Създаване на онлайн магазин

• 32 567
  • 161
  •   1
Отговори
# 135
Ако имаш интернет в реалните магазини, може да имаш една база данни. При изписване на стока, тя ще се изпише и от реалния, и от виртуалния магазин. Ние бяхме със складови програми в обектите, отделно онлайн магазин и когато имаше продажба в реалния, някой трябваше да изпише същата поръчка от онлайн магазина и беше доста трудно. Като ни казаха, че може да е само онлайн магазин и директно да се изписва при продажба в реалния се изумихме как сме могли да се мъчим толкова години.  ooooh!

Сметни колко продукта и под продукта имаш и колко категории+под категории.
Ако искаш да се снима всичко, виж каква е бройката и питай за обща цена, а не на бройка.
Реши дали ти ще въвеждаш продуктите в базата данни или някой друг ще го прави.
Като искаш цена за сайт, искай обща цена с домейн+хостинг+подръжка, че някои фирми го спестяват това и го добавят като сума впоследствие.  Crossing Arms
Искай дизайнът на магазина да е responsive, за да изглежда добре на таблет и телефон.
Отдели си бюджет за реклама или поне някаква фейсбук страница, в която всеки ден да има някаква активност, както и обратна връзка с клиентите.

Проучи фирмите и искай подробни оферти, за да сравниш коя какво предлага.
Аз си мислих, че като ми пратят оферта, все пак в нея ще има някакви подробности какво се включва в нея. Получих няколко оферти от типа "Изработка на онлайн магазин - хххх лв." Shocked

# 136
В подкрепа на казаното от Барелина, на нас също ни дадоха много обща цена, без подробности  и съответно не знаехме какво точно да очакваме. Важно е да се уточни дали цената, която ви дават има включена оптимизация на сайта. Обикновено я дават отделно и не се подразбира, че е включена в цената на изработка. Във форумите на предприемач има доста фриилансери, които имат качени списъци с изработени от тях сайтове, които можеш да разгледаш. Също можеш да се свържеш с тях и да коментирате.
Относно складовите програми и свързването директно към сайта, ние ударихме на камък. С няколко човека говорих, оказа се че само микроинвест на онзи етап /пролетта/ предлагат модул за свързване към онлайн магазин. И като цяло не намерихме някой, който да се наеме да я свърши таз работа, с уговорката че не търсим безплатна версия.
В момента повечето ни пратки са с наложен платеж, за което моята счетоводителка иска задължително издаване на фактура с касова бележка. Наложеният платеж идва по сметка и за това трябвало да знае кое плащане към коя фактура да се отнесе.
Аз се интересувам от реклама чрез Гугъл, къде да чета точно. Нещо се обърквам. Пускахме рекламни кампании във Фейсбук, но от последната резултатите са плачевни. Последните два месеца беше добре, сега какво стана и аз не знам?

# 137
В момента повечето ни пратки са с наложен платеж, за което моята счетоводителка иска задължително издаване на фактура с касова бележка. Наложеният платеж идва по сметка и за това трябвало да знае кое плащане към коя фактура да се отнесе.
Аз се интересувам от реклама чрез Гугъл, къде да чета точно. Нещо се обърквам. Пускахме рекламни кампании във Фейсбук, но от последната резултатите са плачевни. Последните два месеца беше добре, сега какво стана и аз не знам?

Хм, тази счетоводителка май цели на нея да и е лесно, а на теб ти се стъжнява да пишеш фактури.

Не се шашкай! Лятото трафика в Интернет намалява ДРАСТИЧНО! А точно сега - отпускарския сезон нещата са почти на замръзване с продажби, стига да не продаваш неща за ремонт Wink

# 138

http://www.google.bg/adwords/?channel=ha&sourceid=awo&su … kSA0m8aAuPy8P8HAQ

# 139
Внимавайте с предприемач, че аз 2 пъти изгорях с пари там! Crossing Arms

# 140
Внимавайте с предприемач, че аз 2 пъти изгорях с пари там! Crossing Arms

В какъв смисъл?

# 141
Платих и не получих нищо насреща. Confused

# 142
Здравейте момичета! Имаме два реални магазина с доста стока, искам обаче тази стока да я продавам и онлайн. От тук започват проблемите Simple Smile нямам си никаква представа какво да правя. Става въпрос за мъжки дрехи ( ризи, тениски, костюми, абе всичко за мъжа) Първо трябва да сменя програмата в магазините, но не знам коя ще ми изкарва наличности с баркод и да излизат наличните номера( 48,50,52 и т. н. ) След смяната на програма трябва да направим онлайн магазин който ще ми го разработи фирма, защото нямам никаква представа кое как става. Идва обаче и другия проблем снимки на стоката. Как и кой ще снима също нямам идея. Като цяло бюджета не е от особено значение, но все пак се надявам да не надхвърли 3000-4000 лв. Отворена съм за всякакви съвети и предложения от къде да започна и какво да правя. 🙂

Писах на лични за информация.

# 143
Платих и не получих нищо насреща. Confused

Ужас, на нас ни го препоръча момчето, което ни прави сайтовете. Понеже беше зает в момента. Добре, че избрахме пак него.

Може да пращате с 10% отстъпка на Еконт през сайта на OLX. Ние имаме договор с тях, обаче след въвеждането на новите правила, от OLX e по-изгодно и ги правим товарителниците оттам.
Надявам се за клиентите да е важно, че ги облекчаваме макар не много.

# 144
Може да пращате с 10% отстъпка на Еконт през сайта на OLX. Ние имаме договор с тях, обаче след въвеждането на новите правила, от OLX e по-изгодно и ги правим товарителниците оттам.
Надявам се за клиентите да е важно, че ги облекчаваме макар не много.

Малко по-горе в темата предложих да се обединим с общ договор с Еконт няколко магазина и да достигнем по-добра отстъпка, но никой не прояви интерес.

Пращам през ОЛХ до офис на Еконт и имам договор с друга фирма за доставка до адрес, защото с Еконт до адрес и наложен платеж е около 7 лева.

# 145
Предполагам, че има и коректни хора там, просто при мен от 2 поръчки и двете бяха измама.
Всяко лошо за добро де, благодарение на това намерих друг сайт и едно бързо и коректно момче от Индия, което работи бързо, точно и евтино. Laughing

Дорис, с удоволствие бих се комбинирала с теб, но много рядко пращаме с Еконт. Hug

В този ред на мисли, има ли някой от Бургас?

# 146
  • Пловдив
Аз имам един въпрос. Има ли такава услуга (предполагам че да) и колко струва - не да ти направят онлайн магазин, не ти да си направиш, а да ползваш готова платформа за магазин?

# 147
Аз имам един въпрос. Има ли такава услуга (предполагам че да) и колко струва - не да ти направят онлайн магазин, не ти да си направиш, а да ползваш готова платформа за магазин?

Да - Магенто, Престашоп, Опенкарт.
Ама пак няма да минеш без програмист.

# 148
Та по-скоро пита за нещо такова:
https://www.superhosting.bg/web-hosting-compare-shop-plans.php

# 149

Да, сигурно си права  Peace

Общи условия

Активация на акаунт