Любители на Котки Тема 98

• 40 994
  • 748
  •   1
Отговори
# 480
  • София
Но нека се изкажат ветеринарите в темата
Има ли такива?  Rolling Eyes

mama66, с такъв багаж отивам навсякъде!  Laughing

# 481
Познамам собственици на две котета с диабет.Едното беше много зле,на всекидневни инжекции с инсулин.Яде само лечебна храна вече година и е много по-добре,не се бият вече инжекции и като цяло е в добра форма.Другото си е също добре,то не беше на голяма доза инсулин,но все пак сега и него не го боцкат.Храната е на РК  Rolling Eyes,незнам с друга сигурно също ще се оправят,стига да е за котета-диабетици.Но е доста скъпа и не всеки може да си го позволи за съжаление  Cry
Дано се оправят всички болни котета Praynig

Лейди Ашли от няколко дни упорито влиза да спи в количката  #Cussing out
Преди беше влизала веднъж,скарах й се и повече от месец не е влизала.И сега постоянно там я намирам,през един час я вадя!Завивах с чаршаф накрая и него беше махнала Rolling EyesЩе търся други методи....и май накрая просто ще се примиря и ще сложа някоя кърпа,която да махам преди разходка с бебо...

# 482
  • София

Лейди Ашли от няколко дни упорито влиза да спи в количката  #Cussing out
Преди беше влизала веднъж,скарах й се и повече от месец не е влизала.И сега постоянно там я намирам,през един час я вадя!Завивах с чаршаф накрая и него беше махнала Rolling EyesЩе търся други методи....и май накрая просто ще се примиря и ще сложа някоя кърпа,която да махам преди разходка с бебо...

Joy Joy

Аз не знам някой да е излязъл наглава с котка! Те са като водата, колкото и да запушваш, има ли да тече, ще си тече Hug

# 483
Моите не ги пускам в спалнята и детската. На масата също не давам. Да видим като пораснат дали ще могат да си отварят сами.

# 484

Aми мислех, че Profi.... Объркала ли съм? Embarassed

Все таки казвам, че е по-добре професионалист да се изкаже, защото от мен звучи малко в стил "една жена каза". Всичко, което знам за диабета, го знам по злощастното стечение на обствоятелствата, че предишният ни котарак умря от диабет. Едва след като се случи разбрах от ветеринар, че това при животните  ако е хванато навреме дори може да е обратим процес. За съжаление при нашето котараче беше рязко влошаване и..

# 485
  • нещотърсачка НАРЦИ Love is everything

Aми мислех, че Profi.... Объркала ли съм? Embarassed

Все таки казвам, че е по-добре професионалист да се изкаже, защото от мен звучи малко в стил "една жена каза". Всичко, което знам за диабета, го знам по злощастното стечение на обствоятелствата, че предишният ни котарак умря от диабет. Едва след като се случи разбрах от ветеринар, че това при животните  ако е хванато навреме дори може да е обратим процес. За съжаление при нашето котараче беше рязко влошаване и..
Laughing Много мило, ама съм инженерче. Laughing И моите познания са плод на стечение на обстоятелствата. Целта на форумите е точно да се споделя наученото на собствен гръб. Много често то е повече и по-ценно от казионната наука. Peace

# 486
  • София

Много често то е повече и по-ценно от казионната наука. Peace

Поддържам 1000 % !

# 487
Благодаря ви за подкрепата, дано да го стабилизират. Той обиколи сума ти болници в последната седмица милият.

# 488
Лъки, дето никога не е бил претенциозен, упорито отказва да яде лечебната Пурина. Днес взех Хилс. Сутринта измуфти един пауч, дето не му е в диетата, ама нейсе. Днес хапче номер 2 от 8 предстои. Засега имаме всичките си пръсти, ама докога Laughing

# 489
  • София
Скрит текст:
Някой имал ли е случай на котка с креатинин в кръвта близо 1000 единици?Три от котките ми са в клиника със съмнения за отравяне с антифриз, и съвет от вет.лекари за евтаназия.Има ли шансове да се преживее такова отравяне и да се възстановят поне отчасти бъбречните функции? Confused
Съветвам те да се върнеш и да изчетеш предишната тема. Там заради Мърфи и Мойра сме писали доста по темата бъбречна недостатъчност. А аз съм писала заради моя Сиско в по-предишната. Там покрай[/spoiler] Златинка и Майа
Скрит текст:
беше писала ценни медицински съвети. Действително при нас ставаше въпрос за хронични неща, но симптоматиката е същата, а и голяма част от лечението. На първа страница на тази тема Таня е сложила линкове, като единия от тях е към най-добрия сайт (английски е) за котки с хронична бъбречна недостатъчност. Текстът е така простичко и човешки написан, че е абсолютно разбираем дори и преведен с Гуги. В него си спомням имаше и страници посветени на острата бъбречна недостатъчност. Peace

Аз не бих ги отписала. Това все едно и човек да откажеш да лекуваш от отравяне. smile3505
Стискам палци. fingerscrossed

Ani Ka , аз съм давала 3 или 4 пъти за 13 години. Всички тия отрови за паразити са си отрови и за котката. Не давам нищо, ако няма непосредствена опасност. Peace

Esme Weatherwax , човешка хомеопатия дали би действала? newsm78
Аз съм астматичка и ми се влошават нещата при ветровито и влажно време, даже просто при смяна на времето. Rolling Eyes

Profi, Maйя се казвам. Mr. Green

: DreamComeTrue, стискам палци! Hug

Няма смисъл, никът , който използваш е същото, което бих ти написала : няма смисъл да се притесняваш. Peace Огледай около себе си колко хора живеят с диабет. Дълго и щастливо. Диабетът по своему не е опасен. Опасни са последствията. При правилна дозировка всичко ще е Ок. Hug

# 490
  • нещотърсачка НАРЦИ Love is everything
  ooooh! Embarassed А толкова се мъчих да го уцеля. hahaha

# 491
  • София
  ooooh! Embarassed А толкова се мъчих да го уцеля. hahaha

И. Не успя. Mr. Green Joy Joy Joy

# 492
Много е кофти да ти е болно котето. Дано всички болни се оправят бързо. Hug
Днес намерих на пода две малки зъбчета от моя котарак. Отварях му устата и не виждам никакви да липсват. Чудя се, да не би и те да си сменят зъбите.   newsm78 Ако не, защо ли са му паднали?
Аз му давам по малко кисело мляко - намачкано варено яйце, хляб, извара понякога и по малко мляко. Ако не му сложа млякото, не иска да го яде и мяука отчаяно. Затова се надявам да не е много вредно.
Знам, че има някакви теории, че и за човек е вредно, но не мога да ги възприема.

Относно дисциплината на котето - мисля, че много е трудно да се приучи да не ходи някъде, където иска. Аз досега не съм успяла. Реших, че масата и плотовете за храна в кухнята са забранени, но каквито и мерки да прилагам, все натам го влече. Затова ги чистя със спирт. Ако някой е постигнал резултат в това отношение, ще ми е интересно как.

# 493
  • София
Много е кофти да ти е болно котето. Дано всички болни се оправят бързо. Hug
Днес намерих на пода две малки зъбчета от моя котарак. Отварях му устата и не виждам никакви да липсват. Чудя се, да не би и те да си сменят зъбите.   newsm78 Ако не, защо ли са му паднали?
Скрит текст:
Аз му давам по малко кисело мляко - намачкано варено яйце, хляб, извара понякога и по малко мляко. Ако не му сложа млякото, не иска да го яде и мяука отчаяно. Затова се надявам да не е много вредно.
Знам, че има някакви теории, че и за човек е вредно, но не мога да ги възприема.

Относно дисциплината на котето - мисля, че много е трудно да се приучи да не ходи някъде, където иска. Аз досега не съм успяла. Реших, че масата и плотовете за храна в кухнята са забранени, но каквито и мерки да прилагам, все натам го влече. Затова ги чистя със спирт. Ако някой е постигнал резултат в това отношение, ще ми е интересно как.

На колко е твоят Кот?
АЗ на кухненската маса не държа нищо. Години наред бях напълно убедена, че моето не стъпва там. Докато не видях изсъхнали лапички по масата. Бях в шок. Shocked hahaha hahaha
Любопитни са те, любопитни... Wink

# 494
  • Варна
Тази грация се кача на хладилника и на втория ред шкафове ... На плота нямам нищо, тъй че не е голяма драма...

Топъл данък от преди два часа Simple Smile

Общи условия

Активация на акаунт