Ще имам близнаци! Тема с продължение 34

• 119 995
  • 897
  •   1
Отговори
# 195
  • България
Изобщо не са задължителни скринингите.Дори при близнаци,моят лекар не прави,защото могат да дадат лъжливи резултати.Не съм правила БХС нито с първата, нито с втората бременност Peace
Феталните си ги правех,но едва ли са задължителни!
Иначе на ЖК в началото и в края ме викаше често!

# 196
  • Шумен
Аз въпреки проблемите с мен по време на бременността съм правила единствено втората ФМ допълнително. Ходех си на ЖК веднъж в месеца, следях се при невролог и си лежах вкъщи. Дори за ФМ моята АГ твърдеше че няма нужда да я правя, но въпреки това ме насочи към специалист. БХС при близнаци тогава не се препоръчваше, сега не знам как се процедира. Нямах индикации за серклаж, него го отказах. Умишлено си наложих информационно затъмнение, не исках да чета какво може да се обърка и само да го мисля. Така ми беше по спокойно, имах пълно доверие в специалистите при които ходех Peace

# 197
  • София
desitooo това с информационното затъмнение е страхотна стратегия и аз гледам много да не чета какво може и не може да стане, че почваш да ставаш шашав и да си внушаваш какво ли не. Иначе аз ходих на БХС и ще си ходя и на двете фетални морфологии - някак си ми е по-спокойно като знам че съм направила всички необходими изследвания, от които малко или много могат да се направят определени заключения за развитието на плодовете.
Но най-важното наистина е да имаш доверие на лекарите, които те следят.

# 198
Съгласна!

# 199
Софинка, младичка си Simple Smile
Аз нямам предвид БХС-то, макар че и него направих за собствено успокоение. Просто феталните не трябва да се изпускат, макар че не са задължителни по закон.

И моята бременност не беше рискова, но много чакана и трудно постигната след н на брой опити ин витро, затова предпочетох прегледите да са повечко. Терапията ми беше солидна, инжекции и хапчета всеки ден, имах и кървене в началото. Та затова се презастраховаха лекарите.

Против превантивния серклаж съм, шийката ми беше идеална, та слава богу не се наложи, макар да имах прегледи специално за това.

# 200
Здравейте,

Бременна съм с еднояйчни близнаци, момченца, в 17г.с. Заченати са естествено и са голяяма изненада, да не кажа шок Simple Smile. Имаме и момченце на 3,6г.  Нямаме близнаци и в двата рода, а и четох, че при еднояйчните нямало наследственост, не знам колко е вярно. Четох също, че при напредване на възрастта, шансовете за близнаци се увеличават, та предполагам, че това е факторът, който си е казал думата при мен, защото съм на 37г. Следя се при доктор Сигридов, който също се води специялист по близнаците или поне така казва. По неговите думи бременността с близнаци, особено еднояйчни, няма нищо общо с едноплодната бременност. И аз пия сумати добавки, ям като луда белтъци и месо, защото ми се установи нисък белтък и Сигридов ме наплаши, че е опасно това. Принципно имам желание да раждам при д-р Ташков, в болница Надежда, защото първото ми раждане беше при него и беше проблемно (плацента превия) и мисля, че е добре пак да съм при него. Много се надявам да добутам до по-прилична седмица. Според Ташков неонатологията в Надежда е добра, все пак там доста близнаци се раждат. Надявам се да е прав... Успех на всички!

# 201
Скабиела, доколкото знам, той се развива от седмия месец нататък. Също така знам, че не може да се предвиди, но теб непременно следва да те следи добър лекар гинеколог, по възможност такъв, който се занимава или има опит с двуплодни бременности. Трябва да си следиш кръвното налягане. Освен това, Хелп синдромът се среща доста рядко.
Не се плаши, всичко ще е наред! Лека бременност!

# 202
  • Варна
Natanka,аз съм толкова страшна хипохондричка  Joy
Днес си записах час за Петинка Цветкова,нищо не знам за нея.,но.доста я.хвалят.
Обадих се и на ендото утре ще.пускам хормони,да стискате палци

# 203
Имали ли сте кървене по време на бременността? При мен вече се случи 3 пъти за 2 седмици и никой от докторите, които обиколих не е притеснен особено.

# 204
Не съм имала кървене, но е много притеснително, че трима доктори не са притеснени... А какво предприеха? Нещо предписаха ли?

# 205
Здравейте бъдещи мами на близнаци! За първи път пиша в тази тема, иначе си пиша в темата за Юнските мами. Бременна съм с разнояйчни близнаци, термин 26.06.
Да си кажа за БХС, моята лекарка категорично каза, че няма смисъл от него да правя, тъй като не дава верни резултати. Спомена ми за кръвните тестове, неинвазивни май се водеха и тъй като на Prenatest струваха по 2000лв, след като поразрових намерих едни други на  Tranquility. Те са около 1000лв, което е малко по-поносимо. Лекарката не ма задължи да го правя, каза аз да си преценя, но аз се притесних нещо, въпреки, че не съм в рискова възраст, ама... нямаше да изкарам така в притеснение и прежалих парите. Другия лекар, при когото ходя пък каза, че безсмислено съм дала пари, можело да си направя амниоцентеза, доста по-евтина. Ама..аз не съм съгласна, щом има дори и 1% риск от спонтанен аборт. Абе всеки си преценя според възможностите си. За ФМ ме посъветваха да направя и съм запазила час за 04.02. Все съм притеснена и аз и не мога да дочакам от преглед до преглед. Малко ми се струва един път в месеца.
 Пипам корема и чакам нещо да мръдне, после пък се чудя дали това са бебетата или нещо друго  Grinning Може би всички майки са така, нормално. Успех на всички!

# 206
  • Шумен
Момичета, не искам да ви плаша, но щом от сега сте такива паники как ще се грижите за близнаците след раждането? Че то бременността е най-спокойният период от родителството като цяло. Дайте малко по спокойно и всичко ще е наред. Щом редовно ходите на прегледи, следят ви от близо, грижите се за себе си, осигурете спокойствие и на малките съкровища те усещат че вие не сте спокойни. И ще ви усещат и отразяват още години напред, тях не може да излъжете с усмивка а вътрешно да треперите. Положителното мислене е много важно, като усещаш че всичко е наред не ти трябват още 4-5 лекари които да го потвърдят, достатъчен е само един който те следи и на който имаш вяра.
Аз докато бременеех не съм кървила. Така че мнение за това не мога да дам.

# 207
Fancy_Lina, първо лежах в болница от 23.01 посред нощ, пуснаха ми една банка папаверин за нощта и една но шпа до обяд, утрогестан 2х1, дуфастон 3х1, но шпа да пия, ако имам болки. Докато стигнем до болницата кървенето беше спряло. На 26.01 ме изписаха и казаха да продължавам да пия дуфастона и утрогестана. Казаха, че виждат отлепване на хориона от амниотичния сак,
На 27.01 отидох при друг лекар, който каза, че от дуфастона в момента няма смисъл и да си продължавам с утрогестана.
На 28.01 вечерта пак прокървих и газ до друга болница, където една специализантка ме прегледа, защото докторката беше в раждане и каза, че не вижда нищо притеснително и че кървенето е спряло докато дойдем.
На 31.01 бях при д-р Дяволов, който каза да си продължавам с утрогестана още седмица.
Снощи към 23ч. прокървих за трети път и отново спря. Сутринта като говорих с Дяволов каза да пия но шпа 3х2 и утрогестана.
Иначе откакто ме изписаха от болницата лежа вкъщи. Утрогестана го пия от 15.01 за други зацапвания.

# 208
Щом следят състоянието ти и са ти предписали необходимото, значи просто се отдай на спокойствие и почивка. А наистина най-важното е да имаш доверие на лекаря, който се грижи за теб, затова се ориентирай към този, който смяташ за най-добрия избор. Все пак те знаят най-добре. А лутане от доктор на доктор е малко tricky Peace

# 209
Аз имах кървене в началото, при прегледа не се установи нищо притеснително, но ме наблъскаха с лекарства - освен утрогестана, който го слагам от трансфера дуфастон, папверин и още някакви. Впоследствие доктор Чавеева каза, че вижда леко отлепяне и явно кървенето е било от това. Както и да е лекарствата помогнаха Simple Smile

Общи условия

Активация на акаунт