Любители на Котки Тема 98

• 41 014
  • 748
  •   1
Отговори
# 450
Да споделим и ние.
Нашия му поставиха диагноза лениви черва, защото като се изхождаше имаше малко кръв на дупето - седеше като капчица. Количеството не беше голямо, но го заведохме веднага на Вет. Изследваха го изцяло дори и котешки СПИН, за да отхвърлят не знам какво. Храним го с лечебна РК, но и тя е пълна с царевица и брашно, ама кръвта спря.
Ветът каза още няколко седмици и пак ще го опитаме на обикновена.

# 451
DreamComeTrue, ако няма увредени бъбреци, които не могат да обработват протеина, толкова много въглехидрати и растителни протеини няма да са полезни. Що за лекари?! Но те и човешките ни - една кихавица и айде антибиотик, нищо, че той на вируси не действа. После що мутации, алергии, резистентност...
Ако са му ок бъбреците, по-добре му давай само мокра храна, ще му се увеличи приема на вода по-качествено и ще помогне да се изхвърлят кристалчетата.

# 452
  • нещотърсачка НАРЦИ Love is everything
DreamComeTrue, за нищо  Hug. Аз от опит (горчив  Sad ) все казвам, че това, което милите душички не могат да ни го обяснят с думи, ни го казват с поведение. За съжаление не успях навреме дори собствените си дъщери да убедя в това  Confused. Все им се струваше, че прекалявам с вглеждането си в Сиско, и че си правя абсурдни умозаключения. Уви, правата се оказах аз, ама това не може да ми върне Силвестърчето.  Cry Затова и тук все повтарям, когато някоя сподели за подобно поведение, че животното просто се опитва да каже нещо по неговия си начин. Дано при вас да са уцелили диагнозата докторите. Peace А с храна срещу запушвания може да се хранят и цял живот. На Тина Чочо и Мърчо това ядат от години. Мъро на Таня също е минавал дълго на такава храна. Има и други марки освен Пурина и РК, които предлагат уринари. Хайде дано това е бил проблемът и с диетката да се оправи! Peace

Епона, позволявам си този път да не съм съвсем съгласна с теб.  Peace Кристалите не само трябва да могат да се изхвърлят, а трябва да се спре образуването им. За целта трябва да се промени киселинността, в зависимост от вида кристали, а това няма как да стане с едното просто ядене на мокра храна. Peace

# 453
Да, има и мокри храни, които правят това. Лечебни. И са много по-добър вариант от сухата такава.
Другото, което е, може да де дава обикновена мокра и добавка от вещество, променящо pH-то.
 Peace

# 454
  • нещотърсачка НАРЦИ Love is everything
Така е, но при цена от 2,30-2,60 лв на пауч, и поне 2 пауча дневно, ще предпочета сухата храна. Впрочем съставът на суха-мокра е един и същ на поне 90%, само формата е различна. Peace

# 455
Учудвам се, просто защото четох състава и то е само брашно, царевица и подобни глупости, пък се води лечебна, тревожа се дали правя най-доброто за котарачко Cry А го измъчиха днес горкото от дупчене и инжекции. Няма още дори цистит, в начална фаза е хванато всичко, малко АБ заради лекото възпаление и храна, за да се промени ПХ-то и да не се правят вече кристалчета. Така каза ветът. Дано всичко е наред. Hug

Бтв, казаха ми да избирам между Пурина, РК и Хилс, все уринарни, някой има ли наблюдения?

Последна редакция: сб, 10 окт 2015, 20:05 от DreamComeTrue

# 456
По-добре, която и да е мокра, от суха-боклук. А и специално проверих състава на произволно избрана марка мокра и суха лечебна храна. Има доста показатели в полза на мократа.

Лично аз, ако бях поставена пред подобен избор, и няма увреда на бъбреците, бих давала висококачествена мокра храна + добавка за промяна на pH-то.
Но всеки е с приоритетите си, финансовите и физическите си възможности.

Пожелавам на всички ни едни здрави котета!

# 457
Епона, аз винаги съм мислила и купувала най-доброто за котката си, но не са ми предложили изобщо такъв вариант за добавка. Иначе звучи разумно, но не знам дали в бг изобщо има. Но пък ми казаха само 2 месеца да давам лечебната храна, може би после ще предложат нещо друго? Не знам. А и чак такива решения не смея да взимам сама що се отнася за здравето на пухчето ми. Hug

# 458
  • София
Учудвам се, просто защото четох състава и то е само брашно, царевица и подобни глупости, пък се води лечебна, тревожа се дали правя най-доброто за котарачко Cry А го измъчиха днес горкото от дупчене и инжекции. Няма още дори цистит, в начална фаза е хванато всичко, малко АБ заради лекото възпаление и храна, за да се промени ПХ-то и да не се правят вече кристалчета. Така каза ветът. Дано всичко е наред. Hug

Твърде отдавна беше запушването на Мъро и Мацо, но съм 99% сигурна, че храната, която им дадоха беше РК (суха, лечебна). Имаше ефект. Започват да пишкат доста по-обилно и по-често и изхвърлят камъчетата и кристалите. Ще видиш, че ще има ефект!

Пробвай да сложиш нишадър във водата му. Навремето д-р Попов ни беше препоръчал да им слагаме винаги във водата. Лошото е, че не винаги им харесва. Sad

# 459
Има, има, дори и в България ги има.

Аз само казвам, че има варианти, защото ти самата изрази съмения относно "лечебната" храна.

Пък в крайна сметка всеки си има глава на раменете, взема решения и носи последствията от тях. Животът е низ от избори.

# 460
А под каква форма са тия добавки? Я разкажи повече, може да питам другата седмица ветеринарят евентуално Simple Smile Така и така ще ходим на профилактичен. И все пак след тия 2 месеца лечебна храна какво ще следва.

# 461
Течна, таблетирана, паста -  различни варианти има. От готови преоарати до самоприготвени смески. Какво би могъл да предложи вашия ветеринар не знам. Аз повече не се намесвам.

Една статия, която може да бъде полезна и на други:

http://www.greenlittlecat.com/natural-ways-to-promote-cat-urinary-tract-health/

P.S.: Само пропуснах да уточня, че тези pH променящи добавки се дават, само ако се дава качествена истинска храна. Никога не се смесват с "лечебната".

Последна редакция: сб, 10 окт 2015, 21:45 от Епона

# 462
  • Пловдив
Чудя се аз, защо  няма публикации, пък то-имало нова тема. И за да е доходоносна, малко данък от мен с котката на племеницата. Забележете опашката

# 463
В един магазин ми препоръчаха някаква суха субстанция, която се слага към бентонита или силикона, или кой каквото ползва, и в зависимост от цвета, който придобива след намокрянето й от котешката урина, се следи състоянието на бъбреците на котака.

# 464
  • София
Чудя се аз, защо  няма публикации, пък то-имало нова тема. И за да е доходоносна, малко данък от мен с котката на племеницата. Забележете опашката

Каква нова тема? И къде? Pls!

Общи условия

Активация на акаунт