Ще имам близнаци! Тема с продължение 34

• 119 341
  • 897
  •   1
Отговори
# 105
Здравейте бъдещи и настоящи мами Simple Smile Относно количката и аз преди да родя моите съкровища имах голямо колебание, но тази на Chipolino Twix е просто идеална-лека,маневрена,всяко бебе си има своето пространство.Тя е точно две колички прикрепени една за друга  Laughing Да голяма е, но все пак вози два бонбона Simple Smile

# 106
Записвам се и аз в темата, за да я следя Simple Smile Особено темата с количките, макар че за там е мнооогооо рано.
В 14 седмица съм, двуяйчни близнаци Wink

# 107
Привети, момичета! Отдавна не съм влизала тук - те при нас минаха първите 7, взех да забравям някои неща. Дори не съм усетила как съм спряла да следя темичката. Но ще ви чета занапред, особено във връзка с неща, които по-болезнено или сладко си спомням...

Исках само да ви кажа, че близначеството е най-голямата благословия за родителите! Първите 2-3 години, понякога и бременността, може да са трудни, но после при всички положения е по-добре, когато децата са две. Ще видите - стискам ви палци.  Heart Eyes

Исках само да споделя с вас едно прекрасно текстче за чудото близнаци, написано и илюстрирано от любими съфорумки. Близнаците - малко чудо на природата
Стискам палци за лека и спокойна бременност на всички и както казах - ще ви чета занапред  Wink.

# 108
здравейте мами предстои ми раждане на моите годпожици и въпросът ми не е по темата но колко пари е еднократната помощ преди раждане катопса ми второ и трето дете мерси предварително

# 109
здравейте мами предстои ми раждане на моите годпожици и въпросът ми не е по темата но колко пари е еднократната помощ преди раждане катопса ми второ и трето дете мерси предварително

Би трябвало да е като и за първи близнаци: 600+600лв. за всеки роден близнак и 1200+1200лв. за отглеждане на близнак през първата година.

# 110
Привет мами ПодРявам голяма опаковка магнерот. Пловдив. Камелия 0899973502

# 111
Аз съм доволна от количката бейби монстърс, но нямам база да сравнение. Взех я заради компактните размери. Тежичко идва наистина с двете деца, но няма как.

# 112
И аз да се запиша в темата, в 23 седмица съм, девойка и младеж са според последната ФМ. Надявам се само всичко да е наред и да добутаме до 36 седмица поне.  Praynig Пожелавам леко бременеене на всички мами, очакващи своите две или повече слънчица!

# 113
Здравейте, приемате ли и татковци? В четвъртък (11.08.2016) се родиха естествено в бившата Тина Киркова нашите момчета Здравко и Добри. Поздравления на всички, които са имали щастието да създават двама човека едновременно! Чудех се за две неща:
Някой има ли опит в носенето на две деца заедно в един слинг? Казал съм на жената, че щом тя ги е носила 9 месеца, сега ще ги нося двамата, когато е възможно. Ако знаете удобен за целта слинг (за еластичен слинг шал ме съветваха, че е най-добър), ще ни е много полезен линк към конкретен продукт.
Чувал съм за еднократна помощ за раждане на дете по 600 лв на близнак и после за отглеждане на дете по 1200 на бебенце. Вярно ли е това и някой минавал ли е по този път за да ни ориентира как да действаме? Докато сме в болницата още има ли документи които да ни дадат оттук? Много благодаря! Здраве и щастие на всички и до скоро! Simple Smile Калин Илиев, съосновател на общностен център Лингуаморе www.linguamore-liebesprache.blogspot.com

# 114
  • София
Първо честити бебчета  Simple Smile Поздравления за нормалното раждане и желанието да помагате на жена си.
При мен таткото помагаше много и за всичко, така че да ми остава време особено първите месеци да кърмя достатъчно често  Simple Smile
По въпроса за слинговете аз съм дребна и изобщо не ми беше удобно да ги нося заедно. Но по една ги носех редовно и ми беше много удобен слинга. Има места където може наживо да видите или да опитате определен вид слинг за да прецените дали е подходящо.
Един единствен път ги сложих заедно в слинговете с халки, които ползвах, но освен за снимка за друго не ставаше този начин при мен -

Въпросните бебета направиха 10 г миналата седмица  Simple Smile

# 115
  • София
Съзнание, поздравления за момчетата! Нека са много здрави и щастливи.
Помощта е 3600лв общо. От болницата изпращат документите, за да се издадат Удостоверенията за раждане. Когато са готови, отивате в общината по местоживеене и подавате съответните декларации. Около месец по-късно ги превеждат. Вземете си и бележка от банката за сметка. Детските са 150лв на месец. В случай, че доходите ви брутно за година назад са до 1600лв общо, имате право и на тях.
Колкото до слинга, аз съм против. Да не ме оплюе някой, но децата растат, стават тежки, подвижни. А няма как да сте сигурни, че няма дотолкова да свикнат да ги носят, че да не искат в количка и в един момент това носене да се превърне в мъчение. Вярно, обемни са близнашките колички, но пък имат доста повече удобства. Лично мнение. Поздрави на майката. И яки нерви и търпение желая и на двама ви. Simple Smile

# 116
Съзнание, честити синове, да бъдат здрави, честити, добри и много много щастливи!  Hug
Ивето хубаво е писала, точно така е - и за помощта, и за слинговете.

# 117
  • София
Аз пък съм много доволна от слинговете, но по едно бебе на родител, когато ги носехме. И на планина сме се качвали така и изобщо ми е бил от голяма полза. Хубаво е всеки да опита и да прецени дали му допада и този начин на носене на бебетата.

# 118
  • Шумен
Опитвала съм единствено кенгуру, исках слинг но в Шумен в онзи момент не намерих налично. Не посмях да поръчам без да съм видяла и пробвала. Е кенгуруто не ми беше удобно и така неползвано го дадох на сестра ми, на нея и допадна и си го ползва с месеци Simple Smile Стигам до извода, че е до човек и усет Simple Smile

# 119
  • София
Кенгуруто също е много удачен вариант, но препоръчвам т.нар анатомични кенгурута, където позицията на крачетата и на таза на бебето е  според препоръките на ортопедите. Реално при тях и в слинга бебетата седят по един и същи начин. Навремето нямаше такива, иначе може би и аз щях да опитам.

Общи условия

Активация на акаунт