Време вече не остaнa - много скоро ще съм СЕПТЕМВРИйскa мaмa - Тема №9

• 32 581
  • 748
  •   1
Отговори
# 420
  • София
Честито бебче, Писанка. Да е живо и здраво и много послушно.
И аз не смятам, че трябва да се пропуска хранене и да се оставя детето да реве. Поне аз не мога така. Сега ставам по 2-3 пъти на нощ да го храня, а също и заради коликите. Мисля си, че и това не е добре да яде толкова, че му се раздразва стомахчето и сигурно затова и коликте му нощем са толкова силни. Ще опитам да давам нощем повече чай от копър и ако мога да го храня само веднъж. Иначе с каката беше същото - хранех я нощем. При нея обаче коликите бяха по-ужасни и ревеше по цяла нощ и бяхме все на ръце. И всичко свърши като навърши 3 месеца. Започна да спи по цяла нощ и не търсвше да яде. Та мисълта ми е, че това е само моментно, колкото и тежко да изглежда. Е, нашият спокоен сън с нея продължи само от третия до 6-тия месец де. После започна да се буди поради други причини - да ме търси, заради зъбки, заради кошмари. Но и това ще отмине.

# 421
Нашето бебе от 3 вечери спря да се събужда вечер да яде,последното му ядене е към 12ч, 1ч докато заспи и сутрин към 6ч се събужда. Яде на 3-4 часа, когато той си поиска.
Аз имам въпрос относно обличането - как си обличате децата вкъщи и как като ги извеждате навън? Аз все си мисля, че го претопляме, а майка ми и мъжа ми казват че си е добре.... има ситни пъпчици по лицето и не знам дали не е от топлото или си е бебешкото акне.
Другият ми въпрос е за забелването, той е само на 18 дни и мисля ,че е рано, но не съм сигурна?

# 422
  • Пловдив
Нашето бебе от 3 вечери спря да се събужда вечер да яде,последното му ядене е към 12ч, 1ч докато заспи и сутрин към 6ч се събужда. Яде на 3-4 часа, когато той си поиска.
Аз имам въпрос относно обличането - как си обличате децата вкъщи и как като ги извеждате навън? Аз все си мисля, че го претопляме, а майка ми и мъжа ми казват че си е добре.... има ситни пъпчици по лицето и не знам дали не е от топлото или си е бебешкото акне.
Другият ми въпрос е за забелването, той е само на 18 дни и мисля ,че е рано, но не съм сигурна?

И моята беба е с пъпчици по лицето. Докторът каза "претопляне". А аз се притеснявам да не й е студено. Като им се нормализира терморегулацията /незнам кога Wink)/, щяло да стане по-лесно.

# 423
  • Драгоман
 Пъпки от претопляне излизат по вратлето, не по лицето. Моята вече 2 пъти я претоплям и там й излизат. Не я обличам много, но като спи все ме е страх да не настине и я завивам повечко. Май от там идва проблема.

Последна редакция: пн, 05 окт 2015, 10:16 от Jen4et012

# 424
Здравейте, мили мами и честито за сладките бебчета! Да са много здрави и да растат щастливи.   bouquet
Аз съм юнска мама, която кърми, но така и не се справи с използването на помпи за кърма. За щастие не се и наложи. Имам 2 помпи -  ръчна на Авент и електрическа Медела Суинг. Реших да попитам дали някоя от вас има нужда преди да ги пусна в OLX. Ръчната е ползвана десетина пъти, а електрическата два пъти. Електрическата е закупена на 16.08.15 от Хиполенд и има 2 години гаранция.

# 425
Добро утро мами,
Само да споделя за нощното кърмене аз лично с каката не го спрях но тя към 2рият месец си го спря. Сега пак си го кърмя и не смятам че е редно поне първите 45 дена да се прекъсва защото все пак лактацията трябва да си взлезне в норма. А едно такова пропускане на нищно хранене може да предизвика намаляне. Единственото което пропускам нощем е сменянето на пелената  Laughing мнг ми се спи ...

# 426
Привет  Hug Hug Hug
При момиченцата мисля, коликите са по-слабо изразени.

Мързелче  -  стискам ти всички палци, до които имам достъп - с надеждата да почне това раждане и при тен вече, знам какво е в смалия край - търпение не остава, нали

мАЦКИ - НАшЕТО ПЪПчЕ ПАДНА ТАЗИ СУТРИН ИЗНЕНАДВАщО, В РЪЦЕТЕ МИ, По-конкретно - щипката с остатъка. Сега вътре в самото пъпче има нещо, което ми е гадно - някаква субстанция, с малко кръв и бяло, като гной - но е сухо. И самото пъпче не изглежда като на голям човек, ами като малка фунийка, пълна с тези неща.

Това нормално ли е? Какво да направя?

за нощното папкане - към края на 1-вия месец моите батковци сами спряха да се будят -- така че, споко, още малко остана Wink)

за пъпките по вратлето - явно и аз го претоплям, изприщил се е. Мазах с крема за подсичане, в една от болничните брошурко, които ни дадоха -като опасни за подсичане зони бяха отбелязни:
- сгъвките на лактите, сгъвките на коленцата
- вратлето
- слабините  и трътчицата.

Затова аз и там взех да го мажа, но май по-добре да го поразсъблека отколкото да го мажа  newsm78 newsm78 newsm78

# 427
  • Драгоман
 Румка, според мен всичко ви е наред с пъпчето. На мен ми казаха като падне , са продължавам да премивам със спирт и после антибактериална пудра. За 1 ден се зави и тази раничка се скри.
 А ти колко го обличаш, колко градуса е у вас? Ние сме си зиморничави и оличаме да ни е топличко, та у нас не паса под 22 през деня и под 21 през нощта. При къпане палим печката и става 25-26 градуса  Simple Smile

# 428
У нас е около 20-21 градуса, обличам го с боди и ританки, завивам го с одеяло.
Вечер пускаме отопление заради къпането и става към 24 градуса.
Понякога, когато ми се струва хладно в нас му слагам елече или жилетка. Проветрявам често.

За пишлето аз лично съм против забелването, нещата трябва да си станат постепенно, според мен, като съвсем лекичко се дърпа да се мие, но не и сега, ужасно рано е.

Мързелче, хайде да се похвалиш скоро.

# 429
Румка, според мен всичко ви е наред с пъпчето. На мен ми казаха като падне , са продължавам да премивам със спирт и после антибактериална пудра. За 1 ден се зави и тази раничка се скри.
 А ти колко го обличаш, колко градуса е у вас? Ние сме си зиморничави и оличаме да ни е топличко, та у нас не паса под 22 през деня и под 21 през нощта. При къпане палим печката и става 25-26 градуса  Simple Smile

Значи аз съм още по-зиморничава защото на 25 ми е хладно, а на 26 ми е горещо и ние на толкова се къпем  Peace
Нашето пъпче също се зави но още си пуска засъхнала кръв, която почиствам със спирт. Чудя се дали вече мога да го къпя във ваничка сега като само пуска засъхнала кръвчица а това вътре вече не се вижда освен ако не го разпъна да го огледам и това бялото все още се вижда там? Или пък да изчакам да стане малкия поне на един месец. А на нас още ни стои жълтеничката и май ще трябва да спирам с кърменето за два дни за да му мине, но ще питам педиатъра. При нас и днес времето е мн хубаво и сега се гласим за разходка. До скоро, мамчета Simple Smile

# 430
Обличането го определям по бебето - пипам ръцете и нослето - ако са хладни, завивам с нещо, ако са топли, отвивам. Само по това се ръководя и не гледам на мен дали ми е топло (на мен почти винаги ми е топло), температурата колко градуса е и т.н.

Мързелче, стискам палци  Peace

# 431
аз не съм като хората - на мен винаги ми е топло, на ММ винаги му е студено, та у дома перманентно се води една температурна война  Joy
Когато е 25 градуса ходя по гащи и потник, защото ми е адски горещо. Към 19-20 градуса се чувствам добре, но тогава ММ буквално виждаш как почва да му трепери устата от студ. Wink Луда работа - казват, че противоположностите се привличали Wink)

Та, около 21-22 гледам да е, за да има мир. Последните няколко дена пускаме печката за през нощта. Уютно ми е да гледам пламъка, но само като го гледам и ми става горещо. Аз спя с тънка пижама и още по-тънко одеало, почти като чаршаф. ММ спи с зимната олекотена завивка, и отгоре си мята шалтето на леглото.

Благодаря за съвета - продължавам тогава със спирта. Аз току-що го изкъпах моя страхлив юнак/ако знаете какъв рев какво чудо в тази баня .../ и видях, че фунийката има подобрение.

Тук заваля силен дъжд, не виждам шанс за въздух навън за утре, ако продължава тъй.  #2gunfire #2gunfire #2gunfire Днес спахме навън към 4 часа... е, не аз де Wink) аз брах гроздето от двора - катерих се по стълбата. Активното движение ми се отразява перфектно на самочувствието.

Мислили ли сте за фитнес вече - или е твърде рано? Аз под фитнес не разбирам коремни преси и лицеви опори - туй не го мога ... имам предвид крос-тренажор или джогинг, нещо такова по-леко.

Извинявайте за дългия пост, но ми се искаше да си поговоря с някого Wink))н Party Party Party Party

# 432
  • Драгоман
 Руми, за след секцио е адски рано за фитнес, още не е минал месец. При мен са минали 20 дни, а раната още не ми е зараснала както трябва и мисля с дейностите по отслабването (диета и фитнес) да се заема след Нова година. До тогава домакинска работа и разходки са ми предостатъчно.  Wink

# 433
  • Северо=Западналия край
Аз от два дни съм със силна болка в областта на  операцията и направо едвам се движа, все едно вчера са ме оперирали......Вчера се поразходих повече, не знам дали това е в резултат на преумора, дано не е нещо вътре се разшило.... А как и на мен ми се спи....... а бебо днес е много ревлив....

# 434
ateto aко продължава болката иди на преглед.
Аз от няколко дни не съм сядала, разходки, ходихме да берем грозде, ябълки. Чувствам се много уморена, но поразходих и бебка. Напослдък много реве и е може да ака, не знам от какво.

Общи условия

Активация на акаунт