Любители на Котки Тема 98

• 40 706
  • 748
  •   1
Отговори
# 30
"Ще остана с теб до края!". Много силни, но истински думи  Heart Eyes Heart Eyes Heart Eyes

# 31
За един ден сте изписали 4 страници!  Grinning
Ето как стоят нещата при нас:

Ветеринарката каза, че няма какво да се шие, да си продължим с антибиотичното лечение и промивките, че няма счупено, но има херния (голяма стърчаща подутина) вследствие на удар по гръдния кош (за което уж не можело да се направи нищо). Ако някой е лекувал херния или има инфо по въпроса, моля да сподели. Да видим колко време ще отнеме да зараснат тия рани... Rolling Eyes

Последна редакция: вт, 15 сеп 2015, 02:01 от amy_nka

# 32
  • нещотърсачка НАРЦИ Love is everything
Ужас!  Shocked
За хернията може би Стейси Грей ще каже нещо.  Thinking Аз мисля, че трябва да се оперира колкото се може по-скоро, но при това състояние на крачето едва ли е подходящ момент за друга оперативна намеса. Confused
Боже, дано се оправи! Praynig fingerscrossed

# 33
 amy_nka, за съжаление не мога да помогна с нищо  Sad Имате само много силно стиснат палец от нас за бързо оздравяване  Peace

Щом е темата на тумбачетата да покажем и ние нашето  Simple Smile

# 34
amy_nka, тя била рижа и тя. Горкото животинче. А така открито и ще стои крачето? Без някакъв бинт отгоре?

# 35
Момичета, за жалост котето, което искаха да осиновят не се сдоби с дом. Понеже има много опадала козина от микроспорията, а е малко за перорално освен локално третиране, бих искала да попитам каква е вероятността да зарази друго животно и ако сте имали такъв проблем, споделете как сте излекували животното. Една дама ще го вземе в приемен дом, но има още няколко котки, някои от които мънички. Моля дайте съвет !

# 36
Здравейте , момичета! Влизам в темата с молба за съвет. Решихме да вземем коте, но се насочихме към такова, което е пораснало и показало характера си. Взехме един розово – оранжев едноок господин на 7 години, който е бил домашно коте, но изхвърлено от стопаните си. Много е мил и гальовен, спечели ни още като го видяхме на снимка. Обаче имаме проблем с тоалетната. Момичето, което го беше прибрало от улицата предполага, че е учен в банята на плочките. Не проявява никакъв интерес към котешка тоалетна. У тях е използвал само терасата. Вече трети ден е у дома и не успяваме да го накараме да ходи в банята/терасата, а минира из апартамента. Освен това го прави нощем, като спим. Не е кастриран /ще го, само да свикне/, но според мен това не е маркиране. Сложих от напишканото на една салфетка в банята, да подуши и не, и не.   Идея какво да правим?

# 37
Кастрирайте го възможно по-скоро. Можете да слагате салфетка като му топите носа в нея, в леген например. Моята Джулия не се нуждае от пясък, изхожда се доректно в легенчето, което е в банята и се чисти. Никога не сме усетили неприятна миризма и т.н

# 38
  • София
Здравейте, чак сега ви изчетох! Писали, писали... И пухкави снимки колкото щеш!!  Hug

Първо плащам данък:

Ние бяхме на почивка и за пръв път оставихме Кара за толкова време сама. Не, че е била изцяло сама де, всеки ден по два-три пъти е идвал някой. Голяма радост беше като се върнахме. Хем прекалено (за нея) гальовна, хем ни е малко сърдита...
Обаче имаме проблем. Явно последните дни, докато ни е нямало, отново се е стресирала от нещо, този път в банята. Беше ходила по голяма нужда 3-4 пъти в една голяма саксия на терасата. Изчистихме и блокирахме достъпа до там, и това коте отказа да ходи по голяма нужда в тоалетната си. Като има някой в банята, влиза и се оглежда едно такова плахо, плахо... Вкарвахме я на няколко пъти в тоалетната й, и се изпишкваше, но не ще и не ще да ака. Точно днес си мислех да я водя вече на вет, но взе, че свърши работата. От какво толкова се стряска, не мога да разбера. Мине, не мине, и стресирана...  Thinking
Не ми се ще да й местя тоалетната, защото няма къде другаде да я позиционирам. От друга страна се притеснявам да не й стане навик да ходи в саксията. Пръскам всеки ден в банята с привличащ спрей. Някакви съвети?

# 39
Ohi, това е много неприятно...Предполагам е доста трудно да изградите нови навици у възрастна котка. Единствено мога да посъветвам е да сложите тоалетна със силика или бентонит в банята (или където решите) и вътре да слагате акитата и пишканото, за да му мирише и да се научи, че това е тоалетната. Все пак котките имат вродено чувство да заравят произведенията си.
Тинтири-Минтири, аз бих преместила за известно време тоалетната в някоя друга стая, колкото и да няма място. Може би след известно време ще се успокои и ще влиза в банята отново без проблем и ще можете да върнете тоалетната на старото място.

# 40
  • София
Taнче, мерси за темата. Невероятно е оформена.  bouquet

Попаднах на стара снимка на Маци Златина и реших да ви я покажа.

Скрит текст:

А с тези двама сладури се записвам в темата. Късметлийчета са. От Силистра. Прибра ги един приятел, французин и вече са в Париж. Черното се казва Красив а рижото Бижу. Миячи. Wink

Скрит текст:

Съжалявам, но не знам как да прикача другите снимки, дава ми, че са прекалено големи. newsm78

# 41
Ohi, това е много неприятно...Предполагам е доста трудно да изградите нови навици у възрастна котка. Единствено мога да посъветвам е да сложите тоалетна със силика или бентонит в банята (или където решите) и вътре да слагате акитата и пишканото, за да му мирише и да се научи, че това е тоалетната. Все пак котките имат вродено чувство да заравят произведенията си.

Това го направихме, но не ще и да стъпи на бентото. Въпросът ми беше по - скоро как да го накараме да върши работите в банята, а не из целия апартамент. От това, че не посяга към бентото, ми говори че е пишкал най - вероятно в на плочикте в банята.
Теичка, в леген не съм пробвала, ще опитам, благодаря!

# 42
  • София
Честит първи учебен ден! На учениците и учителите пожелавам успешна година! На родителите - много търпение! Simple Smile

Оhi, напълно възможно е да е маркиране, макар и с голямо количество. В нов дом е и територията за очертаване е нова. За съжаление не мога да дам съвет. Не съм попадала в такава ситуация. Единствено това, че от "произведението" е добре да се слага в тоалетната му (банята), за да замирише. Така ще се сети за какво служи. И ако вземе, че се получи, непременно го похвалете, може и лакомство да дадете. Добре е да разбере, че е направил нещо хубаво.

# 43
amy_nka, тя била рижа и тя. Горкото животинче. А така открито и ще стои крачето? Без някакъв бинт отгоре?

Така на открито трябвало да стои, за да зараснат раните. Липсва месо отгоре и се вижда кокала. Не мога да си представя как кучето я е сграбчило за крака и я е преметнало във въздуха, така че си е усукала и гръдния кош при падането. Хернията се е получила точно от дясната страна на гръдния кош. Благодарим за подкрепата и стиснатите палци. Нещо не откривам информация за лечението на херния...

Снимка от преди две седмици на акробатката:

# 44
  • София
amy_nka, при хората /а не виждам причина и при животните да не е така/ лечението на хернията е 2 вида: да се репонира хернията /т.е. да се натъпче излязлото отново навътре/. Не се практикува много, защото щом веднъж е излязло се предполага, че ще излезе пак. Така че остава второто-оперативно лечение. Колкото по-рано се направи, толкова по-добре. Според мен изчакай да заздравее крачето и после операция. И аз стискам палци. Ще се оправи!!!  bouquet

Общи условия

Активация на акаунт