Време вече не остaнa - много скоро ще съм СЕПТЕМВРИйскa мaмa - Тема №9

• 32 477
  • 748
  •   1
Отговори
# 615
Здравейте момичета ние днес ходихме на консултация малката ни бебка е качила още 400гр за 1една седмица и е пораснала с 2см от раждането.Докторката,каза че се запича от млякото и сега сменихме на 1фризолак и ако не помогне ще го сменим и него с друго.Забелязах,че е по-течно от другото,което давахме.
Баткото обаче е настинал в детската и съм много притеснена да не заразим бебето. ooooh!

# 616
Сега разбрах защо като сме пуснали парното и първите две вечери детето се обрина и от тогава неможе да му се изчисти личицето от пъпчици едни ситни придружени със зачервяване, прочетох в един пост че това е претопляне. Ама като ни е първо дете си мислим че нещо от кърмата или от крема дето го мажем.
И моето бебе като яде свива крачета и се напъва без да плаче и когато пръцне или се изака му олеква иначе и на нас нито чайчета от ансон копър не ни облекчават.
След първата консултация сме качили за един месец 1,630кг и 4см само на кърма тя не е получавала и АМ само първите 24ч защото бях секцио после като ми я дадоха веднага я сложих да тръгва кърмата и почти не съм давала добавката ами напротив слагах топли компреси на гърдите и по често бебето да дърпа и от това може би тя тръгна доста бързо.

брех че растат тези малчугани! моето първото порастна с кило и 200 първия месец, но се роди много малък - 2650, вторият порастна с към 800 гр, роди се 3500. сега с великанчето не знам обаче вече някои от дрешките не ги гладя, прибирам ги неогладени за да не пожълтеят като ги подаря на нашата снаха след 4 месеца Wink ... не му стават вече ...

# 617
Да се оплача. Grinning Бебо много ме скубе. Постоянно трябва да съм вързана.

# 618

е, ми скуби го и ти Wink)

Открих как да потисна апетитът си за хляб и филии с нещо ... замених с прясно мляко. Мисля, че се отразява добре и на кърмата, защото като наближи да са минали 2,5 - 3 часа, и почвам да тека.

Последна редакция: пт, 16 окт 2015, 17:25 от rumka833

# 619
Момичета утре сме на консултация и ще разпитам ,защото малката пак започна да плаче,докато ака.
Докато излезе това аки се дере зловещо ,свива ръчички и краченца и не знам как да и помогна.
 ooooh!
При вас как е?
И при нас е същото, но да Ви кажа това не е е от АМ, ние сме на кърма/все още Simple Smile/ и театъра е същия. Предполагам, че това са колики. Още не сме взели от този чай - БЕБЕЗАН- за да видя дали има ефект, но като взема ще пиша има ли ефект. Днес купих на Marimer аспиратора за нос, но незнам как се ползва, преди това трябва ли да накапвам физеологичен разтвор.

# 620
поръчах си крачкомера Wink вторник ще е у дома, и почвам да "меря" улиците Wink))
хайде някоя мама да се присъедини към инициативата, за да се подкрепяме взаимно  Hug Hug Hug Hug Hug

# 621

е, ми скуби го и ти Wink)

Открих как да потисна апетитът си за хляб и филии с нещо ... замених с прясно мляко. Мисля, че се отразява добре и на кърмата, защото като наближи да са минали 2,5 - 3 часа, и почвам да тека.
Rumka, навсякъде ми казаха да не пия прясно мляко докато кърмя - и в болницата, и педиатърката и в нета. Виж ако ходиш скоро на консултация да питаш.

# 622
Моята педиатърка ми каза, че всичко мога да ям и пия, дори и кафе по малко. Аз избягвам банани, че запичали и бобови храни, да не образуват газове на бебо. Всичко друго си консумирам, без кафе, но аз по принцип не пия, сега избягвам и колата.

# 623
за прясното мляко прочетох в нета, че е добре до около 200 мл на ден, защото част от белтъците преминават в кърмата. За съжаление са алергенни. Кисело мляко, кашкавал и други, може колкото искам да приемам, но прясното мляко тр да се ограничава. Жалко, обичам го много. С бисквити "Закуска" - от какаовите Wink

# 624
mynas аз слагам от физиологичния разтвор по една капка във всяка ноздра след банята и докато я оправя най накрая пискам прахосмукачка слагам накрайника с аспираторчето и за секунда ако има секрет излиза.
Rumka момичето с което родих и бях в една стая докато бях в болницата има момченце роди се 3.900 кг един малък-голям мъж и на първата консултация на едно с нашата той е качил 1.800кг и 6-7см
И аз съм много учудена на тези растежи като мутантчета са тия бебета Simple Smile))

# 625
Момичета много съм притеснена с това аки.Вчера вечерта така силно плачеше,че изби една студена пот от лицето и.Свалих памперса и акото излизаше едва едва гъсто,като пастет и сложих термометъра и тя се изходи.След ,като се изходи изглеждаше адски изтощена.Лекарката,каза да взема пробиотик.Направо ще се побъркам! Cry
Онли този чай Бебезан как го даваш?

# 626
Panteryx и ние даваме Бебезан от началото. Бях то спряла за малко и беше ужасно, болки пищи, не ака. Трябва да се дава по 1-2 лъжички на ден.аз и давам да сипийне няколко пъти през деня, но при нас има ефект и от един път.

# 627
Пантерикс, на кутията има указание, аз давам макс 3 пъти по 1 чаена лъжичка.

# 628
Благодаря ви веднага отивам да взимам.

# 629
И аз ще взема.

Общи условия

Активация на акаунт