Любители на Котки Тема 98

• 41 028
  • 748
  •   1
Отговори
# 465
Случайно попаднах на темата. Прочетох двете статии за хранене на котките. Искам да питам вредно ли е да ядат сирене и кисело мляко? Може ли да им давам по някое късче от пилешко, което съм приготвила за нас? Може би са на около 3 месеца.

Как се справяте с цапането? Сутрин като мина с мопа и до вечерта все едно с обувки сме ходили по белите плочки. Не знам откъде успяват да я докарат тази мръсотия.

Последна редакция: нд, 11 окт 2015, 09:26 от Пролетен дъждец

# 466
Опашката е впечатляваща!

Излизат ли навън? Иначе да, за всеки отбит бозайник млякото не е полезно, особено пък от друг вид животно. Можеш да им даваш от време на време като наградка, а не като основно ядене. Може да им даваш от вашето месо, стига да е без сол и подправки. Особено внимавай да няма лук или чесън.

Да споделя нещо за котешката тоалетна. Досега все бяхме на бентонитен тип. Но мъжът ми все се оплакваше, че я усеща как му мирише. Аз не я усещах. Но сега новата е чувствителна към прахта на бентото и тряба да е на дървени пелети. Но нали другата е свикнала на бентонитен тип. А и на мен пелетите не са ми нещо много удобни за чистене. Та открих една, която хем е като бентото, дори топки прави, хем е дървена. Сега една от тоалетните е с класически дървени пелети, другите две са с този новия вид. Котките ги ползват с удоволствие, а и на мъжа ми вече не му мирише

# 467
Боже, като гледам какви са ми пухчета и не мога повече! ^.^ Но имам и въпрос- ако на една котка се дава прясно, пастьоризирано мляко това вредно ли е за нея? Защото мъничетата пред блока много обичат, но вече имам съмнения...

# 468
  • нещотърсачка НАРЦИ Love is everything
Всички котки минали през ръцете ни обичат кисело мляко. Възприемането му от организма е различно от това на прясното мляко. Естествено не бива да се прекалява с консумацията му. Една супена лъжица веднъж на ден-два е приемлива.
Прясното краве мляко не се усвоява добре, но ако котката от сукалческа възраст е привикнала да го консумира, може да продължи да го прави цял живот. Стомасите на уличните котки са свикнали на всякаква храна каквато си намират по контейнерите. Това не значи, че са здрави и е добре, ама просто така оцеляват и организмът им се е приспособил. Ако ще давате мляко, по-добре да е от тези за кърмачета или кисело, а за малки котета най-добре да е от сухите млека за малки котета. Има такива. Peace
Пилешко месо може да се дава варено, печено, сурово, важното е да е без сол и без подправки.

Четирилинке, нова тема защото не се е разписвала от старата насам, ама пък с каква опашка влезна!  Crazy Heart Eyes Joy

# 469
Да, вредно е да се дава за основно ядене. Повечето бозайници губят способността да усвояват лактозата, след като бъдат отбити. Храносмилателната система се разстойва. Освен това се трупа и галктоза, която причинява проблеми с бъбреци, сърце, очи - в дългосрочен план, няколко години. Да не говорим, че кравешкият млечен протеин е много тежък и трудноусвоим от друг вид бозайници.  Може и да им е вкусно, но не е подходящо. Става за наградка.

# 470
Здравейте,момичета  bouquet От скоро и аз имам малко коте.Незнам на каква възраст е точно,защото го намерих,но е под годинка.Бито и може би блъснато от кола беше.Лекувам до сега раните,но с опашката няма да се справим май.Беше на антибиотик за пиене и мазане+йодасепт и нищо.Продължава да кърви.Моля, ако някой може да ми препоръча ветеринар в района на Хаджи Димитър.Ще трябва предполагам скъсяване на опашката.Видях,че д-р Живко е в черният списък,а само него ми бяха препоръчали.Приятен ден ви желая .

# 471
  • На края на вселената!
https://m.facebook.com/story.php?story_fbid=917683508311649& … d=100002100240234
Ето това правим сега

# 472
Ssoonniiaa, на 1 стр. от темата има бял списък с ветеринари-можеш да го погледнеш. Пожелавам бързо оздравяване!

# 473
Цитат
Излизат ли навън?
Не излизат навън и не мога да разбера откъде я измъкват цялата тази мръсотия. Килими нямаме, чистя всеки ден и до вечерта е ужас. Всъщност трябваше да донесат едно коте, което да е свикнало да живее в двор, а ми донесоха две бебета, изобщо неизлизали и непригодени за външен живот. Затова ги гледаме в апартамента вече два месеца. Не знам какви тоалетни купувате, но нашите гранули или както там се казват ги сменям всеки ден, защото ак...т и пишкат толкова много, че абсурд да бъркам вътре с лопатка и да вадя едно по едно всичките красоти  Sick Сега със закритата тоалетна е доста по-добре откъм разсипани камъчета.
Днес им дадох печено пилешко и се убиха да ядат. Благодаря за съветите!

Последна редакция: нд, 11 окт 2015, 18:49 от Пролетен дъждец

# 474
  • Варна
Когато има животни у дома, неминуемо се чисти повече.
Косми, камъчета от тоалетната....Всекидневно се пуска прахосмукачка у нас, например.  Grinning

Мила слуша.  Crazy Ще ме побърка от месене и просене на внимание.

Успех на котето с повръщането и неустановения проблем! Чакам за мнението на поредния ветеринар.  Confused
Ако има още болнички-стискам палци!  Hug

Ние ще обезпаразитяваме пак-докато си чета книга, забелязвам с периферното си зрение, как едно черно боклуче на чаршафа изчезва.  Shocked За 3 минути взиране я видях, пущината, и даже я смачках с нокът на ламината. ooooh! Мила дебна заедно с мен, хем се опитах да я изгоня, че да не се метне отгоре ѝ. А после дебна и посяга с лапа на разни неравности по чаршафа още десетина минути. С подскоците при неволно мръдване или шум.
Котките са чисти на пръв поглед-даже черно боклуче не видях в ничия козина, но... Rolling Eyes

# 475
Здравейте,
На нашето коте му откриха диабет и много се притеснявам. То всъщност е на майка ми и не знам дали тя ще се справи с инжекциите, някакви съвети.🐾

# 476
  • Пловдив
Ако  са само временно  , да му сложат абокат/не зная дали е добре в този случай/ може да и е  по лесно.
Но ако трябва постояно да му се бият инжикци   Thinking ........
Данък и от нас:

Скрит текст:

# 477
Мерси много, за сега е в болницата, за да определят дозата за инжекциите.

# 478
  • Варна
Аз се прибрах от командировка една седмица, а Късметка я гледаха на мъжо родителите, на долния етаж са. Свършила и храната и я заредили с Wiskas и Киткат... Тя милата като ме видя само ми се оплаква - ходи, души храната, мяука и ме гледа..
Нямаше отде да купя нейната и сега диета малко...до утре. Гуши се, плътно до мене е, мъркоти си. Иначе стана мече - изкара зимна козина, Вашите пухчовци със зимната колекция ли са?

Данъка в куфара - приказен Wink Стиснати мои и котешки палци за болничките котаци...

# 479
Аз съм чувала че при добра грижа котките с диабет могат да изкарат години. А също и че в някои случаи дори е обратим процес. Но нека се изкажат ветеринарите в темата

Общи условия

Активация на акаунт