Забременели след инвитро - тема 14

• 44 316
  • 731
  •   1
Отговори
# 645
Благодаря, и на теб успех утре  Hug
Аз не съм си го назначила сама БХС-то, а и предпочитам ако има проблим да се вземат мерки.

# 646
  • На остров
На мен ми казаха първо бхс и фм там се изчислява общ статистически риск и по преценка след това се правят другите тестове.

И на мен ми е назначено защото съм над 35  Mr. Green

# 647
  • При вещиците
Ани, сиропчето го пиех всяка сутрин по 10 мл (има мерителна чашка) . Много е вкусен.
Амини, и аз знам че на близнаци не се прави БХС, а и с възраст над 35 год не се шашкай с резултатите.
2в1, стига де, и там ли правят тази безмислица БХС? Или ще правиш неинвазивен тест?
Еди, как е младежа? Да го пазиш  Naughty

# 648
  • Варна
На мен ми казаха първо бхс и фм там се изчислява общ статистически риск и по преценка след това се правят другите тестове.

И на мен ми е назначено защото съм над 35  Mr. Green
Точно така е - първо се правят ФМ и БХС. Но при един добър специалист и добра апаратура, ФМ е достатъчна, за да си проличат такива проблеми.
Точно за нас над 35 риска при БХС се завишава още, защото годините се взимат под внимание. Ако имаш и някой и друг мисет, някое неуспешно ин витро и картинката става съвсем интересна.
Ама Амини е права, като ти е назначено от лекаря е кофти да спориш. Аз отидох с нагласата, че моят лекар ще  ме обори и в крайна сметка ще ме убеди да го направя. И щях да го направя. Ама той ме изненада. Каза: "Права си. Няма смисъл. Ще направим много внимателно всички фетални измервания и ако там излезе нещо, чак тогава ще го мислим."
Това се беше изцяло мое решение и не искам никой да убеждавам да не прави БХС.

# 649
  • На остров
Лили да предлагат на всички над 35, първо бхс и фм, после неинвазивен тест или амнио или тест от плацентата. Всичко е по желание, никой нищо не те задължава. Дори и на жк не си длъжен да ходиш ако не искаш.

# 650
Този тест от плацентата май се казва хорионбиопсия. Не им правя много разлика, дано не ми се налага да чета по този повод.

# 651
  • На остров
Дано Амини, аз понеже ги превеждам от наименованието тук и затова пиша малко като индианец.

# 652
Честито на мама Изи и на мама Ивиnewsm59 Да са ви живи и здрави рожбичките и много да ви радват! Поздравления за Амини, че поема щафетата и дано темичката ни да набъбва с много нови бебета и мами:)
Амини, успех във вторник за БХС-то, макар че и за мен това изследване е безсмислено. Всъщност аз правих само ранната фетална  в 12 г.с., защото в началото бях бременна с близначета, но после едното отпадна, а в тези случаи кръвното изследване не е достоверно. Д-р Михова ми беше препоръчала амниоцнтеза, но тогавашният лекар, който ми водеше ЖК - д-р Ташков - ме прати за второ мнение при Сигридов, който установи, че имам кръв в околоплодния мехур, а това е противопоказно за извършване на тази процедура. Така си останах само с фетални морфологии и искрено се надявам да не изживея неприятна изненада в деня на раждането. Крепят ме думите на Сигридов, който каза: "Успокой се, аз имам повече Даун от дъщеря ти"Simple Smile
Относно червеното цвекло - аз си го ям най-редовно в комбинация с настъргана ябълка и морков. Това е любимата ми салата, а и съм чела, че уж вдига хемоглобина.  newsm78
Естлар, ти ли си следващата в списъка ни? Стискам палци раждането да мине гладко и безпроблемно. Чакаме добрите новини! Hug

# 653
  • Пловдив
Да се включа и аз за БХС. На мен едното ембрионче спря развитие в 8-ма г.с. На следващия преглед в 10-та г.с. д-р Персенска ми написа на едно листче - скрининг, и да се запиша при който си искам. Аз естествено се записах при д-р Михова, защото когато бяха лятото в отпуск, тя ми видя сакчетата и беше много мила и внимателна. На ранната ФМ тя още преди да легна за преглед ми каза, че ако се вижда другото сакче, няма да правим БХС, защото после сме щели да се чудим дали и от какво е резултата и да правим амнио, а тя не ми препоръчва. Каза също, че ФМ е много по-важна и дава над 80 процента информация за тези рискове. Не съжалявам. Дори се радвам, че не го направих, защото като си знам главата щях да се шашна. И изобщо. Хиляди пъти е по-добре за се прави пренатален тест, но за съжаление сумата е непосилна за повечето от нас. Аз също искам да мога по някакъв начин, различен от амнио, да разбера дали момиченцето ми носи моя ген или на бащата, за да не се побърквам с тази вродена надбъбречна хиперплазия, но...

А БХС - само може да те побърка, защото си е една статистика. Например някой може ли да ми каже със сигурност дали при риск 1:1000000 няма да съм това 1, или при риск 1:15 няма да съм едно от 14-те?
Разбира се всичко е въпрос на лично усещане, личен избор и доверие на лекаря си. Аз имам пълно доверие и каквото ми кажат, това правя.

Амини, а ти при кого се следиш? Наистина решението да правите БХС е общо с лекаря ти, но навсякъде пише, че при близнаци няма нужда да се прави...Не знам..Каквото и да решиш - желая ти успех и много хиляди на БХС.  Hug

Кали, а ти още ли си на утрогестан? На мен д-р Михова ми каза да го спра в 14-та г.с., но аз го пих още малко и на първата ми консултация на ЖК пък ми казаха да го намаля постепенно и да го пия до 16-та, та ще си довърша и тази седмица. Абе, да има.  Laughing
Относно неофолик мета. Още на ранната ФМ д-р Михова ми каза, че вече няма смисъл да я пия, защото гръбнакът на бебчо е вече супер затворен и нямало нужда, но аз си го продължих на своя глава, но намалих от 3х1, на 2х1. Вече взех да пия и пренатал витамини /защото никак не ми се яде месо, яйца и мляко/, където има уж всичко. Та сега се чудя като има и фолиева, но тя не е мета да спирам ли метата.  newsm78 И все пак фолиевата само за гръбначето ли е или е важна и за по-нататъшното развитие на бебчо?

Последна редакция: пн, 19 окт 2015, 07:32 от naskomimi

# 654
В Щерев се следя, макар да не съм правила там ин витро. Най-близо като локация ми е, а и такова е желанието на ММ да не повтаряме клиниките, в които имаме неуспешни опити.

# 655
Наскомими, за мен фолиевата е важна и след първите 12 седмици. Има комбинирани витамини с метилирана фолиева, ако искаш попитай лекаря си - Pregnacare max.

# 656
Здравейте, момичета

Чета ви редовно, но все нямам време да пиша.

Честито на мамите, които се гушкат вече с  бебоците

Ние сме добре. Лили расте. Вече е на 3 месеца и се опитва да се обръща на ляво, както и издава все повече и все различни звуци. Като лежи в активната гимнастика почва да гука на играчките от радост. Като й говори някой от нас нещо и се усмихва с една широка усмивка и почва и на нас да ни издава някви звуци. Миналата седмица не знам кво и стана, но 7 дена изобщо не беше акала, а преди това акаше по няколко пъти на ден. Ходихме на доктор и казаха, че за кърмено бебе до 10 дни било нормално, защото стомаха вече почвал да функционира по-добре и преработва млякото по-добре, поради което няма какво да се изхвърля от червата.Вече се налага да я дохранвам с АМ веднъж на ден -около 100мл. Сега пак вече 3 ден не е акала и се надявам да не изкара пак 1 седмица така, че този път вече и АМ яде, а ужким пише, че при бебе на АМ до 48 часа е нормално да не ака. Незнам обаче в нейния случай как е след като е повече на кърма, но все пак се дохранваме веднъж на ден.

И да ви се оплача колко тъпо си загубих портмонето с парите, кредитни и дебитни карти и лични документи. Отидох с децата до магазина и след като платих прибрах портмонето ми в пазарската чанта, сложих чантата в количката и после отидох до колата. Сложих децата в колата и разтоварих багажа. Потърсих си портмонето да го взема вътре в колата, защото книжката ми е в него и установих, че го няма. Върнах се по същия път до касата в магазина веднага, но нищо не намерих. Питах и на касата и си дадох телефона и името, ако го намерят да ми звъннат. Яд ме е много, защото съм сигурна, че го сложих в чантата и нямам идея как явно е паднало от нея и някой го е намерил. Най-много ме е яд за медицинските ни карти- мойта и на двете деца, без които не можем да отидем на медицински преглед, ако се наложи и за шофьорската ми книжка, без която не мога да карам колата и за нови документи ще чакам 10 работни дни. Всички карти ги блокирах, но сега ми предстоят разправий за нови документи, но така става, когато човек бърза.

# 657
  • Варна
Кали, а ти още ли си на утрогестан?
Оххх, да бе. Моят лекар явно се презастрахова заради този втори плоден сак, който още се вижда. Той милия не е ин витро специалист и много ми трепери. Намалих го аз на своя глава на 2х1 и не знам има ли смисъл от такава малка  доза изобщо...  newsm78
За Метафолиевата също реших да продължа да я пия, ама по едно на ден. Не знам каква й е ролята в по-късни седмици, ама чета, че доста мами си я пият до края и че доста лекари го препоръчват. Май ролята й е да се усвоява по-добре желязото...

Естлар, аз не знам дали имам доказана неусвояемост на фолиева. Така и не разбрах кой точно показател от генетичните изследвания показва това. Просто в един момент Шефкетова беше казала "абе най-добре си вземи Мета" и аз затова си пия Мета. Май и това е превантивно при мен...  newsm78

# 658
Това вече е друга бира.  Peace Ти си решаваш.

# 659
Кали, до колкото ми е известно фактора е 5,10-метилентетрахидрофолат редуктазата (MTHFR), като на самото изследване трябва да ти пише и процентите усвояване, тъй като при различните хора може да е различен, от там и дозите са различни.
Моя док препоръчва в късни седмици първо да се изследва ФК и тогава да се преценява дали се да продължава приема и с колко, тъй като бременни с не добро усвояване инстиктивно предпочитали храни по-богати на ФК  Peace

Общи условия

Активация на акаунт