присъствието му не е много желателно. Например консумира на вересия или заема маса 3 часа на едно малко еспресо, прави зулуми или върви с компания, която прави зулуми, сваляч е... С една дума, има история между заведението и клиента.
Като чета темата, струва ми се, че има доста история, която се премълчава. Дали гоненето е обективно или шуринайка ти се прави на голямата работа - няма как да преценя. Но за хората, които са те отпратили, причина е имало. Дори за теб да няма.
В тази връзка, аз бих мрънкала 2 дни на всичко живо, но няма да предприема действия. Хората имат право да не ме харесват Simple Smile

# 55
Към 5 часа след обяд с майка ми се запътваме към Хепи Севастопол във Варна и не е като да ходим там за първи път. Навън има доста насядали хора, но има и доста свободни маси. В момента, в който сме си избрали маса, сервитьорка казва "Алеята не работи". Чудихме се, чудихме се какво ще рече това изречение, е, не разбрахме и естествено си тръгнахме.

# 56
Към 5 часа след обяд с майка ми се запътваме към Хепи Севастопол във Варна и не е като да ходим там за първи път. Навън има доста насядали хора, но има и доста свободни маси. В момента, в който сме си избрали маса, сервитьорка казва "Алеята не работи". Чудихме се, чудихме се какво ще рече това изречение, е, не разбрахме и естествено си тръгнахме.
Toчно в това заведение има хостеса, момичето посреща и настанява, вие ако сте си седна ли сами, може да е било в зона която не работи.
В тази верига заведенения са прекалено любезни, чак на моменти дразни...
Та оплакваш се че е нямало кой да ви настани, или какво?

# 57
А това заведение да не е някое схлупено кафе на село или в малко градче където всички се познават.

# 58
Toчно в това заведение има хостеса, момичето посреща и настанява, вие ако сте си седна ли сами, може да е било в зона която не работи.
В тази верига заведенения са прекалено любезни, чак на моменти дразни...
Та оплакваш се че е нямало кой да ви настани, или какво?

Не се оплаквам, познавам хостесата, нямаше я, посрещаше сервитьорка и това изречение ме очуди, поради факта, че преди нас седнаха други хора. Друг път отново там, плащаме с карта, сервитьорка недоволства, че картата не е с чип.

# 59
Само един въпрос имам,къде,в кой град става това?

Общи условия

Активация на акаунт