Време вече не остaнa - много скоро ще съм СЕПТЕМВРИйскa мaмa - Тема №9

• 32 475
  • 748
  •   1
Отговори
# 630
Определено Бебезана върши работа, само че какво правите останалото количество приготвен чай. Нали рецептата е 200мл за 1 пакетче. Давам 2-3 лъжички през деня и го меткам, защото не винаги можем с ММ да го изпием

# 631
Аз го хвърлям, не го пия. Имайте в предвид, че капките за колики също запичат. И Макси има проблем понякога с акането, но откакто почнах да му давам Бебезана не е имал май проблем.
Ама и аз каква агитация му дръпнах на тов чай Joy
Racel, да, има лайка, но пък нашата педиатърка каза да го давам.

# 632
Да се включа и аз, ние се справяме на този етап много успешно с коликите с капки Колийф. Много добре й се отразяват и не запичат бебка. Даже бих казала, че нещата се втечняват. Wink Вчера бяхме на консултация и педиатърката ни предписа Биогай. От днес започваме и него, но колийф на този етап няма да го спираме. Не сме имали безсънни нощи. Спинка по 4-5 часа спокойно. Ние сме наддали 700 гр. и сме по-дълги с 2 см. Храним се само с кърма и ще продължаваме засега така.

# 633
Момичета, а тези посещения сега на които са ви измерили бебетата на същия ден за даване на ваксина ли са?
Моят юнак също е наддал 700 гр. като на седмица наддава горе долу 160 гр. Само дето има още жълтеничка и сега правихме и изследване на кръвта. Да не казвам колко се измъчи и той и аз докато му взимаха кръв от пръстчето. Много плака милото. Билирубинът е висок и може да се наложи да спрем кърменето за 2-3 дена за да се изчисти. В понеделник сме на консултация при гастроентеролог и ще ни кажат как ще процедираме.
Коликите станаха нещо ужасно при нас. Малко бях разредила Инфакола и като започнаха едни мъки и рев. Още не може да се оправи горкото. Иначе му давам и чай с копър на Hipp за коликите. Не виждам ефект.

Този Бебезан за колики ли е или по скоро за разхлабване?

# 634
Момичета откъде да взема Бебезан? В аптека ли да търся, в бебешки магазин ли?
Като търсих за себе си чай за кърмачки едвам намерих в някакъв био магазин.

# 635
Момичета някоя от вас опитвала ли е кърмата каква е на вкус  Grinning? Малко шантав въпрос.  Joy

# 636
  • Пловдив
Да се включа и аз, ние се справяме на този етап много успешно с коликите с капки Колийф. Много добре й се отразяват и не запичат бебка. Даже бих казала, че нещата се втечняват. Wink Вчера бяхме на консултация и педиатърката ни предписа Биогай. От днес започваме и него, но колийф на този етап няма да го спираме. Не сме имали безсънни нощи. Спинка по 4-5 часа спокойно. Ние сме наддали 700 гр. и сме по-дълги с 2 см. Храним се само с кърма и ще продължаваме засега така.

Еех, блазе ви, колко много спи. Вики в началото спеше повече. Сега се буди през 3 часа през нощта. Вчера даже по-често ... но пък започна по-малко да плаче и все по-чести са й периодите /макар и кратки/, в които кротува и си гледа след ядене. На тва дете нашто изобщо не мога да му усетя логиката?! ... Simple Smile))

# 637
  • Драгоман
Момичета някоя от вас опитвала ли е кърмата каква е на вкус  Grinning? Малко шантав въпрос.  Joy
Да, аз  Laughing Сладка е, малко по-водниста от прясно мляко  Wink

# 638
Момичета някоя от вас опитвала ли е кърмата каква е на вкус  Grinning? Малко шантав въпрос.  Joy
Аз миналия път я пробвах. Гадна е  Laughing Реших, че мога да изпия една изцедена, вместо да я хвърлям. Е, не можах  Laughing
Този път нямам интерес.

# 639
Момичета някоя от вас опитвала ли е кърмата каква е на вкус  Grinning? Малко шантав въпрос.  Joy
Да, аз  Laughing Сладка е, малко по-водниста от прясно мляко  Wink
Сладка е, но аз лично не мога да я сравня с мляко по нищо друго освен цвета Simple Smile Пробвах я от любопитство, но не бих пила от нея, освен ако няма да ми помогне с нещо или да бебчо.
Моят въпрос е - тези от вас които се цедят, за колко време я свършвате тая работа? На мен ми отнема към 40-50 минути да изкарам 120-130мл. рядко 150. Помпата ми е на авент и върши хубава работа, не е в нея проблема...

# 640
  • Драгоман
Аз за около 15-20 мин изцеждам 130 мл. Но ако бебето не е цокало от едната гърда и тя е пълна. И моята помпа е на Авент механична.

# 641
Кърмата има вкус на разредено кондензирано мляко.

Цедя се за около 40 мин.

# 642
  • Пловдив
Когато бях в болницата ми казаха, че с ел. помхи цеденето не биваро да продължава повече от 10 мин. максимум. Иначе се получавало свръхлактация. Има ли нещо вярно? Като чета по колко време се цедите ...

# 643
Нямам идея дали е вярно за ел. помпата, аз малко съжалявам че нямам такава защото не ми е никак лесно.... даже се шегуваме вкъщи, че искам да си сложа като на кравите ... (не знам как се казва) и да ме дои цял ден Simple Smile Малчо не суче добре, иска, засуква добре, но след 10 мин.спира и заспива...и това се повтаря хиляди пъти в продължение на час и нещо..докато го слагам да се оригне,задремва и се събужда ужасно гладен след няма и 30 мин. с рев и така цял ден......!!! Затова се цедя всеки път като мога, събирам в хладилника и му давам от шише, така хем е бързо, хем е лесно за него и е спокоен и се наяжда, и така и аз съм добре...

# 644
Аз за около 15-20 мин изцеждам 130 мл. Но ако бебето не е цокало от едната гърда и тя е пълна. И моята помпа е на Авент механична.
На колко дена е бебето? Моето утре става на месец. Чудя се, дали не трябва да ми се увеличава кърмата с времето?

Общи условия

Активация на акаунт