Епилепсия- ТЕМА 22

• 82 907
  • 719
  •   1
Отговори
# 225
  • София
Момичета кажете какви са тези даначни облекчения за деца с увреждане .....и най вече какво ще вземат като доход за да изчисляват какво трябва да ми върнат....Успех...

Вчера четох това. Всичмат ти данъчната основа и приспадат 2000 лв. Това означава, че каквато и да е основата, спестяваш 200 лв от данъци, което си струва. За дете без увреждане излизат 20, и няма смисъл. Сина ми няма ТЕЛК и няма да се занимавам с това.

# 226
  • София, Люлин-8
Романол, честит взет изпит!  Hug Още много радости ти желая от сърце!  Hug
То и ние сме с астма и епито се влоши, и вече трети месец е кошмар...
Романол, там, където си диспансеризирана не могат ли да ти направят еег-то?

Я кажи с какво лекувате астмата, при вас. Правите ли инхалации и учести ли детенце пристъпите?

# 227
Здравейте
има ли някоя от вас, която се лекувала детенце с дишане в плик. Рехабилитаторката, с която работя ми го предложи, но ме е малко страх. Затова, ако някой има опит моля да сподели.

# 228
Романол, да учести пристъпите, като направо ги меша по време на пристъп - кашля, не му достига въздухът, върти очите, посинява и припада. Кошмар. С лекарствата понякога не стигаме до припадък, но понякога, когато е в тежки пристъпи нищо не му действа и припада.
За астмата му го лекуваме с вентолин,пулмикорт, сингулар и ериус, като имаме тези лекарства за през небулизатор и за бейбихалер. Почне ли с асматичните пристъпи понякога кашля с дни наред, и през деня и вечерта, докато се поуспокои, въпреки лекарствата. Епито се влошава и еег-то е с постоянна пароксизмална готовност, острие вълни и пристъпи. Нямам думи да ти обясня за какъв кошмар става въпрос, но ти все пак може би ме разбираш...
А, при вас как е? С какви лекарства се лекувате сега?
Сивотопиле, дишането с плик е вид хипервентилация, доколкото знам и ако епито ви е свързано с такава възбудимост на мозъка, то тогава ще провокира пристъпи. Лично, бих първо пробвала по време на еег изследването да диша детето в плик и ако няма изменения, тогава бих го приложила като постоянна рехабилитационна терапия, евентуално...

Последна редакция: пт, 13 ное 2015, 14:04 от LifeIsBeautiful

# 229
  • София, Люлин-8
LifeIsBeautiful Вики като започне кашлицата става цялата червена, като практически на всяко вдишване кашля, обляга ръчичките на коленете и започват да й текът сълзи заедно с кашлицата върти и очите нагоре и така докато не повърне. По време на инхалации задължително е с пристъпи, като от лятото откакто вдигнахме лекарствата доста поразредиха, но още ги прави. Вие правите ли пристъпи по време на инхалации? Вики се заглеждаше после забелваше очите и залиташе/падаше назад, сега само обръща очите и вече не са в серии а само по 1-2 при инхалацията.
Ние сме на същата терапия като вас с изключение на сингулера, засега ни го спестиха, но бронхоспазмите са регулярни всеки месец по 3-4 дни, не е пропускала дори лятото. На нас нещо Ериуса не ни действа вие по колко пиете, аз й давам по 5 мл. на ден.  Tired
Правихте ли тестове за алергени при нас излезе домашен прах, плесен и медикаменти. Sad

За епито вече сме на Конвулекс 6+6 и Репитенд 5+4

# 230
Луда Мара, благодаря за отговора. Ние пихме 4 месеца Ноотропил без какъвто и да е резултат. Дано при вас да действа.
За астма знам възрастен човек при когото действа много добре чай от 1кафена лъжичка остролист живовлек + 1кафена лъжичка мащерка. Залива се с кипяща вода, кисне 5-10 мин. и се пие докато е топъл. Дано да е полезно за някого.

# 231
Когато беше в тежко състояние правеше същото само, че отпускането е със загуба на съзнание при нас. В началото при инхалациите също въртеше очите.
Ериус му давам, когато се разкашля, но и при нас няма ефект. Пулмикортът успокоява кашлицата и заедно със сингулара са добро лечение, само че е дългосрочно, а не както аз си мислих, че като се разкашля и ще му инхалирам веднъж и ще му мине - минава му за кратко и после пак, и така с дни, докато се успокои белият дроб и спре да кашля. Еднократно инхалиране на вентолина и пулмикорта с ефект сме имали, когато на вън се разкашля като излезе или влезе от топло на студено или примерно в някой магазин или се разхождаме и аз не знам от какво. Затова ми се струва, че и ние може би имаме някаква алергична компонента, но тестове не сме правили, защото ни диагностицираха с неалергична астма и сме с тази диагноза, а по нея тестове не се правят, доколкото разбрах. Мисля да ги пусна на частно, но още не съм се ориентирала къде и какво. Вие къде ги правихте?
И ние включихме репитенд.
Ана-рей, благодаря много за рецептата, ще я споделя със свекървата, дано и тя да получи облекчение чрез нея.  bouquet

Последна редакция: нд, 15 ное 2015, 16:36 от LifeIsBeautiful

# 232
  • София, Люлин-8
Значи се лекуваме с едни и същи отрови  Tired
За алергичните тестове ходихме при Мустаков в частния му кабинет. Peace
А за епито при кой се следите?
А тои на колко стана? Как сте с развитието, имате ли изоставане?

# 233
За епито ходим при проф. Божинова, тя ни включи репитенда.
Минава вече 3, за съжаление не говори както трябва. Още не може да каже повече от две последователни думи. Речникът му е малък и повечето думи ги казва неправилно. Записах го на логопед, но заради болестите сега не ходим. Вие как сте с говора?

# 234
  • София, Люлин-8
Не сме добре, имаме изоставане във фината и грубата моторика, и по-сериозно изоставане в говора. От година работим с логопед и въпреки това изоставаме много. Тя е на 4 години и 4месеца, прави кратки изречения, но много голяма част от думите не й се разбират и вече разликата с врстниците й страшно си личи.  Sad
Сега пуснах и документи за ресурсно подпомагане дано помогне, че много бавно стават нещата.
На вас каква ви е последната диагнозата за епито?

# 235
Здравейте,
за пръв път влизам и пиша тук. Диагностицираха сина ми със синдром на Doose преди около 3 седмици. Препоръчаха ми горещо относно лечението да направя консултация за второ мнение в Турция. Интересуваме някой от вас ходил лие и какви са впечатленията. Че оставам с идеята, че тук децата ги лекуват на конвеир.

# 236
  • Варна/Белгия
Някой ползвал ли е неуронтин(габапентин).Предлагат ни да започнем лечение с него.

# 237
Романол,    Hug
Още сме с неуточнена, но не искам да стресирам малкия с още изследвания. Има си огнище в дясно-центро-темпорално и главно от там идват проблемите, но не винаги. ЯМР ще трябва да правим, но все още не е крайноналожащо и не настояват, заради проблемите, защото има голяма врроятност за пристъп по време на изследването. Поне КТ-то беше чисто. Промениха терапията и засега е това.
Мими, Конвеир, конвеир, колко да е конвеир? Това, че толкова много деца имат проблеми все ми се струва, че има и някаква външна намеса... Но, това е друга тема... Да, конвеир е, ако гледаш броя на лекуваните. И как да не е при толкова много болни дечица. И толкова малко лекарства за приложение, особено при деца под 3 годинки. И толкова вредни лекарства, че се изписват само в най-крайно положение... И толкова въобще неразвита медицина в тази област в световен мащаб с опасни лекарства,  множество странични ефекти, неясни последици и несигурно подобрение след лечението...
Общо взето, на деца под 3 годинки се изписва валпроат (все пак по-добре разтворител за боя, отколкото канцероген). Предполагам, че където и да отидеш все него ще изпишат.
Но, разбира се, че трябва да търсиш и други мнения, щом имаш възможност за това. Дано някой ходил вече там, където желаеш, се включи с мнение.
Даяна, майка ми приема габапентин поради инсултни огнища следствие на 3 инсулта. Казва, че е много доволна. Но, при малки деца не знам... Пише, че над 3 годинки може да се прилага, но няма все още достатъчно сведения. Иначе, доколкото четох, изглежда добър медикамент...

# 238
Здравейте,
за пръв път влизам и пиша тук. Диагностицираха сина ми със синдром на Doose преди около 3 седмици. Препоръчаха ми горещо относно лечението да направя консултация за второ мнение в Турция. Интересуваме някой от вас ходил лие и какви са впечатленията. Че оставам с идеята, че тук децата ги лекуват на конвеир.
Ние ходим в Турция,  но не в болница, а в частен кабинет. Доволна съм, но е скъпо. Има разлика в отношението и в качеството на прегледа.лечението,  което ни приложима там беше различно от това тук. Само нощно еег +консултация излиза малко над 2к. Ако нещо друго те интересува,  питай.

# 239
Сивотопиле, извинявай, че се намесвам, тъй като децата ни са с различни диагнози, но моля те би ли ми казала какво ви изписаха като лечение? И това 2000 лв. ли означава?

Общи условия

Активация на акаунт