Любители на Котки Тема 98

• 40 775
  • 748
  •   1
Отговори
# 600
София119, изследваха ли урината, гледаха ли с ехограф?

# 601
Като я кастрираха доктора каза че всичко и е абсолютно чисто яйчници и т н.Днес пак му звънях и ми каза че пти някои котки се изисква повече време за да влязат хормоните в ред.Чудя се какви бяха тези хормони и чудо скоро ще се появи и бебето и как ще смогна да тичам да чистя навсякъде след нея а най лошото е че пикае на дрехите на мъжа ми и в обувките му.Той се побърка вече не я иска и само се караме.Между чука и наковалнята съм.Имам и по голяма котка женска с нея нямам проблем о тя е кастрирана

# 602
  • София
Като я кастрираха доктора каза че всичко и е абсолютно чисто яйчници и т н.Днес пак му звънях и ми каза че пти някои котки се изисква повече време за да влязат хормоните в ред.Чудя се какви бяха тези хормони и чудо скоро ще се появи и бебето и как ще смогна да тичам да чистя навсякъде след нея а най лошото е че пикае на дрехите на мъжа ми и в обувките му.Той се побърка вече не я иска и само се караме.Между чука и наковалнята съм.Имам и по голяма котка женска с нея нямам проблем о тя е кастрирана

Абе да не би така да показва котето тъгата си по свободния живот? Имам смътен спомен, че беше взета от улицата, права ли съм? Ако е била на улицата по-дълго време, и е свикнала с живота там, нищо чудно да не може да се адаптира в ограничено пространство, каквото е апартаментът. Ако сте на ниско, пробвай да й осигурите достъп навън. Ако е на високо - просто не знам какво да ви дам като съвет... Едно е ясно: в такова състояние нещата не могат да останат завинаги. В краен случай, потърсете хора с къща, на които да я дадете и да си живее навън, а пък вие им давайте евентуално храната за нея... Наистина не нам какво да ви кажа. Ако някой друг има идея, да дава...

# 603
Ами аз пак да кажа - да се изследва урина и да се види пикочния мехур на ехограф на първо време. При женските тоя проблем не е често срещан ама знае ли човек? Да се провери преди да се взимат крути мерки. И препоръчам да се гледа предаването Моята котка от ада. При такива ситуации винаги проблемът е в стопанина (ако не е здравословен)

# 604
Ами аз пак да кажа - да се изследва урина и да се види пикочния мехур на ехограф на първо време. При женските тоя проблем не е често срещан ама знае ли човек? Да се провери преди да се взимат крути мерки. И препоръчам да се гледа предаването Моята котка от ада. При такива ситуации винаги проблемът е в стопанина (ако не е здравословен)
+1  bouquet

# 605
Лъки снощи изял половината купичка от неговата си храна + половината от лечебната храна и изпил цялата вода. Сутринта бяха големи битки, но изяде и АБто цялото. Довчера пак Laughing Вкъщи всичко е в антибиотик Joy

# 606
  • София
Лъки снощи изял половината купичка от неговата си храна + половината от лечебната храна и изпил цялата вода. Сутринта бяха големи битки, но изяде и АБто цялото. Довчера пак Laughing Вкъщи всичко е в антибиотик Joy

Как му даваш антибиотика? Течен ли е или хапче? Най-лесно се дава със спринцовка, която се пъха странично в устата. Ако е хапче го стривам и разреждам с много малко водичка, за да мога да го дам със спринцовката.

# 607
Течен е, със спринцовка давам. Пъхам отстрани, стискам спринцовката и затварям устата. Само че той дори на затворена уста не гълта, ами процежда лиги между зъбите и после като се изтръска като куче... Joy

# 608
  • нещотърсачка НАРЦИ Love is everything
Така-така  Laughing, ама на края на процедурата главата трябва лееееко да се вдигне и даде назад и в тази позиция да има погалване по гушката с леко натискане по гръкляна, че да се предизвика преглъщателен рефлекс. Peace

1.За да се успокоят хормоните ще минат повече от 2 месеца.
2.Освен това е от значение и колко време преди това е маркирала по този начин. Ако е било дълго, а не само няколко пъти, навикът да припикава може да не се заличи.
3.Почти всички котки с припикаване се опитват да сигнализират стопаните си, че имат някакъв здравословен проблем. Може ветът да е огледал половата система, но не се знае дали няма нещо друго. Препоръчвам изследвания на кръв и урина, поне ще се види цялостното й здравословно състояние.
4.Ако припикава предимно неща на мъжа ти, значи има някакъв конфликт между тях двамата и едва ли в началото стои котката. Трябва той, вместо да вдига скандали, да покаже на животното, че му е приятел. И за да си спестиш поне част от хамалогията  просто никога не оставяйте обувките и дрехите му извън добре затворен шкаф.
5.Тук не изключвам възможността котката да се опитва да покаже, че мъжът ти има някакъв здравословен проблем. Ние нямаме такова обоняние, но те надушват всяка ненормална миризма. Не могат да говорят и привличат вниманието по своя си начин.
6.От значение са взаимоотношенията между двете котки. Върни се да прочетеш поне тази тема за да видиш на Стейси проблемите с Мила.
7.Щом си в 8-мия месец няма да имаш време да разбереш откъде е проблемът, затова по-добре се опитай да намериш друг дом на тази котка. Peace

# 609
  • София
Целувки на всички коктейшества от нас, и най-вече на болничките!

Кара смени козината със зимна и изведнъж ми се видя много наедряла. Даже се бях притеснила, та почнах да й слагам храна според препоръчителните грамажи. Но видях, че винаги ѝ остава от дажбата, та отново ѝ слагам суха да има винаги. Ще гледам да пусна малко снимки тези дни.
В последно време много се е разиграла. Постоянно дебне изпод леглото и напада, или търчи като луда някой като минава, сякаш специално нея гони. И краде!  Laughing Но винаги, когато някой я гледа, по-скоро, за да го накара да играят. Много е смешна станала. Явно лятото не ѝ понасяха жегите и сега е във вихъра си!

И една смешка да ви пусна:

# 610
Много позната смешка hahaha

# 611

Абе да не би така да показва котето тъгата си по свободния живот? Имам смътен спомен, че беше взета от улицата, права ли съм? Ако е била на улицата по-дълго време, и е свикнала с живота там, нищо чудно да не може да се адаптира в ограничено пространство, каквото е апартаментът. Ако сте на ниско, пробвай да й осигурите достъп навън. Ако е на високо - просто не знам какво да ви дам като съвет... Едно е ясно: в такова състояние нещата не могат да останат завинаги. В краен случай, потърсете хора с къща, на които да я дадете и да си живее навън, а пък вие им давайте евентуално храната за нея... Наистина не нам какво да ви кажа. Ако някой друг има идея, да дава...
. Осинових я когато беше на 2 месеца не е била толкова голяма мъжът ми иначе бързо и прощава и най интересното е че като си дойде от работа търси винахи него гушка се в него и спи на неговите крака.Не всеки ден прави тези неща но редовно през нощта.С другата котка се разбират перфектно тя я отгледа като нейно бебе гушкат се ближат се и спят заедно.Ще изчакам до края на месеца и ако нещата са същите ще се наложи да и намерим нов дом колкото и да ми е болно много си я обичам.Благодаря за съветите дано имаме подобрение че като родя изпадам в ужас ако препикава и на детето дрешкките.

# 612
Добре, аз питам как мога да разбера има ли котката кристали в урината, които да доведат до запушване?
Какви са ранните признаци?

# 613
София, не разбирам защо не и пуснете изследвания?   newsm78
Касита, нямам идея... Но ако се оцветява постелката, може би все пак и ти да пуснеш едни изследвания?  Rolling Eyes

# 614
София, не разбирам защо не и пуснете изследвания?   newsm78
Касита, нямам идея... Но ако се оцветява постелката, може би все пак и ти да пуснеш едни изследвания?  Rolling Eyes

Да, мисля да го направя и аз това с изследванията, но какви са точно те, да ви питам, че не съм наясно?

Редактирам се: говорих с ветовете на Мъртока от голяма столична клиника. Казаха, че тази постелка, ето я, не дава индикации за запушвания, а за уринарни инфекции. Та сега ще взема урина на котето и до час и половина след това ще я занеса за изследване.

Последна редакция: чт, 15 окт 2015, 15:53 от Касита

Общи условия

Активация на акаунт