Отговори
# 315
  • Първомай
И аз казах на нашата кака след ФМ беше на седмото небе но от тогава е много "досадна".Само върви след мен и пита "мамо как си" Само гледа да ми пипне корема и по пет пъти на ден гледа снимките.И тя иска да дойде на другия преглед и ще я взимам няма как.

# 316
И нашата кака (5г.) е залепена за мен, само ми целува корема и се чуди защо брат й (10г.) не се вълнува и не иска и той да ми гали корема. Явно си им е заложено на момиченцата. Simple Smile  Аз също мисля да взема каката на ФМ през Октомври.

# 317
И нашата кака дойде на ФМ и й беше много интересно. Разочарова се, че било братче и пита лекарката, можело ли сестриче или напр. близнаци  Joy
Бързо го преодоля де. И тя е много грижовна.
Веднъж като пресичахме улицата ми каза "Мамо, пресичай по-бързо, че ако те бутне кола, бебето ще умре."  hahaha
Момичета, дайте съвет как борите настинка.
Вчера си направих чаша гореща вода с лимон, но не помага.  Confused

# 318
Коша за новородено аз лично много го ползвах, до към 6 месеца някъде. Като заспи бебо когато сме били навън и трябва да се прибираме, само го откачам и го качвам и той продължава да си спи. Кошницата за кола почити не съм я използвала, за мен са мн непрактични. Докато сапо-мънички добре, но после като станат на 3-4 месеца в тази кошница, седят като наказани. А пък ако заспят, нито могат да се завъртят, нито така хубаво да се опънат. Кошницата я използвах само да го пренеса набързо донякъде.
Друго което искам да ви питам, нали няма да чакате 40 дена и тогава да го извеждате? Миналия март моята кръстница роди в началото, мъжът й не й даваше да извежда бебо 40 дена, а времето беше невероятно.

# 319
  • Първомай
Ние живеем в къща и на третия ден бяхме на двора. На разходка излязох ме след около 15 дни защото аз не се чувствах добре и нищо й няма.Вече е на 9г. Това според мен са глупости и не им обръщам внимание.А чували ли сте че бременните жени не трябва да се подстригват.  Laughing

# 320
Чувала съм, какво ли не съм чувала. Аз ПБ се подстригах, защото косата ми беше станала като метла.Чувала съм, че ако е момче ще му намалиш бубата.......пълни глупости, много си му е добре бубката на мойто момче. Суеверия всякакви.

# 321
Аз съм болна, лекувам се с чай и мед, нямам температура и за това не прибягвам до лекарства. Боли ме и гърлото, но за сега търпя. Мисля, че има таблетки за смучене, подходящи за бременни, но трябва да се пита в аптеката.
Кога ще изведа детето със сигурност няма да е съобразено с бабини девитини. Изобщо големи глупости се ширят из България свързани с бебетата, аз лично спазих само правенето на питката на 40 ден, за да имам повод да си поканя приятелките да ми видят детенцето.
За кошницата за кола, която се закрепя на количката искам да кажа, че не е безопасно бебето да прекарва много време в нея, защото седи свито в неестествена поза. А камо ли да спи часове в нея,  има инфо из нета, за който го интересува. Ето малко по темата:
http://www.doctoronline.bg/articles/6577/6-greshki-koito-da-izby … -koshnica-za-kola

# 322
Здравейте,

Аз от вчера съм с главоболие, и днес се събудих с такова  Cry
Някой знае ли какво мога да пия?
Вчера половината ден ушите ми бяха заглъхнали, и в късния следобед ме заболя главата.
Мерих кръвното - 100/60
Пих парацетамол снощи защото едвам удържах.
Някой има ли подобен проблем?

# 323
Родих Криси в началото на септември и до края на месеца дори през нощта температурите не падаха под 28 С. Започнах от първият ден да я извеждам на терасата за по 5-10-15-20мин, малко по-малко. До към 40дена вече правихме разходки по около 1 час. Освен това след като леко захладня започнах да я оставям да спи на обяд за 2-3 часа отново на терасата, а аз си вършех домакинската работа, тогава също доста ползвах бебефона. Така си и откара цяла зима, при слънчево време я оставях за няколко часа, ако беше намусено за 30-60минути. Извеждането навън ми беше страшно трудно, живеехме на втори етаж и нямахме асансьор, стълбището беше тясно, а аз едвам обхващах количката, беше ме страх да не я изтърва. На пролет пак започнахме, първо свалях количката, след това взимах малката.

Кошницата за бебе мисля да я пропусна този път, наистина много е неудобна и е само за няколко месеца, мисля да потърся нещо комбинирано. Сега живеем до морската градина и даже и въпроса с къде да се разходим е решен. Живот и здраве си представям другото лято с бебето и каката по цял ден в морската, тъкмо бебчо ще е поотраснал вече.

За обличането, никога не съм я навличала, следвах "правилото" като бебе с една дрешка повече от мен/смятах и пеленката с която я завивах/, като почна да щъка обратно с една дрешка по-малко от мен! Но като малко бебче винаги й слагах шапчица, бебчетата нямат температурна саморегулация, тепърва започват да си я изграждат, затова колкото лесно могат се простудят, толкова лесно могат и да се претоплят, като и двете са еднакво опасни.

_sky_ мен цялата минала седмица ме боля главата, удържах се без лекарства. Но се консултирай с АГ, аз съм против парацетамол, който толкова много препоръчват.

# 324
Няколко пъти ме е боляла главата. Първо винаги си измивам лицето много хубаво със студена вода, лягам на дивана с високо вдигнати крака, за да се ороси главата. През това време сама си масажирам главата... До момента така винаги ми е минавало... Имало е моменти в които много ме е боляло и парацетамола е стоял до мен, но за щастие ми минаваше без него. Дано и на теб да ти мине сега.

# 325
Моята количка е точно обратната на споменатите, без кош и кошница, с малки колелета е, тежи точно 7 кг. Ползвана е всекидневно, с часове, здрава и компактна. На мен приоритет ми беше теглото, компакността и маневреността. Аз обикалям цяла София, ползвам градски транспорт, та в този смисъл съм искала да бъда максимално мобилна. А да и асансьор нямаме, а синът ми спеше следобедния си сън на терасата в количката дълго време. Ще си я ползвам отново, защото е в отлично състояния и изглежда супер.
Съвети не мога да давам, защото все пак всеки си има различни критерии и желания, само исках да кажа, че варианти има много, важното е да се изснят основните приоритети.

Каква ти е количката?

Плами, може да пиеш Биозин мама. С ПБ нищо не ме хвана.

Скай, и аз съм с ниско кръвно. Лек не съм намерила досега, влача си го и се радвам Simple Smile

# 326
За ниското кръвно помага солен айрян, винаги съм била с ниско  кръвно и това е единственото, което е имало ефект досега.

# 327
Здравейте, имам следното питане: Защо не трябва да спим по гръб? На мене ми е много трудно да спя на страна. Дори и да заспя на страни сутрин се събуждам по гръб. Много ли е вредно това?

# 328
Доколкото знам  след третия месец матката натежава и когато си легнала по гръб започва да притиска вена кава, главен кръвоносен съд от долната част на тялото към сърцето, което след продължително притискане може да намали притока на кръв и хранителни вещества към матката, съответно  към бебето.

Затова препоръчват  бременните да спят  на една страна.

# 329
Аз обичам да спя по корем, но често се случва да лежа в леглото по гръб. От скоро сме в нов апартамент и  си взехме невероятен матрак, заслужава си 3000 лева. Никакво напрежение не усещам, много добре поема формата на гърба. Така че най-вероятно доста време ще си заемам тази поза. Simple Smile

Общи условия

Активация на акаунт