Време вече не остaнa - много скоро ще съм СЕПТЕМВРИйскa мaмa - Тема №9

• 32 517
  • 748
  •   1
Отговори
# 555
  • София
Руми, и мен ме е страх от това, въпреки че детските кинсултации са в отделен кабинет и не би трябвало там да има болни. Но все пак самото ходене дори до поликлиниката ... Иначе при нас всичко е с часове и не се чака уж, та обикновено отиваме и влизаме в кабинета само за детски консултации. До сега от това слава богу нищо не сме прилепили. Когато обаче ходим до другия кабинет с някакъв проблем се чака много и много ме е страх - малката затова съм гледала само в краен случай да я водя - това сополи, малко кашлица - лекувам у нас както мога, че ако отидем да чакаме за преглед, може по-лошо да стане. Наложи ни се сега така за малкия да ходим, че му сълзеше едното оченце и гурлясваше. Еми със здрави деца пред кабинета за прегледи отвън с някакви подсмърчащи и кашляшти - казах на ММ да чака навън с децата и аз останах да пазя ред, после му звъннах да идват.

А за оченцето съм пропуснала май да пиша тук - оказа се запушено слъзно каналче и много ме наплашиха. Сега и другото го забелязах, че сълзи. Много е неприятно. Тогава изписаха едни капки да се изчисти секретчето и за момента подействаха, но сефа пак има гурелчета отвреме навреме и аз почиствам много начесто с физиологичен разтвор. За запушването правя едно масажче да се отвори тази клапичка, дето не се била отворила при него. Лекарите казаха, че било често срещано при новородени. Някоя от вас сблъсквала ли се е с този проблем?

# 556
Ваня, вторият, третият и четвъртият месец се слагат по две ваксини, но нашата педиатърка за малката ни беше казала ако искаме да ги разделим и да ги слагаме през една седмица. И сега мислим така да направим, верно е повече разкарване, че ще се ходи по 2 седмици подред в следващите 3 месеца, но ваксините все пак си натоварват организма на детето и според мен е по-леко за него ако се разделят.

Освен да поговоря с нашата ЛЛ и да ги разделим защото знам , че не било много хубаво да се слагат наведнъж .Както ти каза , че организма се натоварвал.Благодаря ти за помоща Hug Вие колко големи сте?

# 557

А за оченцето съм пропуснала май да пиша тук - оказа се запушено слъзно каналче и много ме наплашиха. Сега и другото го забелязах, че сълзи. Много е неприятно. Тогава изписаха едни капки да се изчисти секретчето и за момента подействаха, но сефа пак има гурелчета отвреме навреме и аз почиствам много начесто с физиологичен разтвор. За запушването правя едно масажче да се отвори тази клапичка, дето не се била отворила при него. Лекарите казаха, че било често срещано при новородени. Някоя от вас сблъсквала ли се е с този проблем?
[/quote]
На нас и двете очички ни гурлясват слагам физиологичен разтвор и почиствам с преварена вода.Засега така,ако не помогне ще се ходи на очен.С баткото го имах същият проблем и се оказа запушен слъзен канал.

# 558
АААА, аз не се давам! На ММ му казах- на 1м ще стоиш  Laughing (пък и лохии си имам- вече са едни такива жълтеникави, полупрозрачни- абе като пишкано, сугирно такива стават като свършва вече)
Нашите колики започнаха много рано- на 2рия, 3тия дена като се прибрахме и вече са доста силни. Док ни предписа Еспумизан и Пробаланс Бейби. Давам и от чая на Хип с копър, анасон и още нещо имаше. ММ купи чай Бебезан, но може би бяхме направили по- якичка запарка, защото (въпреки че сме дали 2 чл.л. за целия ден) беше едно пръцкане, свиване, акане... даже и аз бая си пийнах с идея хем на моя корем да помогне, хем и с кърмата да му иде- е няма такова чудо ( като периода с контракциите  Laughing доста звучна бях).
За акането, ака по 1 път на ден ( с изключение след Бебезана, когато бяха цели 3), и вече на 2 пъти се запича, но като заплаша, че мама ще дойде и ще му бодне дупето, на следващото ядене и е готова работата  Embarassed
panteryx86 и ние сме много грамогласни. Нямам подложка и си го държим- мама де  Laughing (още я муфтя да идва, хем компания да ми прави, хме и някоя работа да свърши  Crazy - щото с ММ като решихме самички да го къпем и явно му топнах и нослето във водата и като спря да диша, да видите чудо. То бе тупане, тръска, добре че се сетих да му дохна в лицето, че да се сети да си вземе въздух, ужас, изкарах си акъла, да умрим детето за 1 бройка) и като е по коремче към водата, няма проблем, кефи се да речем, обаче обърнем ли го по дръб, ела да видиш! Малки са според мен, за да се сетят, че е кеф.
Пъпчиците, които му избиват- и с бялото връхче и  като го претопля, маже с кърма. Докато яде използвам момента и много бързо ги гори.

# 559
за гурелите - капех кърма в очичките, оправиха се бързо
освен твърди, имахме и някакви полутечни секрети-мисля все още невтвърдени гурели  newsm78

# 560
Ние сега в петък сме на консултация. Дано няма болни Praynig
Сутринта синчето се събуди в 5, яде, и до 6 и нещо не искаше са спи Confused
Не знам до кога ще бърка деня с нощта, обаче аз съм жив труп вече.
Все си мислех, че от недоспиване и нередовно хранене и ще остлабна, ама още не ми стават панталоните. Cry

# 561
тук нямам кантар, за да се претегля, но ми се струва, че съм се върнала на кг преди бременността ми. Е, то аз качих само 6 кила тъй или иначе, та кой знае какво не съм постигнала.
 Предизвикателството, което стои пред мен е, да стана като за начало 90 кила, после 80, после 70. И ако се случи чудо - 60 Wink) /В студентските ми години като бях 64 - 65 кила си мислех, че съм егати слона, де да можеше сега да стана същия 65-килограмов слон  Joy /
За тази цел, обаче, не правя много. Ще изчакам още ден-два преди да се метна на крос-тренажора, да минат 3 седмици от раждането. Засега само катеря стълбите, гледам да не ям много хляб /това много не ми се отдава за съжаление/, и гледам да приемам много течности - вода основно/в това съм много добра  Crazy Crazy /

Като е хубаво времето, гледам да си намеря работа по двора - в общи линии, гледам да си намирам някакво движение. Притеснявам се да не се върнат старите компютърно-заседнали навици, защото тогава няма да отслабна никога!

вие правите ли нещо за отслабване - дайте идеи, да се надъхаме малко взаимно  bouquet bouquet bouquet bouquet

# 562
Ние сега в петък сме на консултация. Дано няма болни Praynig
Сутринта синчето се събуди в 5, яде, и до 6 и нещо не искаше са спи Confused
Не знам до кога ще бърка деня с нощта, обаче аз съм жив труп вече.
Все си мислех, че от недоспиване и нередовно хранене и ще остлабна, ама още не ми стават панталоните. Cry
Моето се събуди в 3 ч. и заспа в 6 ч. Много ми беше гадно, едвам гледах, но той като се разбудува какво да го правя! Искам нощта и при него да е нощ, но не знам как!?!!??

# 563
Жулиета - изпитаната ми рецепта за нощно неразсънване/освен за бърз снакс Wink) /е - вечерта между 18 и 22 часа да е будно детето. Направи каквото е необходимо - окъпи го 2-3 пъти ако трябва, сменяй памперса, тикай му биберона, или каквото там не харесва, за да се разсънва. След като е бодърствало в този времеви интервал - ти гарантирам, че през нощта ще се събуди в 12, в 3 и в 6 часа /ориентировъчно/ , за по 15-20 минути, колкото да хапне, и ще заспи във въздуха дет се вика  hahaha hahaha hahaha

# 564
Мили мами да ви попитам вие ползвате ли клечки за уши? Защото знам , че не било хубаво като се къпем да ни влиза вода в ушенцата ама аз не съм ползвала Thinking

# 565
Момичета аз искам да попитам тези от вас ,които имате други деца,как се справяте.В смисъл ревнуват ли?
Аз забелязвам ,че нашият батко се държи много странно на моменти слага си лигавника на бебето ,плаче за всяко нещо и се тръшка за дреболии.
Ясно изразява ,че иска внимание и даже на моменти е много изнервящо,защото не се съобразява дали не говорим нещо важно с баща му или ако някой от нас говори по-телефона.Говори свръх много...
Радва се на бебето много ,но към нас е много ревнив.Особено към ММ не иска да го дели с никой.
Това със сигурност е нормално да го прави ,но вие как се оправяте?!

# 566
колко ти е голям баткото? Моите са на на 5 и 9, не ревнуват. Много искат да носят и прегръщат бебето. Аз им давам само ако са седнали на диван или легло, ММ не им дава изобщо да го докопват, но аз им давам (нелегално ест.  Whistling )
а за нашият татко, той все се кани да почне да обръща повече внимание на децата, но покрай служебните ангажименти май с каненето си остава по-често.  Crossing Arms Което е жалко, защото децата не са малки, та да не разбират. Но пак много си го обичат, макар че той много им се кара /голям нервак е напоследък ... /

# 567
Струва ми се, че не ревнува. Аз се старая да ѝ обръщам точно толкова внимание, колкото и преди. Стремя се да не завия в другата посока и да взема да я глезя, за да не се почувства пренебрегната.
Но тя определено се интересува повече от бебето, отколкото от мен  Laughing
Като реша, че ще си прекарваме някакво време само двете и връча бебето на таткото, тя не иска много-много с мен да се занимава, а ходи да гушка бебето и да го целува.

Но с по-малки деца е по-трудно. Чувстват се изместени и ревността е неизбежна. Задължително и двамата родители трябва да намерят време за индивидуални занимания с по-голямото дете, за да знае, че не са го забравили. И дори да показва някаква ревност в началото, с времето ще свикне. Важно е да не е реално пренебрегван зарази бебето, защото колкото е по-малко детето, толкова по-неспособно е да прояви разбиране, че бебето има реална и по-голяма нужда от грижи точно в момента.

# 568
може да правите нещо заедно с двете деца. Например - защо не изиграете един куклн театър с подръчни плюшени играчки, на бебето. Така едновременно ще се сближат с бебето, ще го занимавате, а с каката/баткото ще сте си измислили страхотна нова приказка.

Онзи ден у нас така горе-долу се получи, и снощи преди заспиване, също. Е, друг е въпросът, че онези двамата като се развълнуваха покрай кукления театър, и като се разврещяха, и малкото се уплаши и писна. Ама това са дребни работи, ще ги отработим с времето Wink)

# 569
  • Драгоман
Румка, 90дневна диета за кърмачки  Wink   
И моето голямо момиче на 2г ревнува, иска много внимание, тръшка се за всичко, иска да спи при нас на спалнята, даже на 2-3 пъти налита уж да хипне бебето,ама мечешката, но тя и не разбира много де, не може да прецени , че може да го нарани. Понякога си мисля, че го приема като играчка, защоно с почуда казва "бебето мъда?!" (бебето мърда)

Общи условия

Активация на акаунт