Забременели след инвитро - тема 14

• 44 380
  • 731
  •   1
Отговори
# 465
Аз утре съм на училището в Надежда. Има ли други мами с мен Simple Smile

# 466
Аз даже имам едно свободно място, ако някой иска.  Sunglasses

Последна редакция: пт, 09 окт 2015, 23:13 от Licoco

# 467
lolr,  ще видищ колко бързо и ти ще стигнеш до тук Simple SmileВсичко ще е наред с всички нас, пълна съм с положителна енергия и мисли Hug

На мен всичко ми е в Щерев, но на училището им не ходих, не ми се даваха пари при наличие на други училища без пари Embarassed Само на една безплатна лекция за кърмене ходих , беше доста добра.

Иначе ходих цял Септември на училище Чакам бебе от deteto.info и го препоръчвам силно. Аз останах много доволна от лекторите през Септември, но доколкото знам те се сменят и не се знае кой месец кой лектор ще води дадена лекция. Така или иначе вярвам, че добре ги подбират всичките Peace. Беше пълно с практически съвети, задават се постоянно въпроси и хубавото е, че всички лектори имаха много и разнообразен опит по различните теми. Също така понякога една и съща тема се засяга от няколко човека в различни дни, защото организаторите целят да датат повече мнения и майката сама да прецени за себе си как да постъпи.
Ходих  и на 3-те лекции на 9 месеца в The Mall, също съм доволна.
Общо взето изписах доста в тефтера и имам да си чета и припомням като наближи Декември или след това в движение когато е нужно Heart Eyes

# 468
  • Пловдив
Кафенце, аз си мисля, че д-р Михова няма да иска амнио. От последния ми преглед при нея, когато правих и ФМ още преди да ме погледне на ехо, каза че ако се вижда другото сакче, няма да правим БХС, за да избегнем тези резултати и най-вече да избегнем амнио. Останах с впечатление,че не е привърженик на амнио. Не се шашкай сега, нали др. седмица си на преглед при нея. Тя ще ти каже най-добре.

Между другото кой ти препоръча амнио? Твоя гинеколог по ЗК ли? Те не са такива специалисти. Аз бих се доверила на д-р Михова.  Hug Все пак тя ми каза, че по-надеждна е самата ФМ и дава не помня на колко процента, но със сигурност повече от БХС, информация дали има рискове. След като на ФМ всичко беше прекрасно, не се притеснявай! Ще видиш, че и в събота ще е така!  Hug
Много е хубаво, че сте видели пола! Аз уж съм ден по-рано от теб, уж бях в 14+3, а бебчето отговаряше на 15+1, но не ми каза. Пита ме какво са ми казали на ФМ. Уж е в инвитро клиника, но явно не й се занимаваше, защото все пак си е ЗК.

Аз съм в петък при Михова и ще видим дали ще потвърдим момиченцето. Тези дни бая ме беше шашнало едно момиче, защото аз съм с вродена надбъбречна хиперплазия и можело да се предаде на момиченце. Звънях на ендокринолога си, каза да не се притеснявам и че риска при мен е същия като при здравите мами. Няма как сега да се разбере и да се пие нещо. Или го носело бебчето, или не. Успокоих се малко, защото сега нищо не мога да променя и всичко е в Божиите ръце, но ще си имам едно наум за изследване веднага след раждането.

Целувки на всички и бих искала да помоля за парола за албумчето и въобще къде се намира, за да ви се радвам. Heart Eyes  Аз все още няма да си слагам моя корем, че засега са два.  Embarassed Аз като певица от много мъничка си имам супер развит гръден кош и стомаха над пъпа никога не ми е бил плосък и няма как. Та засега явно му е широкичко и не си търси пространство,  Laughing за да нямам тази линия на пъпа и да имам два големи корема, но да ми е живо и здраво! Сега ще се радвам на вас!
Целувки за прекрасно събуждане и още по-прекрасен съботен ден!  bouquet

Последна редакция: сб, 10 окт 2015, 07:00 от naskomimi

# 469
Благодаря, Мими, за успокоителните думи. И аз засега ще си изчакам прегледа при д-р Михова. И според мен тя не е привържаник на амниото, защото на и-мейл ми писа, че принципно резултатът ми не е чак толкова лош като за 40-годишна жена /пет пъти по-нисък от типичния за тази възраст/.Това доста ме успокои и си мислех, че ще ми се размине амниото. Тя ми препоръча на следващия преглед да огледаме внимателно плода и тогава да се вземе решение. Но вчера този много ме изплаши, та затова тази седмища мисля да посъбера информащия и като цяло да съм психически подготвена да направя това изследване.
Благодаря на всички, които ме посъветваха.

# 470
  • На остров
Кафенце всичко ще е наред  Hug !
Аз вчера получих час за ФМ на 6.11, тогава ще съм 13+2 . При нас границата за комбиниран риск е 1/200,  така пише в писмото.

# 471
  • Burgas, Bulgaria
Кафенце , спокойно, нещата не са чак толкова зле. При мен преди три години, когато се видя проблем със сърцето и че детето е с Даун рискът беше 1:10. После това се доказа и с хорион биопсия. В предвид възрастта рискът излиза висок, защото го смята компютъра. Важното е трите основни показателя сърце, носна преграда и гънката на вратлето да са в норма.
   Ще ви кажа на мен какво ми се случи. Записвам се аз за първия БХС и ФМ в 11-13 седмица както му е реда в МЦ"Света Петка" при д-р Стратиева, защото заедно с нея преминахме през изпитанието с първата бременност с Даун и и имам огромно доверие като професионалист. Да обаче д-р Стаменов на последния преглед ми каза, че по-добре да мина при техен специалист, защото там гледали по различен начин и не може да се довери на всеки лекар. Викам си чудесно, тъкмо втори лекар ще ме види за по-сигурно. Записвам аз час за д-р Чачева, защото д-р Михова беше в отпуск. Доволна , че двата прегледа са в два съседни дни и с едно пътуване два заека. Момичета, голям кошмар изживях тогава. Първият преглед беше при д-р Чачева, също добър специалист,гледа бебока доста дълго време и накрая каза, че всичко е наред, но няма носна преграда, а това е един категоричен признак за Даун.Много се стреснах. Без да му мисля направих Прена тест за 1600 лв. Добре, че кредитната карта беше в нас иначе кой носи толкова пари в себе си като пътува. На другия де при прегледа при д-р Стратиева излезе , че всичко е наред и носната костица съвсем ясно се вижда, каза че е момче, а предния ден пол не се видя. Оказа се , че понякога бебето като не застане на точно определена позиция някои неща не са толкова видими. Не обвинявам никого в нищо, напротив. Прена теста категорично отхвърли Даун и потвърди пол мъжки, а ДНК-то не лъже.
   С тези всичките обяснения исках да кажа, че понякога стават грешки и е хубаво при някакво съмнение да отидем при още един специалист вместо да се притесняваме. Между другото при кръвните изследвания от Надежда рискът излезе много по-висок от тези в "Света Петка", както и плацентарния хормон. А кръвта е давана в  рамките на 24 часа на двете места. Въпрос на лаборатория.
  Кафенце, отиди при д-р Стратиева, ако има някакъв проблем тя ще го види. При нея съм пращала няколко мами от Бургас, ма които направо им казаха да си махат децата, че са с Даун. Сега се радват на прекрасни здрави дечица. Ако не при нея отиди при друг специалист, но не оставяй нещата така.

# 472
Кръвните изследвания от Надежда се пращат в НГЛ в Майчин Дом, така че не ги изследват те. Вярно е, че в зависимост от положението на бебето измерванията може да са различни и от там - разлика в резултатите от небето до земята. На мен в Надежда, както казах, също ми изкараха акъла. Бях с три "меки маркера" за генетични отклонения, а се оказа, че бебето е здраво. Както и да е. Дано тези неинвазивни тестове станат по-евтини и достъпни. Така биха могли да заместят изцяло БХС като скринингов тест, което си е просто една стряскаща статистика.

# 473
Frida* , благодаря, че ми писа. При мен единия фактор естествено е възрастта, но и висок риск от БХС. Днес занесох резултатите от БХС на лекарят и той каза категорично, че трябва да направя амниоцентеза.
Резултатът е:
Комбиниран риск за болест на Даун  1 от 590

Биохимичен риск за болест на Даун 1 от 120
Възрастовия риск за болест на Даун 1 от 100

На мен това нищо не ми говори...

Съветвам те, ако имаш възможност да си направиш Пренатест, при него няма риск за бебето както е при амниоцентезата.

# 474
  • На остров
Аз доколкото се запознавам с тези тестове NIPT теста е подобен на този Хармъни и Пренатест или бъркам?

Аз не съм говорила с мм по въпроса, но ако зависи от мен и става въпрос само за Даун, не би имало значение.

# 475
  • При вещиците
Аз доколкото се запознавам с тези тестове NIPT теста е подобен на този Хармъни и Пренатест или бъркам?

Аз не съм говорила с мм по въпроса, но ако зависи от мен и става въпрос само за Даун, не би имало значение.
Хармъни и Пренатест са NIPT (non invasive prena test). Ние също си бяхме говорили с ММ, че в никакъв случай няма да се намесваме (не искам да използвам други думи) ако има Даун синдром, но док ни каза че се изследват другите синдроми и трябва да знаем какво ни чака за да може по време на раждането да се подсигурят нужните специалисти неонатолози. Всичко ще е наред  Hug

# 476
  • На остров
Лили златна си ми ти  Hug , аз затова ще направя първо БХС И ФМ и после ако се наложи НИПТ за да съм подготвена. При нас от тази година НИПТ се предлага като част от програмата по жк, което само може да ме радва.

# 477
  • СОФИЯ
При нас от тази година НИПТ се предлага като част от програмата по жк, което само може да ме радва.

Извинявай може и да си писала  Peace но къде е това при нас ?

# 478
  • На остров
Швеция, БХС и ФМ се прави само на жени над 35, но си влиза в основната програма, както и този тест от скоро.

# 479
  • СОФИЯ
Швеция, БХС и ФМ се прави само на жени над 35, но си влиза в основната програма, както и този тест от скоро.

Heart Eyes  Hug Hug Hug
Браво това не са предполагам и там малко парички  Peace Hug

Общи условия

Активация на акаунт