Любители на Котки Тема 98

• 40 746
  • 748
  •   1
Отговори
# 675
  • Варна
На колко години е Мила? Аз на моята давам 1-2 пъти в месеца да огризва месо от кокал, за да почиства зъбите.
Мила е на 3 години. Яде само гранули-99,99%. Понеже страдаше от възпалени венци винаги са поглеждали и за зъбен камък и все е нямала, досега.
Прегръдки на всички котейшества!  Hug

# 676
  • Варна
Преди малко на гости бяха племенниците, едната я е страх от котката и я командировах на терасата - Късметка де...Купичката с храната за два часа беше се напълнила с мравки  Crazy Чистих я като ориз, не ми се беше случвало мравки да нападат храната на кот. Вие имате ли такъв опит? Ако не, просто предупреждавам  ooooh!

# 677
Коте, DreamComeTrue, как сте?

Аз продължавам да се чудя дали да не пусна една урина на Мъртока? Май ще го направя.

Любимата ми окраска на котка е табито.  Heart Eyes

# 678
Днес бяхме на контролен, всичко е ок, продължаваме с АБ-то още 6 дена (и аз нз защо), и после 2 месеца лечебна храна и пак ще ходим на контрола. Иначе сутринта дриска пак меко, но оттогава не е, дано се оправи от само себе си. Каси, мерси, че питаш Hug

# 679
  • София
Спешен въпрос - ако се накапе кърлеж с Фронтлайн ще умре ли или ще се пусне някъде в апартамента? Днес лудетината пак е бягала на двора и се е върнала със забит кърлеж в стъпалото. Дъщеря ми е сама и просто няма как да направи каквото и да било насилствено нещо, т.е. забравяме за пинсети и др. методи, защото трябват минимум 4 ръце.

# 680
  • На края на вселената!
Таня, водете на вет да го вади. Не знам как действа фронтлайн.

# 681
  • София
Накапала го е. Сега ще видим какво ще стане.

Ветеринар е мисия невъзможна. В Германия е комунизъм и в събота и неделя никой не работи.  Grinning  Може да има някъде дежурна клиника, но без кола е трудно да се стигне. Ще се справи сама.

п. п. Махнала го е. Не е кърлеж.

Последна редакция: нд, 18 окт 2015, 10:13 от Тaня67

# 682
дано всичко е наред
  Confused
Накапала го е. Сега ще видим какво ще стане.

Ветеринар е мисия невъзможна. В Германия е комунизъм и в събота и неделя никой не работи.  Grinning  Може да има някъде дежурна клиника, но без кола е трудно да се стигне. Ще се справя сама.

п. п. Махнала го е. Не е кърлеж.

# 683
Аха да се притесня и прочетох, че не е кърлеж.  bouquet
Касита, продължава да не се оцветява, нали?
Защо ме търсиш, какво става със задъхването на Пиратя?
Гуш на всички котки!  Hug

# 684
Преди време намерихме едно бездомно коте близо до блока ни. Останалите му братчета и сестричета бяха отровени. Затова това го взехме и  го занесохме  на вет за преглед и паразити, бълхи.  После го закарахме навън на вилата. Храним го всеки път като ходим, обаче това коте се спуква да мяука като ни види. Може ли да се е разболяло от нещо междувременно?
Мяука нон-стоп. Иначе яде като лъв. Вчера детето беше с нас и то го храни, а после котето се гали в краката й. Единствено тогава спря да мяука и си стоеше спокойно. Може ли да е от стрес, защото е много диво и наплашено?

# 685
Ох, Лъки пак е с дрисък! Само веднъж на ден, но тъй като е дългокосмест...не е за разправяне. Мислим да спрем АБ, една седмица стига, съсипа се това коте, милото. Днес ще вземе пробиотик на пастичка. Иначе заради АБ-то досега не съм му спирала храната, че пък съвсем зле ще стане.

Каси, идеи? (Ако е от храната, лошо, защото зради пикочния мехур сега е на лечебна и няма мърдане) Hug

# 686
Преди време намерихме едно бездомно коте близо до блока ни. Останалите му братчета и сестричета бяха отровени. Затова това го взехме и  го занесохме  на вет за преглед и паразити, бълхи.  После го закарахме навън на вилата. Храним го всеки път като ходим, обаче това коте се спуква да мяука като ни види. Може ли да се е разболяло от нещо междувременно?
Мяука нон-стоп. Иначе яде като лъв. Вчера детето беше с нас и то го храни, а после котето се гали в краката й. Единствено тогава спря да мяука и си стоеше спокойно. Може ли да е от стрес, защото е много диво и наплашено?

Според мен е от емоцията. Иска да е постоянно с вас.  Поначало когато искат настойчиво нещо много често мяукат така безспир.
Освен това котките не знам как, но дяволски точно усещат когато ще ги оставиш, за да ходиш някъде. Пиратя например сутрин във времето когато се тръгва за работа - ляга пред входната врата

# 687
Ох, Лъки пак е с дрисък! Само веднъж на ден, но тъй като е дългокосмест...не е за разправяне. Мислим да спрем АБ, една седмица стига, съсипа се това коте, милото. Днес ще вземе пробиотик на пастичка. Иначе заради АБ-то досега не съм му спирала храната, че пък съвсем зле ще стане.

Каси, идеи? (Ако е от храната, лошо, защото зради пикочния мехур сега е на лечебна и няма мърдане) Hug

Оризова вода, активен въглен във водата, но това не зная как се връзва с диетичното му хранене. И двете ги прилагах след като ми бяха дадени като задължителни при диетата на Мърти от ветеринар,.

В къщата ни имаме дворна котка- Сали. Та, Сали и да не ни е виждала с месеци, пак мяука истерично като ни види. Без да съм познавач на котките, ми става ясно, че настроението й се подобрява, направо цъфти като ни види. Много ми е жал за нея, но, пробвах да я прибера с Мърти и битката беше батална. На двора й е добре, защото вечер се прибира на топло, не в къщата точно, но й е закрито и сигурно, през деня си дреме, където й падне, ловува, а я хранят с Аплауз и РК /ние ги купуваме/, варено пилешко, телешко, паучове, консерви, но ...

# 688
  • нещотърсачка НАРЦИ Love is everything
Преди време намерихме едно бездомно коте близо до блока ни. Останалите му братчета и сестричета бяха отровени. Затова това го взехме и  го занесохме  на вет за преглед и паразити, бълхи.  После го закарахме навън на вилата. Храним го всеки път като ходим, обаче това коте се спуква да мяука като ни види. Може ли да се е разболяло от нещо междувременно?
Абсолютно е на емоционално ниво и си проси галене, гушкане и да не остава само. Котките са прайдови животни и си търсят семейството, било то котешко или човешко. Peace

# 689
Котката е животно, което търси наравно, ако не и повече от кучето компанията на човека.
Първата домашна котка, която имам е Мъртока, но откакто съм омъжена и имам достъп до къща, все с котки съм живяла и всяка една от тях- мъжка, женска, дошла като бебе, родена в къщата, дошла като възрастна, е била винаги след нас, на всяка крачка. А за опитите да влязат у дома, да се качват по прозорците до третия етаж с идеята да са вътре, няма да пиша.

Общи условия

Активация на акаунт