Пациентки на ЦРЗ Надежда - тема 40

• 48 890
  • 756
  •   1
Отговори
# 45
след пункция диагнозата е женски стерилитет, неуточнен.
след трансфер - изкуствено оплождане
А винаги ли след пункция пише "женски стерилитет"? Ние сме с мъжки фактот, ако това има някакво значение. Макар, че аз предпочитам да пише "женски стерилитет" - поне колегите като клюкарстват да се занимават с мен, а не на ММ да му парят ушите..

# 46
  • София
винаги така пише, защото болничния е за жената все пак и е заради манипулацията, не заради причината.

# 47
skuki контролна биопсия би трябвало да се прави на следващия цикъл.

# 48
Привет,

Аз прочетох за видовете биопсии от посочения линк, но все още не ми е ясно каква е процедурата. Сега ще ми сложат лекарство и ще ме викат след месец за нова биопсия? Или ми слагат лекартството и веднага ми правят нова биопсия?

Някой има ли предства, какво е това лекарство и какво се очаква да бъде постигнато. Аз не съм от София и пътуването до болницата за един ден е досто аиморително, затова се стремя да бъда максимално ефективна. Ако някой е минал по този път ще се радвам да сподели!   bouquet

Скуки, ако лекарството е РВМС се поставя така - вземат ти кръв в деня на овулация (пункция) и през един ден пак ти вземат кръв, а няколко часа по-късно след това ти поставят и биологичното лекарство - извлечени не знам точно какви левкоцити или други кръвни телца, смесени с Прегнил. Едва на следващия цикъл пак се прави контролна биопсия, ако се налага. Лекарството може да се сложи и преди трансфер. Тоест, ако в следващия месец имаге стимулация или ЕЦ, пункция и решите да правите пресен трансфер, РВМС се поставя през един ден от пункцията и ден или три преди трансфер (зависи дали са 3-дневни или 5-дневн ембриони). Ако обаче имунологичната биопсия е толкова лоша и се налага контролна биопсия, тогава ще трябва да пропуснете месеца с трансфер, мое да замразите. Дано съм се изразила правилно, успех   bouquet

# 49
Здравейте дами,

Правих миналата седмица биопсия при д-р Персенска и сега получих отговор, че резултатът ми не е добър и "трябва да слагаме лекарство". Някой минал ли е по този път? Какво точно не е наред. Платих за биопсията 165 лв., но не знам какъв вид е. Ако някой може да се ориентира по цената …

Здравей, моят опит с биопсиите беше следния: при SMS за лош резултат от биопсията, др.Стаменов ми пишеше на кои ден от следващия цикъл да си запиша час. При прегледа той решва на кои ден да се постави лекарството преди овулацията, а 4,5 дни след нея се прави биопсията - 2013 г. цената беше 50 лв. Взависимост от лошите показатели те си ги знаят, може 2 пъти да ти сложат различно лекарство преди овулацията/те се ги наричат помпа 1 , 2- на нас не се дава резултата от биопсията, нали е патент на клиниката и с имунолозите обсъжда кое лекарство да се сложи/. А при повече лоши показатели ми поставиха 2 пъти лекарство /различни помпи/ по 50 лв , РВМС както е описан по-горе /цената беше 250лв / и 5 дни след овулация биопсия /цената вече я знаеш/. Всичко това в един цикъл. След това лечение беше четвъртата биопсия и резултата беше добър.
Късмет и успешен финал.

# 50
Днес, след около 20 позвънявания до клиниката и едно до Геника, стана ясно, че ЧПВ се изработва за 10 работни дни. Резултатът ще е готов на 18.9, каръшкото е, че д-р Еленчев е с последен работен ден 17-ти, след това отпуск чак до 28-ми. Ако се наложи терапия, ще трябва да чакам да се върне, но.... нищо не мога да направя.

# 51
Днес, след около 20 позвънявания до клиниката и едно до Геника, стана ясно, че ЧПВ се изработва за 10 работни дни. Резултатът ще е готов на 18.9, каръшкото е, че д-р Еленчев е с последен работен ден 17-ти, след това отпуск чак до 28-ми. Ако се наложи терапия, ще трябва да чакам да се върне, но.... нищо не мога да направя.
Можеш-отиди и говори с него или звънни. Поискай имейл и изпрати като излезе рез-т, а той може да ти върне терапия каква да направиш.
Да не те шашкам, но аз в 2007г. съм правила такова изследване. Имах 3+ вида от вируса т.ч.най-лошият, пих доколкото се сещам повече от 6м. изопренозин и изчезнаха. От тогава не съм изследнала за вируси. Тогава докторка/не е инвитро специалист/ ми обясни, че това са нови вируси, непознати, имат ги много жени без да знаят, може да се хвани дори от WC, профилактично да правя цитонамазка.

# 52
Здравейте, момичета! На кой номер трябва да се пратят данните, за да може да се изпрати договор за замръзяване на ембриони по мейл? Защото ембриолозите ми дадоха един номер и до момента няма нищо, а в темата на 1-ва страница номера е друг. Може ли да ме просветлите, защото ми е за първи път.
Успех на всички.

0887 701 927  На мен ми дадоха този номер.

# 53
-INA-73 Мерси за предложението, но при мен ще е малко по-сложно - той каза, че ако се наложи терапия, ще трябва да я обсъди с имунолозите, защото в миналото имах проблеми с имунологията, да не объркаме пък онзи фронт. Т.е. всичко ще трябва да се съгласува. А да го моля да се свързва с имуноложките докато е в отпуск и да коментират терапията ми - едва ли ще стане Simple Smile 2 седмици повече или по-малко не би следвало да е чак толкова фатално.
А ти защо не си се изследвала оттогава? Не е ли добре да се следят нещата, след като вече е имало прецедент.

# 54
Не знам защо не съм изследвала. Нямам оплаквания.Тогава изследването беше по повод раничка /не на шийката/, която намаля, но не изчезна и я гориха. Аз имах тогава голям стрес, падна имунитет и така се получи.

# 55
jaki_, mars_4e, сърдечно Ви благодаря за отговорите! Аз много се бях притеснила вчера и вие доста ме успокоихте момичета. Сега вече знам поне какъв е реда. Благодаря Ви и хубав ден!  bouquet Hug

# 56
  • София
много бързи са станали в лабораторията.
пуснах едни хормони, докато стигна до работа резултатите вече качени.

# 57
Поне доволна ли си?

# 58
  • София
почти  Mr. Green
вероятността за пункция е малка, май ще пробваме по старовремския метод  Crazy

# 59
Здравейте, момичета! И аз се записвам в темата след като ви следя от дълго време. Предстои ми ЗЕТ, но преди това трябва да се борим с лоши резултати от биопсия. Така че информацията от jaki_ ми е изключително от полза, Благодаря!
Успех на всички ни!

Общи условия

Активация на акаунт