Време вече не остaнa - много скоро ще съм СЕПТЕМВРИйскa мaмa - Тема №9

• 32 525
  • 748
  •   1
Отговори
# 525
Така ли? Аз след операцията не пипам мястото. Да не говорим, че още ми е като чуждо! Sad
След предишното секцио няколко месеца нямах чуствителност в доста голяма зона около разреза - поне 7-8 см на дебелина. Сега няма такова нещо. Усещам си съвсем нормално.

# 526
Добро утро, момичета! Едва ли ви е до това, но тук нали всичко си обсъждаме!!! Обичате ли се с таткото вече или чакате разрешение от лекар? Мен нали в крайна сметка ме срязаха, та се чувствам перфектно и не виждам пречки, но все пак....!?!?!?
Аз имам желание, ММ също, доки каза, че постепенно може да се започне, само че на мен пак ми започнаха лохиите и засега не става, но като спрат ще се награбваме, хаха. А лохиите може да спрат и след 40тия ден. А сега нз с хемороиди когато си, секса не пречи нали?  Embarassed
 Имам още едно въпросче - някоя мама замразява ли кърма? Аз да, но нз дали го правя правилно. Когато изцедя, изсипвам в пликчето и веднага пъхам във фризера, който е под хладилника с отделна врата, но нз колко градуса е под 0. Колко време мога да я държа там?
За кърмата правиш правилно, след изцеждане в пакетчето и после във фризера. Там може да седи до 6 месеца, затова на него си пишеш датата на цедене и милилитри. Ако я съхраняваш в хладилника държи до следващото хранене или до края на деня.

# 527
  • Драгоман
 Брагодаря ти, Жулиета  Hug Питам,понеже на моите пликове за замразяване пише, че в камера или фризер може 7 дни, а в дълбоко замразяване на -20градуса може 3м. Но аз нз нашия фризер колко - развива.

# 528
Честито на всички които са станали мами Hug На мен време не ми остава да седна предполагам , че и вие сте така.Нашето момиче стана на месец вече , но за съжаление на мен нещо ми спря кърмата и минахме на адаптирано мляко на Hipp.Коликите ни се увеличиха сега сме на едни капки на BioGaia, но не ни помагат много.Да ми дадете съвет какво давате на вашите бебчета Flutter

# 529
Аз давам Лефаксин, но той досега не е имал силни колики. Не знам дали капките действат или просто не са силни.

Будите ли бебоците нощем да ядат?

# 530
Благодаря. Аз лично малката я будех в началото , но спрях . Тя не се събужда и аз съм на мнение , че щом не се буди значи е нахранена Rolling Eyes

# 531
  • София
Така ли? Аз след операцията не пипам мястото. Да не говорим, че още ми е като чуждо! Sad
След предишното секцио няколко месеца нямах чуствителност в доста голяма зона около разреза - поне 7-8 см на дебелина. Сега няма такова нещо. Усещам си съвсем нормално.

И при мен е абсолютно същото - предишния път нямах чувствителност в една доста голяма област над разреза почти година. Сега си имам. На какво ли се дължи това?

Иначе за бръсненето - ами аз никого не съм питала и двата пъти и съм го правила до дни след махането на превръзката на разреза и е нямало никакъв проблем. Но и при мен и двата пъти беше просто тънка линийка белега с малка подутинка отдясно, която все пак не пречеше на бръсненето. За кола маска - не знам, от години не съм си правила в интимната област. Обаче за лазерна или фотоепилация много сериозно се замислям дали да не опитам. Има някакви машинки за домашна фотоепилация - някой ползвал ли е и има ли наблюдения дали са добри?

Жени, за замразяването пише до 3 месеца че може, но аз лично съм чувала жена от неонатологията миналата година в Токуда да казва на една майка, че може до 6 месеца във фризер и няма проблем (бебчето на майката беше преждевременно родено и все още беше в болницата, а тя беше изписана и се цедеше).

# 532
Кога вече може да започнем със стягането на корема и съответно с мазане на белега? Аз друго също се чудя- как ще мога някога пак да бръсна частта с белега? До сега не съм била оперирана от нищо и хич не ми е ясна историята Embarassed
на мен ми каза да пръскам със спрей Цикадрина - 21  лв, в деня, в който ми махна конците. По 2 пътуи на ден тр да пръскам, но аз - де се сетя, де забравя. Това е за къшкане на белега...  Hug

за  luvbed txtloves Two Hearts Two Hearts цуни-гуни, с ММ засега спим в отделни стаи. Нали ви казах, не ни ще нашият татко в спалнята, щото много сме ревяли, и нямало да може да се наспива. Та, засега докато сме в отделни стаи, изх=гледи кой знае какви, няма. Аз почнах да сънувам разни секси сънища, та може да го притесня тия дни хихих, но не са ми спрели течовете. Почти са спрели, но не съвсем. Пробвах вчера без превръзка, и съжалих ...

# 533
Честито на всички които са станали мами Hug На мен време не ми остава да седна предполагам , че и вие сте така.Нашето момиче стана на месец вече , но за съжаление на мен нещо ми спря кърмата и минахме на адаптирано мляко на Hipp.Коликите ни се увеличиха сега сме на едни капки на BioGaia, но не ни помагат много.Да ми дадете съвет какво давате на вашите бебчета Flutter
Абоколикен 5капки и 5капки Еспумизан комфорт работи безотказно.Едните разграждат лактозата от млякото а другите са за газовете.Държа да кажа ,че от 2 дни спи почти непробудно и спокойно.
Една приятелка ми каза ,че нейната докторка я е светнала и наистина действа.
Аз съм доволна и като ака не я боли иначе се дереше яко преди.

# 534
извинявай - колко голямо стана твоето? Моето днес става на 19 дена. Да знам колко ми остава до коликите ... май почваха към третата седмица ли, какво беше ...
страх ме е от коликите и от зъбите - с батковците беше чудо ...

# 535
Ние с ММ вече свършихме тая работа  Embarassed Макар,че не са минали 40дни. newsm78
Ама хич не го беше страх след 2мес въздържание  Joy

# 536
да ... ми значи да се глася и аз  Rolling Eyes леле ..

# 537
По колко мл изяждат/изяждаха вашите бебета на половин месец?
Моето яде по около 70, но педиатърката каза, че трябва да яде 90-100. Той обаче заспива и не иска. Трябва да го мъча някак, това била и причината да не ака 2-3 дена. Sad

# 538
Сиси - всяко дете, както и всеки възрастен, е различен. Моето в началото като ядеше като 2-месечно, какво да кажа?? Или да го държа гладно?
Щом като заспива, и се буди в интервали 2-3,5 часа, значи не гладува.
За акането - ако се храни предимно с АМ, тогава очаквай да ака по-рядко.

Моето днес е на 19 дена, но не знам колко изяжда - всеки път май е различно, зависи коя част на деня?

# 539
Сиси,
до навършване на 1 месец трябва да изпива по 100-110 мл, което ще се случи постепенно.
Според мен му давай по 60-70 мл и виж, ако изпива всичко, значи не му стига, ако остава малко, значи му е ок.
Сега говорих с док, каза че до 60 дни може да текат лохиите Shocked

Общи условия

Активация на акаунт