Отговори
# 660
Момичета извинявам се за глупавия въпрос,но как се усещат ритничетата на бебчо?Току-що докато лежах от лявата страна получих нещо мн странно все едно тикове и беше доста бързичко

# 661
  • София
Сахара, а плакне ли я чията след като е кисната? Знам, че се накисват семената, за да им се махнат някакви ензими, които дразнят стомаха. Обаче тази чия става една слузеста такава и се чудя плакне ли се или така със слузта се яде. Ами сигурно имам непоносимост и към лактозата, но и по тази причина не обичам прясно мляко, така че ще пропусна. Ям си кисело мляко, от него не ми става нищо лошо.
Неве. това като бързи тикове си е тремор на някой мускул... БЕбето в началото си мърда, усеща се как плавно се мести в корема. Ритничетата в ранната бременност са много леки, то няма такава сила в крайниците, за да се усети. УСеща се цялото му тяло някак. Някъде в края на 4-ти месец се започва. И зтава все по-силно. Иначе още в края на 3-тия  се усеща, но понякога и много слабо. Ако човек не е имал вече бебе, би го сбъркал с движение на газове.

# 662
ахам благодаря за отговора Пролет

# 663
Пролет, не се плакне чията, така се яде. Става като желе, точно това желе е полезно.

# 664
Неве аз усещам нещо като вълни вътре ниско долу,на моменти,може би е движението на бебо,но ритниче и аз не знам дали съм усетила,рано е още в 15 седмица съм,а усищам пукане на червата постоянно.

# 665
нз не беше като тик поскоро като почукване досега не сам усещала такова нещо

# 666
Ако е било почукване,е било ритничее  Hug

# 667
да доста бързо почукване но в първия момент неможах да го обясня точно не беше тик,не беше и контракция нито къркорене...ехааа супер  Two Hearts

# 668
А вие как разпознавате контракциите...? Какви са симптомите?  newsm78

# 669
  • София
Току що закусих по 2 лъжици чия, петмез, сусамово брашно и половин кисело мляко. Вкусно се оказа Simple Smile
НЕщо трябва да увелича храната май, защото в четвърти месец съм минус 1 кг отпреди да забременея и минус един размер...
Контракциите са два вида - подготвителни и безопасни и родилни и опасни. Подготвителните са стягане на корема, едно такова "отопчване" без да боли, някак си се втвърдява и оформя около бебето. НЕ са ритмични, т.е. през еднакъв интервал от време. Подготвителните са през цялата бременност и по правило не са опасни и повод за притеснение.
Родилните са като горните плюс болки като при цикъл , когато коремът се отопчи и са ритмични, например през 15 мин, после стават през 10, после през 5 и ... все повече боли. Като станат апрез 5 направо си боли почти като по време на същинското раждане.

# 670
P-r-o-l-e-t, много благодаря! Наистина не знаех тези неща. Понеже снощи малко ме сряза коремът, но по-скоро сякаш бяха червата, а в последствие се оказа, че са били газове, та се замислих, че аз не знам реално кое какво е и как да различа контракциите.

А относно газовете, при мен ги има все по-често, редовно си ми бълбука корема /което според мен не е от бебето/ и лошото е, че не мога да определя от кои храни се получават. Имам ги предимно вечер...

Други имат ли подобни проблеми и нали не оказват влияние на бебето - да го притискат или дразнят...?

# 671
  • София
ООООООО, газовеееееееееее  Joy
имам в изобилие. Даже в началото на бременността направо се чудех къде ги произвеждам толкова много. Ужасно беше. Добре, че мъжът ми не беше с мен първия месец и по цяла нощ пръцках на спокойствие. От бременността са си газовете. Естествено, ако човек се натъпче с боб, съвсем ще закъса, но и без боб няма спасение Simple Smile)))))) ПРи мен често започват с бодежи и срязване в стомаха, мнават все по-навсякъде в корема и после излизат. Много боли. Забелязвам, че ако се храня по-здравословно и с домашно приготвена храна, газовете намаляват драстично и не ме боли коремът. Но.... като по цял ден съм навън няма как да не ям боклуци. НЕизбежно е. В работата имаме само автомат с монети и оттам падат само вафли и кроасани. Вечер си готвим у дома. Снощи например вечеряхме пълнени чушки и салата от цвекло, моркови, домати и маслини. Но закусих хот дог с горчица и майонеза, после ядох киндер шоколадчета към обяд, следобед солети и ябълки... и вечерта от 6 до 9 Simple Smile))))) 5 пълнени чушки  Embarassed

# 672
ООООООО, газовеееееееееее  Joy
имам в изобилие. Даже в началото на бременността направо се чудех къде ги произвеждам толкова много. Ужасно беше. Добре, че мъжът ми не беше с мен първия месец и по цяла нощ пръцках на спокойствие. От бременността са си газовете. Естествено, ако човек се натъпче с боб, съвсем ще закъса, но и без боб няма спасение Simple Smile)))))) ПРи мен често започват с бодежи и срязване в стомаха, мнават все по-навсякъде в корема и после излизат. Много боли. Забелязвам, че ако се храня по-здравословно и с домашно приготвена храна, газовете намаляват драстично и не ме боли коремът. Но.... като по цял ден съм навън няма как да не ям боклуци. НЕизбежно е. В работата имаме само автомат с монети и оттам падат само вафли и кроасани. Вечер си готвим у дома. Снощи например вечеряхме пълнени чушки и салата от цвекло, моркови, домати и маслини. Но закусих хот дог с горчица и майонеза, после ядох киндер шоколадчета към обяд, следобед солети и ябълки... и вечерта от 6 до 9 Simple Smile))))) 5 пълнени чушки  Embarassed

Все едно разказваш за моето меню  Laughing Но ме успокои със сигурност, защото аз се опасявах дали е нормално газовете да бъдат предшествани от болка, но явно е нормално...

Иначе всяка вечер като се опъна на дивана и слагам ръце на корема и правя уговорки с бебето да ме ритне или да помръдне, за да го усетя, ама май ми е доста рано...пък и не знам как ми е разположена плацентата. Иначе съм 14 + 3...доста раничко, ама нямам търпение да го усетя това гимнастиче  Crazy

# 673
Аз мислех че само аз имам газове  Confused , много са неприятни, моите са основно вечер към 21-22 ч.  Sick

# 674
Пролет, носи си храна от вкъщи. Ние иамме стол с добра кухня на работата, но все пак винаги си нося плодове, сандвич със сирене и пълнозърнест хляб, варени яйца, кисело мляко ( понякога с чия и овесени ядки) и други подобни неща за закуска или междинно хранене следобед.

Газове и аз имам от време на време, особено ако ям боб, леща и подобни. За това ги избягвам, въпреки че ги обичам.

Аз вече съм 15 и 6 дни, но още не усещам бебо, или просто не познавам неговите движения. Коремчето обаче расте, този уикенд май ще обиколя за пръв път магазините в търсене на панталони и поли с повече място за корема ми.

Общи условия

Активация на акаунт