Любители на Котки Тема 98

• 40 753
  • 748
  •   1
Отговори
# 645
  • София
А аз съм си далеч от мойта мила Луцка... smile3518 smile3518 smile3518

# 646
  • Варна
А аз съм си далеч от мойта мила Луцка... smile3518 smile3518 smile3518
spoko  Hug

Прибрахме се преди малко от ветеринарите. Сложиха годишните ваксини на Женя и Мила.
Според тях Мила си е съвсем наред-4 пъти белята за 2 месеца била поведенческа реакция. Нищо не ѝ изследваха, само в устата надникнаха. Венците ѝ изглеждат много добре(май отдавна не са били толкова хубави, а не зачервени и подути). Само дето до няколко месеца може да се наложи почистване на зъбния камък, че е започнала полека да трупа.

# 647
На колко години е Мила? Аз на моята давам 1-2 пъти в месеца да огризва месо от кокал, за да почиства зъбите.

# 648
  • Пловдив
В къщи взе да става по-студено и госпожиците решиха, че не са си чак толкова неприятни една на друга
Mr. Green

# 649
Страхотни пухчета Heart Eyes Аз все не успявам да снимам магариите на Багира и нови снимки нямам.... Ама хич не обича той фотоапарата!  И да в покажа едни страхотни къщички за котки, каквато обаче няма да му направя, защото само ме дебне да извадя чувала с вълната и всичко бива щателно осмукано и оръфано, без значение дали е плъстено или не. https://www.facebook.com/3dfirstaid/posts/1127308573946249?pnref=story

# 650
  • София
Уаааау каква страхотна къщичка! Фелтингът е много яко нещо, обаче не за всеки! Аз се пробвах да видя какво е, направих една гъбка за  Честита Баба Марта, но си изпонабодох пръстите и реших, че не ми се прави чак толкова много. Обаче сега, като гледам тази къщичка, може и да се прежаля пак! Това е от нещата, които ти подпалват въображението, и ти се иска и ти така. Даже на мен веднага ми плъзнаха идеи  под шапката Joy

# 651
Детелистна, тези са мокро плъстене, няма да си избодеш пръстите  Laughing Да ми покажеш после, моля.

# 652
  • София
Детелистна, тези са мокро плъстене, няма да си избодеш пръстите  Laughing Да ми покажеш после, моля.

Да бе, знам я и тази техника, но не съм я работила. Само че как я е докарала в такава форма? Аз съм виждала у рускините, където е особено популярно,такива неща, да ти изпаднат очите. Обаче не знам как му докарват такава форма??? А за показването - с удоволствие!

# 653
  Здравейте любители на котки,

С гръм и трясък влязох в темата преди седмици с въпроса как да намеря дом на съвсем мъничко коте. Дано не съм ви досадила, но наистина бях паникьосана и поради ред други причини, заради които не знаех как ще немеря време да се грижа за него. А ето че то вече стана на 1 месец/по мои груби изчисления/. За тези близо 4 седмици заедно от сляпо и безпомощно същество, което се събираше в шепата ми, в момента този палавник вече тича съвсем уверено. Вярно че у нас има и други животни, едно от които е мъжко коте на 5 години, но те го приеха без абсолютно никакви проблеми, направо съм горда стопанка на моите добродушковци, които грижливо си го отглеждат с мен.

Понеже виждам, че и други от вас са отглеждали такива мъничета, намерени изхвърлени, исках да ви споделя прекрасните емоции, с които ни дари у дома това животинче. Всеки ден наблюдавах първото задържане на главичката изправена, първите му стъпки, първото мъркане, желанието му да си играе, но още нямаше сила да тича след всичко, което се движи.
  Твърдо бях решила, че докато не стане напълно самостоятелно няма да го дам на нови стопани, и тъй като все още си търси шишето с биберона за сега отлагам момента, но така или иначе ще е при близки и ще мога да си го виждам и занапред  Heart Eyes Но истината е че много се привързахме взаимно и рано сутрин нямам търпение да му видя "усмихнатата физиономийка". Grinning

А безсънните нощи и притесненията май съвсем избледняха като смътен спомен  Grinning

Желая на всички сладурчета, които ни радват да са ни живи, здрави и игриви.

# 654
  • Пловдив
 Здравейте любители на котки,.....
  А безсънните нощи и притесненията май съвсем избледняха като смътен спомен  Grinning

Желая на всички сладурчета, които ни радват да са ни живи, здрави и игриви.
Усмихна ми вечерта с твоя разказ за мъника  Simple Smile

# 655
Мили момичета, чета ви и гледам снимки на прекрасни мацки..страхотни късметлийки сте всички. Котките ви изглеждат спокойни и доволни от живота. Вече, от 2 месеца и ние имаме нова радост и утеха. Но болката от загубата на Мойра си остава все така голяма. Разбира се, че сте прави- различно е, когато има живинка в дома, не можем без котка.....много ще се радвам и Анеси да се утеши с една нова, мила душичка. Знам какво изпитва тя, за жалост и някой от вас го знаят. Късмет на всички болни котета и дано по- често да четем за пакости, съборени саксии и следи от нокти по диваните  Hug

# 656
  • Варна
Ех, че хубави думи... Спомних си аз Късметка къв паткан беше като я намерих Simple Smile

# 657
  • София
Момичета, да ви питам за котешката трева. Откъде да си купя семенца? Купих от Пикадили саксийка и моята Доби я опатка за 2 дни.  Laughing 

# 658
  • София
Момичета, да ви питам за котешката трева. Откъде да си купя семенца? Купих от Пикадили саксийка и моята Доби я опатка за 2 дни.  Laughing 

Семена имаше в Кауфланд и Била, но в интерес на истината, много отдавна не съм се заглеждала. Като вариантите са два - пликче със семена като тези с магданоз, копър и подобни (и в двата магазина) или малка тарелка със семена и върху тях тънък слой пръст (само в Кауфланд). Аз лично предпочитам първия вариант, защото засаждам тревата по-дълбоко. Иначе като дръпнат стръкчето и го вадят с корените. Но пък готовата тавичка е по-мързелива - само поливаш и след няколко дни тревата е готова. при по-дълбоко засаждане се чака по-дълго. И ако купиш пакетчето, не слагай цялото количество наведнъж. Доста бързо изсъхва и пожълтява. По-добре да се сади често и по малко.

Да покажа Гълъбинка с тревичката ѝ  Laughing :

Снимката е стара. Вече е голяма котка.  Grinning

# 659
Оф, Лъки сега пък разстройство...досега не ми се беше случвало. Дали защото е изял пауч от онзи ден, който съм забравила да изхвърля от купичката или нещо друго...прави ли се нещо специално, не ми изглежда прекалено течно. Rolling Eyes

Общи условия

Активация на акаунт