Време вече не остaнa - много скоро ще съм СЕПТЕМВРИйскa мaмa - Тема №9

• 32 590
  • 748
  •   1
Отговори
# 405
Ние нямаме колики само 2-3 пъти я хванаха.Но аз й давам да пие чай от копър и анасон преди да почна да я кърмя,защото тогава е гладна и го пие иначе се цупи.Явно й помага откакто го пие не е плакала.

# 406
Здравейте мамчета!
Аз още си чакам, вече 4ти ден преносваме Sad
Утре съм на тонове, дано всичко е наред, за да ми разрешат да го чакам. Ако лекарката има някакви опасения, каза че още същия ден ме вкарва за предизвикано Sad

# 407
  • Северо=Западналия край
Писанка, честито бебче!
Моя юнак рядко се гърчи от колики, но аз вместо вода му давам от чая на Хип, този с трите съставки -- копър, кимьон и анасон по препоръка на педиатъра, дано ни подминат  тези болежки. Иначе имам изписани и капки Инфакол ако се наложи. Д
Днес беше много слънчево и изкарахме цял следобед навън, заспа с поставянето му в количката и се събуди като се прибрахме, 4 часа не се е сещал за ядене. Явно и тоз бебок ще го отгледам по градинките, вкъщи като е все е гладен напоследък, не мога да му смогна с кърма Simple Smile а навън спи като къпан, дано има още слънчеви дни.

# 408
Здравейте мами,
Да се похваля и аз Simple Smile на 17 ти родих нашето момценце Алекс 3,550  планово секцио. Започнах да го кърмя още в болницата но жълтеницата му беше по интензивнани трябваше да прекъснем както и да остане още 2 дни за да го лекуват... После му откриха инфекция и трябваше да остане още 5 дена в болницата. Мнг ми беше болно. За щастие от понеделник си го прибрахме, закърмихме се отново и днес дори смятам да гобизведа за малко. Поздравявам всички майчета
Честито бебче! Да е живо и здраво и повече да не се разделяте!

Писанка, честито!  bouquet

Да се отчета и аз, гледкаме се с малкия, кърмя, но не ми стига кърмата и давам и АМ. Взех му Фризолак, защото с такова ги хранеха в болницата, но май не било много щадящо, вие какво АМ давате?

Бебо не спи вечер, има колики горкия. Измъчихме се. Давах Инфакол, сега минах на Колиеф, дано има ефект, но засега няма много.
Какво използвате за колики?

Останаха ми мами, които да чакат? Ако да, нека ги окуража с това, че аз 2 дена преди да вляза в болница за предизвикване на раждането (или по - скоро за секцио..) поради преносване, получих контракции и родих, без да съм имала симптоми преди това. Два дни преди това нямах и разкритие. Родих нормално.
Нашето АМ е HiPP Combiotik 1 - такова даваха в болницата и ни го изписаха и за у дома. Давахме го 3-4 дни и после си тръгна кърмата.
За колики давам Инфакол. За сега няма, но ние сме на 17 дни.

# 409
Ние нямаме колики само 2-3 пъти я хванаха.Но аз й давам да пие чай от копър и анасон преди да почна да я кърмя,защото тогава е гладна и го пие иначе се цупи.Явно й помага откакто го пие не е плакала.
Моето в началото имаше слаби колики и си викам "Ей, ще се разминем леко". От вчера взе много да го боли, сепва се на сън и почва да плаче. Вече и аз не знам кога е гладен, кога е наакан и кога реве от болка. Сърцето ми се свива и не знам какво да направя. Даваме му капки абоколикен и когато можем чай, но засега явно нямат ефект. Като четох, коликите могат да продължат до третия месец - голямо безсъние ни чака.

# 410
Моето в началото имаше слаби колики и си викам "Ей, ще се разминем леко". От вчера взе много да го боли, сепва се на сън и почва да плаче. Вече и аз не знам кога е гладен, кога е наакан и кога реве от болка. Сърцето ми се свива и не знам какво да направя. Даваме му капки абоколикен и когато можем чай, но засега явно нямат ефект. Като четох, коликите могат да продължат до третия месец - голямо безсъние ни чака.

Тя е почти на 1 месец дали се е разминала или има вариянт да излязат по-късно  newsm78 И мене ме заболя сърцето като го гледах как се гърчи от болка.Търпение и спокойство всичко ще отмине и замине  Simple Smile

# 411
Писанка, честито!

За коликите давам био гая и лефаксин, от както ги давам редовно не е ревал силно Praynig

Днес бяхме на спешен преглед заради хремата, а започна и да покашля.
Всичко е ок, само физиологичен разтвор да му капя. Но много се мъчи и сърцето ми се къса

# 412

Какво е колита? Как разбираш, че не те боли операцията, а е колит?

Ами аз всъщност не разбрах. След операцията когато започнах да се движа и въртя, започнах да усещам голяма тежест от ляво в стомаха. Не мога да лежа на ляво изобщо.  Мислех, че е от операцията. На моменти направо ми спира въздуха и се задушавам като легна на ляво. Оказа се колит или както ми го обясниха възпаление на дебелото черво. Там където прави завой червото се възпалявало, при мен от ляво за сега. Казаха че е доста сериозен проблем и трябва да се внимава да не се задълбочи.

Ние си излизаме,днес бяхме малко навън за около час два. Извеждам я от 10тия ден някъде.
Мерси. Аз нямам чак такива болки. При теб оправи ли се?
Ами не още се тормозя с разни по-леки разхлабителни, но накрая май ще трябват други лекарства.  Днес говорих с позната лекарка,твърди че проблема ми не е в следствие на операцията. И аз не знам. Белега го пръскам с един спрей чудя се дали да не взема и Био ойл много ми ги хвалеше една мама в болницата. Някой наблюдения? .
За излизането вчера и днес по цял ден навън много добре и се отразява.
Аз да попитам вие гимнастика на бебетата правите ли?

Писанка да ти е живо и здраво мъничето и много да ви радва.

# 413
Аз се мазах с Био ойл, доволна съм. Сега ще се мажа със Скарекс.
Ох, ужасно ми се спи Tired

# 414
Аз се мазах с Био ойл, доволна съм. Сега ще се мажа със Скарекс.
Ох, ужасно ми се спи Tired
И на мен ми се спи. През деня все нямам време да лягам или ако легна - не ме хваща сън, но иначе имам нещо като леко постоянно главоболие - това ще е точно от недоспиването. Не знам кога децата започват да спят като възрастните - по повечко часове. newsm78
Имам голяма дилема - ние се будим и храним когато той поиска -  в 2 ч. , в 5 ч......както дойде. Приятелки ме съветват да спра да го храня нощем, за да можем да спим, а и след време да не съжалявам. Да съм му давала вечер само чай, вместо кърма, да го оставям да се нареве хубаво и лека полека да спре да се събужда нощем. Е, сърце не ми дава - първо, много е малък сякаш, за да му пропускам хранене и второ как да го оставя да се дере по нощите, а аз да гледам?!?!?!? Моля ви, дайте ми съвет!

# 415
Аз да попитам вие гимнастика на бебетата правите ли?
Още не сме започнали. Чакам пъпчето да зарастне хубаво, че едва наскоро падна. За тогава съм оставила къпането в корито, сега само на течаща вода я къпем все още.
Сега само я оставям по корем от време на време, да се учи да си държи главата изправена, но тя не е голям ентусиаст  Laughing
Ох, колко е различно това дете от кака си!

# 416
Приятелки ме съветват да спра да го храня нощем. Да съм му давала вечер само чай, вместо кърма, да го оставям да се нареве хубаво и лека полека да спре да се събужда нощем.
Ох, не!  ooooh!
Направо не знам хората как може да дават такива съвети!
Пробвай да видиш колко време ще издържиш  Laughing
То ако ставаше така!

# 417
  • Драгоман
 Честито на Писанка,да ти е живо и здраво момченцето!   bouquet
 Аз се мажех с Био Ойл , но пак си ми излязоха стрии.Ще продължавам да ги мажа с него, пък да видим дали ще има ефект. За белега от секциото ми препоръчаха Дерматикс(но е около 100 лв 15гр), Содермикс и Контратубекс. Като Дерматикс е възможо най-доброто на пазара.
 А за нощнота спане много си зависи от детето. Каката до скоро се будеше по няколко пъти на нощ и трудно заспиваше, а е на 2г вече. Засега бебето се буди веднъж- дваж на нощ, пък ще видим за по-нататък  Simple Smile

# 418
За нощното хранене, по-добре не го оставяй да страда от глад. Бебетата изпитват болка от глад и затова плачат. А когато порастне след 3 месец ще започне да свиква да спи през нощта и няма да ви буди. Така че според мен не спирай нощното хранене. По-добре е за детенцето.

# 419
И аз не мисля да му спирам нощното хранене, и без това яде със зор.
Пък те сами си усещат и спират да се будят нощем.
И на мен док ми изписа Дерматикс, но при положение че белега ми е в окосмената част, не виждам смисъл да го мажа, за да се скрие. А и толкова пари да дам при положение, че ми е ясно че белег ще има и не ми пречи, няма да дам.

Общи условия

Активация на акаунт