Ще имам близнаци! Тема с продължение 34

• 119 396
  • 897
  •   1
Отговори
# 180
Здравейте,
Не знам дали тук е мястото на въпроса ми, но ако не е, моля да ме извините и/или да преместите поста.
Можете ли да кажете при кой лекар се следихте и в коя болница, включително и раждане, защото аз се лутам от месец и вече съм на ръба ... Освен едноячните близнаци (13 г.с.) съм с преддиабетно състояние, съмнения за гестационен диабет и кървене без да могат да обяснят конкретна причина.
Благодаря Ви!

# 181
  • София
newbieprego според мен трябва да си избереш някое от известните имена и да се следиш при него или поне да направиш консултация.
Доста спряган е Дяволов от МД, също имам много добри отзиви за по-проблемни бременности включително и гестационен диабет за д-р Чачева или д-р Стратиева. Д-р Чачева прави и лазерна операция при ТТТС така че е удачно да се консултираш и с нея предвид еднояйчните близнаци, дали всичко е наред. Така че бих ти препоръчала нея за консулт най-малкото.
Пожелавам ти лека и успешна бременност и здрави бебчета на финала!
Ще е хубаво независимо къде се следиш да се ориентираш за раждането към болница, която има неонатология от най-високо ниво без да се налага транспорт на бебенцата.

Последна редакция: пн, 30 яну 2017, 15:35 от Aila

# 182
Aila, благодаря за отговора.
д-р Чачева в Надежда ли? тя следи ли бременност или е за фетална само? Знам, че д-р Чавеева в Щерев прави операции за трансфузионен синдром, но тя е само за фетална и не проследява бременност.
д-р Стратиева къде е?
И заради неонатологията съм в шах, защото препоръчват МД и Токуда, донякъде и Надежда.

# 183
Здравейте!
newbieprego, моята следяща бременността ми с близнаци лекарка ми каза, че ако настъпи раждане преди 32-33 седмица, задължително в Майчин дом заради неонатологията. Ако всичко е нормално и стигна до препоръчаните седмици, ще раждам при нея в Тина Киркова. Имам и пълно доверие във всяко отношение. Дано инфото ти е от полза Simple Smile

# 184
  • София
Ето тази статия на д-р Чачева си бях запазила преди време в блога - https://atwins.wordpress.com/2014/12/04/ttts-laser-surgery/
Лекар ми препоръча д-р Чачева за приятелка с гестационен диабет, но тъй като нямаше как да я запише скоро, роди при д-р Дяволов в МД.
Попитах, д-р Чачева е в майчинство, а д-р Чавеева и д-р Стратиева и двете са в Щерев. Д-р Стратиева доколкото знам работи и в Света Петка, където има вариант за проследяване на бременност, но мисля че платено.

# 185
  • София
Здравей,
Д-р Стратиева приема в Св. Петка като там си е платена женската консултация и проследяването, мисля че има часове и в Тина Киркова, но за това не съм много сигурна. Иначе аз ходих при нея за ранен скрининг - препоръча ми я моята гинеколожка, защото каза че се води специалист за близнаци при този вид процедури. Доволна съм от прегледа и отношението.
Аз също съм в чуденка за раждането, но при следващия преглед ще си говоря с гинеколожката, защото си имам известни проблеми с наследствена анемия и много нисък хемоглобин.

# 186
galikamalka, да не си и ти с таласемия? На мен наскоро ми я откриха и много се изненадах, все пак е наследствена, а никой никога не ми е коментирал хемоглобина ( иамам операции зад гърба си ). Какво препоръчват лекрите при теб, защото на мен ми казаха, че ако хемоглобина ми падне под 80 ще ме хоспитализират за кръвопреливане...което ме ужасява и всячески искам да избегна...

# 187
  • София
galikamalka, да не си и ти с таласемия? На мен наскоро ми я откриха и много се изненадах, все пак е наследствена, а никой никога не ми е коментирал хемоглобина ( иамам операции зад гърба си ). Какво препоръчват лекрите при теб, защото на мен ми казаха, че ако хемоглобина ми падне под 80 ще ме хоспитализират за кръвопреливане...което ме ужасява и всячески искам да избегна...
Здрасти,
явно си с теласемия от най-лекия вид, защото е направо необичайно да не са ти я открили досега. Аз съм с хемолитична наследствена анемия и хемоглобина ми от началото на 3-тия месец ми е под 80. Имам вече 2 кръвопреливания, но мен това не ме притеснява защото като бях малка се наложи да се правят доста такива. По тъпото беше че файдата беше почти нулева, защото имам образувани антитела и се оказа че ми трябва специална обработена кръв. Иначе ми казаха да пия доста комбинирани витамини, фолиева кисела поне 1 млг на ден и съответно почивка. И така съм закована в нас от вече 2 месеца - а имах планове да работя, да ходя на гимнастика за бременни - хахах. Както и да е ще се лежи то се е видяло.
Съветвам те да изискаш задължително консултация с хематолог и там да ти се направят всички необходими изследвания и съответно да обсъдиш препоръките с гинеколога си. Не се шашкай ако се наложи да ти преливат кръв не е страшно, все пак понякога това е и най-доброто което може да се направи иначе има риск за бебетата. Ти ще си издържиш и с хемоглобин 60, но за тях това означава че ще спрат да се развиват.
Ако имаш допълнителни въпроси ако искаш ми пиши на лични да не спамим темата.

# 188
Благодаря за инфото, galikamalka , със сигурност ще имам въпроси относно хемоглобина и ще пиша   Peace

На мен ми е първа бременност и нямам база за сравнение, но ми прави впечетление, че моите лекари при всеки появил се проблем реагират много притеснено и предпазливо. Как е при вас? И аз имах нагласата да работя, да спортувам, да съм активна, а те ме закотвиха да си почивам и лежа повече. Ясно е, че 2 е винаги повече от едно, но все пак.... Laughing

# 189
Newbieprego, аз ходих на ранен биохимичен скрининг и на фетална морфология при д-р Виолета Стратиева в МЦ "Света Петка", намира се в кв. Борово, мисля, че е в сградата на 20 поликлиника, платен прием. Не знам дали приема някъде по здравна каса, но ранния биохимичен скрининг и феталната морфология така или иначе не се поемат по здравната каса.
Аз родих в 27 г. с. в "Майчин дом", там в неонатологията са доста добри, отделението е много хубаво оборудвано и ремонтирано на фона на цялостната обстановка в болницата. Родих при екипа, който ми се падна, бях с Хелп синдром, налагаше се спешно родоразрешение. Помогнаха ми, спасиха ме, за което изразявам благодарност.
Аз също имах прокървяване в 14 г.с. и пак бях за малко в "Майчин дом".
Желая ти живи и здрави близначета и лека бременност!
Фанцилина, двуплодната бременност си е рискова, но щастието на финала е огромно! Пак бих минала през всичко това, за да имаме тези две наши съкровища! Лека бременност и на теб!

# 190
Боже..аз никъде и никакви скрининги.
1 път месечно при гинеколожката и толкова.

# 191
Софинка, ама как без скрининги, феталните морологии са задължителни., аз правих и фетална ехокардиография. Бях с пълен пакет за проследяване в Щерев, доволна съм, износих до 9 месец.

# 192
  • Варна
Nataka,прочетох всичко за Хелп синдрома,звучи много страшно.Ние самите как може да предусетим какво става....или е задължително лекар да го диагностицира?
Аз съм от Варна ,и все още не съм се насочила към читав гинеколог който.да.ми следи бременността.

# 193
Не съм рискова,всички иследвания перфектни.
На 23,с нормално тегло,естествено зачеване,без наследствена обремененост.. и т.н.
Не споря,може и да не помня.

# 194
Аз един месец не мога да изкарам до преглед  Laughing На 10-я ден вече ме обзема параноя, че не съм ги виждала скоро бебетата и едвам издържам още няколко дена до следващия. Горе-долу от началото, а и преди това на 2 седмици ходя, понягога си мисля дали не прекалявам Laughing

Общи условия

Активация на акаунт