Забременели след инвитро - тема 14

• 44 376
  • 731
  •   1
Отговори
# 495
Иси, честито мило мамче. Да са ти живи и здрави сладките бебета!  bouquet
Леле колко бързо времето лети. Повечето момичета, които ме посрещнаха в темата вече родиха.  Почва да ми става неспокойно като виждам, че почти нищо не съм приготвила.

# 496
Здравейте момичета, пожелавам на всички леко бременеене и здрави бебчета. Може да ви се стори доста глупав въпроса ми , но да попитам. Каква е разликата в седмиците при обикновена бременност и ин витро?  Според първият ден на последния МЦ трябва да съм в 6 и малко , а според доки съм 5 и нещо... Извинявайте и благодаря.

# 497
Франи, защо такава разлика ти се получава за термина  newsm78 Ние реално цикъл по обичайното време не сме имали, а се приема, че деня на пункцията е деня на овулацията и оттам две седмици назад "първия ден на посл. менструация" и следователно термина е един и същ, без значение коя дата се взема предвид. Бременността е дълга 40 седмици от датата на последната менструация или 38 седмици от зачеването(" It usually lasts around 40 weeks from the last menstrual period (LMP) and ends in childbirth.[1][3] This is just over 9 lunar months, where each month is about 29½ days.[1][3] When measured from conception it is about 38 weeks." Wikipedia). Учудвам се на  изчисленията някои лекари  Rolling Eyes

Бени, няма никаква разлика - продължителността е една и съща.

Две в едно, дано всичко е наред с вас двамата, стискам палци Praynig Предполагам и там практиката е да се остави природата да си свърши работата и не се дават лекарства в такива случаи.

Иситме, живи и здрави да са ти бонбоните и големи шоколади да пораснат  bouquet

На Мишото му излизат долните два зъба(вече!), като единият вече е пробил венеца. Малко е кривичък, особено вечер, но не се оплаквам  Peace От утре почваме да ходим на бебешки масаж, дано да му хареса, и чакам да започне записването за плуване  Wink Качих снимки в албума. Биси, голяма мома станала тая Елена, пу-пу  Hug

Последна редакция: пн, 12 окт 2015, 12:35 от disaster_83

# 498
  • При вещиците
Изитми, честитоооооо. Да са ви живи и здрави и да ви радват много.
Дизастър, е много бързат тези зъбчета.
Бенито, няма разлика нито в седмиците нито в бебчетата Wink

# 499
  • Burgas, Bulgaria
isitme, честито ти двойно щастие, да са ти живи и здравички бонбончетата и много да те радват! Пожелавам ти бързо възстановяване!

# 500
Изи, честити сладкишчета  Hug Да са ви здрави и щастливи, да ви радват много и да имат прекрасен живот. Grinning
Ех, момичета, наистина как лети времето! КОга се записах кога вече повечето от вас, които ме посрещнаха станаха мами Blush

Аз се чудя кога е добре да се приготвят на бебето дрешките, пране, гладене и т.н. Аз имам още време, но живот и здраве на 17 Ное влизам в 9ия месец и се чудя дали да не го направя началото на Ноември, че да не се притеснявам. Датата за секцио ми е между 10 и 15 Дек, ама знае ли се бебка какви планове има Simple Smile
Вие как ще ме посъветвате?

А и друго да питам -  има ли мами, които са ходили на Бебемания предишни години и знаят какво представлява? Просто се чудя дали е изложение само или има и някакви намаления, за да знам дали има смисъл да оставя малкото останали ми неща за пазаруване за тогава (шишенца, помпа, повивалник като по основни) или да си ги купувам вече?

# 501
Иситме, честита двойна радост. Бъдете здрави, щастливи и ви пожелавам скорошно изписване.
Две в едно, не губи кураж миличка. Пази леглото и скоро да се окажат само излишни тревогите ти.
Дизастър, и на мен ми се струва, че бързат тези зъбчета, ама когато тогава. Дано не ви тревожат много.

Аз сега се връщам от док и ми изписа лекарствата  Магнерот 3 х 2 т. за 7 дни и после минавам на 3 х 1 т. като ми изписа и Макмирор вагинални глобули за 12 дни. Явно и с гъбички съм се сдобила. Ох нещо взех да се спичам. Вчера малко се уплаших с тези контракции през 10 мин. Уж са неболезнени ама нощно време ме будят по някога. Аз съм в 27 г.с и се чудя дали някоя от вас ги е взимала толкова рано и дали са дали ефект?  ooooh!

# 502
  • София
Изи, честито, мамче! Hug
Чудесни кг. за близнаци. Хайде скорошно възстановяване на теб и бързо да се прибирате вкъщи!

И аз видях снимките. Много са пораснали Мишето и Елена  - сладурковци!  Heart Eyes Еленката каква голяма косичка има. Нашта главичка е още съвсем гола  ooooh!, точно пет косама има Влади  Laughing
Дизастър, за пръв път чувам бебе на няма и три месеца да има зъб  Shocked При нас от 3-тия започна много да лигави, венците са подути и побелели, хапе ръцете, особено вечер, но зъб няма. Знам, че обикновено около 6 м. и след това пониква първият.

Две в едно, вземете някакви мерки. Знам, че в чужбина нямат такава практика, но ....не може така да се оставиш и да чакаш. Системи, инжекции, прегнил, допълнително прогестерон - толкова неща могат да се направят освен лежането, пък тогава да говорим за природата. При такава дългочакана, трудно постигната и толкова желана бременност, такова поведение не мога да го разбера  ooooh!

# 503
Две в едно - пожелавам ти борбено човече Praynig

isistme - честити бебета! Нека бъдат много здрави и изпълнят дома ви с много радост и усмивки

Бени
- няма разлика в седмиците при инвитро или нормално зачеване. важна е датата на овулацията, която при нормална менструация е около 14-ти ден, а при инвитрото - датата на пункцията се определя за овулация и затова настъпва объркване. Твоят доктор най- вероятно ти е казал на коя гестационна възраст отговаря бебето според размерите му. Нормално е да има някакво леко разминаване, не се притеснявай излишно  Peace

Дизастърче - честити зъбки на Мишо

# 504
  • На остров
Фрида така е, но нищо не мога да направя. Ще получа от мили и добри съфорумки прогестерон и ще започна да пия и се надявам да имаме късмет.

# 505
Иситме, честити близначета. Да са живи и здрави. На теб - бързо възстановяване. Скоро и тримата да се приберете щастливи вкъщи.
Две в едно, много късмет. Дано твоето човече успее да се пребори. Лежи си повече, след като нищо друго не може да се направи.

# 506
Честито, Изи! Пожелавам ти всички хубави неща да са двойни, а всички несгоди - наполовина.  Wink Ще кажеш ли имена, за да те включа в списъка с родилите?  bouquet

# 507
Изи и от мен честито, да растат здрави и щастливи, а на теб бързо възстановяване  Hug

# 508
Изи,честита двойна радост и от мен  Hug Да растат много здрави и щастливи бебчетата, а на теб бързо възстановяване !

# 509
Isitme Честити рожби, мамче  bdbaloni bdbaloni добре гледани бонбончета, от всичко хубаво по две ти пожелавам
2 в 1 повечко пази леглото и дано зацапването отмине скоро

Ние преди 3-4 дни бяхме при док, малкия вече е 1100г и го видяхме идеално  Heart Eyes
Моите изследвания са малко извън норма (желязо и витамин Д). Сигридов ми изписа Вигантол и Сорбифер и при следващия преглед да пусна нови изследвания. Оказа се, че много бременелки имат липса на желязо, вит. Д и В12

Общи условия

Активация на акаунт