Забременели след инвитро - тема 14

• 44 338
  • 731
  •   1
Отговори
# 690
  • София
Лили, 6-7 пъти не е нормално. При едната ми дъщеря се получи и минахме от обикновен фризолак на фризо HA.
Иначе, докато не се захранихме, борехме запекът с клизма. След това, плодовите пюрета вършеха чудна работа.

# 691
Момичета, имам притеснения относно болничните. Ако някой е в час ще се радвам да ми помогне с коментар.
Аз съм в непрекъснат болничен, от седма седмица. Работодателите откриват нова фирма. Прекратяваме  договорите  в старата, и ни назначават в другата-новата  фирма. Нямало да има никакъв проблем за мен. Просто следващия болничен трябвало да е с два дни разлика от предходния, все едно да ги отработя и излизам отново в болничен, но да е първичен от новата фирма. Всичко това много ме притеснява. Нашите счетоводители уверяват, че няма място за притеснение. Няма ли да е проблем за болницата, имат ли право да издават пак първичен за същото заболяване? НОИ може ли да ме отрежат, евентуално? И като вече имам това прекъсване майчинството ще ми се намали, нали, защото ще изчисляват и периода с болничния, а при непрекъснат се изчислява на база брутна заплата.
Извинявам се, за тези въпроси. Който знае може да ми отговори и на лични. Благодаря Ви.

# 692
lolr препоръчвам ти да си зададеш въпроса в друга тема http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=868167.0;topicrefid=19, че нещо не се чувствам достатъчно компетентна. По принцип при такова прекъсване на болничния новия се изчислява от нова база и според мен обезщетението по него ще е по-ниско отколкото на предходния. От НОИ според мен няма как да те отрежат. Непрекъснат болничен не се изчислява на база брутна заплата, а по-ниското от 80% от брутното и нетното възнаграждение. За периодите, в които лицето е било в болнични за база се взима възнаграждението, от което е изчислен болничния.

Днес бях на ултразвуков скрининг, казаха, че всичко изглежда много добре и няма място за притеснения Simple Smile Още не са ми излезли резултатите от БХС, но според лекарката не се очакват изненади.

# 693
Браво, Амини за добрите новини. Все така да сте до края с пухкавия финал

За болничния ще питам в другата тема. Благодаря.

# 694
  • На остров
Амини  Hug много се радвам !

# 695
  • София
Амини, все хубави новини да чуваш  Hug

Лолр, питай в темата, която Амини ти е дала, че там са наясно. Но според мен ще се прецакаш ако имаш прекъсване на болничния. Ако трябва и в НОИ звънни на някой тел да питаш. Ще пиша на една приятелка, по спомен мисля, че имаше подобен проблем да сподели как е била схемата при нея.

# 696
Много ти, благодаря Титка! Просто няма как да не се прекъсне, обаче болничния ми. Писах вече в другата тема. Ще звъня и на счетоводителите в болницата. Пиши ми, когато имаш отговор на лични. Hug

# 697
Много ти, благодаря Титка! Просто няма как да не се прекъсне, обаче болничния ми. Писах вече в другата тема. Ще звъня и на счетоводителите в болницата. Пиши ми, когато имаш отговор на лични. Hug
Според мен звънни в НОИ. На мен ми се наложи да ходя, заради върнат болничен, въпреки двудневно прекъсване. Бяха много мили. Виж за телефона на noi.bg. По - добре питай там, за да нямаш проблеми. Те ще те посъветват какво да направиш.

# 698
  • София
Амини, много се радвам за теб! Пол/ове не се ли разкриха вече?
И аз днес видях бебока, 29+5 дни е към 1,5 кг. Д-рът каза, че е бебето си е добре, но при хемоглобин 126 ми назначи сорбифер и инжекции Б12, заради биохимията (желязо и ЖСК) и ниския Б12.
Някой питаше за кг. - до тук съм + 7, дала съм си да кача още мах. 4 -5 и да не минавам 70те, като аз започнах от 58-59. С първия бях 66,5 кг. в деня на секциото и се чувствах изключително добре.

# 699
Амини, прекрасни новини  Laughing
Лолр, със сигурност прекъсването на болничния ще ти се отрази на паричките за майчинството
Иви, още не мога да повярвам как успях да се вредя при д-р Димитров  Rolling Eyes
Лили, пу пу все така да е спокойна малката слдурка  Heart Eyes , да нацелуваш всички гънки  love001

# 700
Благодаря на всички  Hug
Имаше предположения за пол, но звучаха несигурно, така че ще изчакам Simple Smile
Аз също стартирах от толкова кг, трябвало да кача 15-20  ooooh!
Данди учудена съм, че назначават желязо при нормален хемоглобин, но важното е, че бебчо е добре  Hug

# 701
  • При вещиците
Иванкака, и на мен ми се струва много акан, но док каза да не се плаша.
Амини, поздравления и все така да чуваш добри новини.
Еди, нацелувана е калпазанката.
Да се похваля, че бебка започва да наддава и за 1 седмица е +300 грама Wink

# 702
Лолр и аз мисля че прекъсването на болничния ще ти се отрази на майчинството. За база се взема дохода от последния работен ден 24 месеца назад, при това прекъсване при теб ще бъдат тези два дена, което ще включи и предишните месеци болничен. За времето в което си била болничен се взима като доход стойноста на самият болничен,а не базата на която е бил изчислен, с други думи 80% от заплатата. Преди да започнат моите болнични се интересувах как точно стоят нещата и затова сега много внимавам с болничните. Питай в нои, но и говори с работодателя си, дано да има някаква вратичка, защото иначе ти си ощетена.

# 703
  • На остров
Офелия как си ? Още ли си в болница ?

# 704
  • Бг
Моят син също имаше проблем с акането. Смених АМ, полза никаква, джипито ни каза Хип Комфорт, същи не ни помогна. Оправяхме положението единствено с подсладена вода, на 100 мл. 10 гр. захар. Това ни беше спасението. Сега нещата са ОК, но ние вече сме почти на 10 м.

Лорл, ако си в непрекъснат болничен няма как да ти прекратят правоотношението. И, да, точно както Иви ти е писалав базата за изчисление ще ти влезаг до сега ползваните болнични.

Общи условия

Активация на акаунт