Пациентки на ЦРЗ Надежда - тема 40

• 48 873
  • 756
  •   1
Отговори
# 720
Момичета, имам 2 въпроса.
Колко дни продължава стимулацията? Днес ми е пети ден на инжекции и в петък съм на преглед.
И другия е, колко дни въздържание трябва да има ММ като дава материала след пункция?
Благодаря ви предварително.

# 721
  • София
Тара, и аз съм на Медрол от трансфера насам, въпреки че пък нямам изменения в имунологията.

Само аз ли съм без Медрол този път?
Винаги ми изписват и Медрол и Дуфастон но след трансфера този път доки каза не. newsm78

# 722
Момичета, имам 2 въпроса.
Колко дни продължава стимулацията? Днес ми е пети ден на инжекции и в петък съм на преглед.
И другия е, колко дни въздържание трябва да има ММ като дава материала след пункция?
Благодаря ви предварително.

При всяка е различно. Средно около 10-12 дена. Зависи от това как растат фоликулите и стойностите на хормоните.

За въздържанието е около 3-5 дена. Ако сте с мъжки фактор (както бяхме ние) може да пробвате следната схема: 5 поредни дена редовноизпразване, 2 дена въздържание и в деня на пункцията даване на материал. При тази схема при нас имаше леко по-добри резултати.

# 723
Зори, може да питаш биолозите, ако сте с мъжки фактор. Според проблема въздържанието може да варира.
Преди да направим инсе, ни посъветваха да е 1-2 дни, защото ММ е с антиспермални антитела, преди ИКСИ-то беше 3-4 дни.

Последна редакция: ср, 07 окт 2015, 18:37 от ta_ra

# 724
Зори, когато отидеш на проследяване по време на стимулацията, минете през андрологията и си задайте въпросите. На нас ни помогнаха с ценни съвети, кабинета е срещу машинката за портокалов сок.
 След трансфер, колко е максималния болничен, който клиниката може да издаде, след като веднъж са дали максимума след пункция?

# 725
  • София
Зори,стумулацията е индивидуална.Моята стимулация беше от 2 ден на МЦ до 8-ми ден.
Шакира, хайде стягай се и в петък да си на стимулация. Хапни чесън-той е природен антибиотик и чай с джиндвифил и мед. Успех!
Фифи,аз днес бях на пункция. Нямаше много народ,но Цветков не беше на работа и Персенска поемаше всички.
Церемония, как си ?

Днес извадихме 2 яйчица. Започва чакането ... Praynig

# 726
След трансфер не издават болничен.

# 727
Стефа, стискам палчета, за твоите две яйчица.

# 728
Дават до 30 дни след ЗЕТ.

# 729
Добре съм, Стеф, леко придърпване от време на време, но нищо особено. Ти как си?
При мен са извадили 15, 2 от тях са негодни. Казах на доки за ембриоскопа и се съгласи, а андролозите помолихме  да използват всичко, което познават в практиката, за да изберат най-качествените. Обясниха ни някакви процедури, но запомних само килимче и Имси, ако не е едно и също.

# 730
Не е, ние бяхме с ИМСИ и МАКС, килимът са го въвели след това.

# 731
  • Пловдив
Дават до 30 дни след ЗЕТ.
Дават 30 дни или от деня на пункцията, или от деня на трансфера, аз лично от деня на трансфера си го заявявам.

# 732
Аз си взех болничен след пункция, но отложиха трансфера.
Болничният ще ми свърши 4 дни преди трансфер, а аз искам да си почивам и да съм се посветила изцяло на милата ми снежинка, защото за мен е важно да съм спокойна.
 Дали ще ми дадат друг и да е непрекъснат с първия?

# 733
Герда,  Дано не ме разбереш погрешно, но е по-добре да си ангажирана с нещо друго след трансфер и да ходиш на работа . Как разбираш това посвещаване на снежинката - ако лежиш по цял ден и мислиш само за това, ще се побъркаш,  уверявам те. Вземи си 2-3 дни болничен, почини си, а след това се върни към обичайното си ежедневие, много по-добре е за психиката ти. Това, че ще си вкъщи не означава, че ще си спокойна, даже напротив. Непоискан съвет.

# 734
  • София
И аз съм на мнение, че това са ненужни болнични. Пазете ги за след като забременеете, защото и тогава има лимит на дните.

Общи условия

Активация на акаунт