Епилепсия- ТЕМА 22

• 82 902
  • 719
  •   1
Отговори
# 210
  • София, Люлин-8
Еиииииииииий хора НЯМА такъв кошмар, като минаване на процедурата пред ЕКПО за ресурсен.  #Crazy

Процедурата за минаване пред ТЕЛК е песен в сравнение с това.

В 8:00 ч. бях пред РОИ първа даже служителките ги нямаше. В 9:45 ч. започнаха да ни пускат, а километричната опашка вече се състоеше от около 50 човека. Приемат документи само в четвъртък от 9:30-12:30 ч. няма да ви обяснявам какъв кошмар беше, бута се народа, скандали . С триста зора си влязох на редът и излезнах в 10 ч.  #Crazy
Успяха да ни наместят за 8-ми декември (защото тогава не съм на работа), но тъй като беше пълно за тогава ще сме без час, т.е. ще минем между другите представете си какво чакане ще е. На всичкото отгоре комисията е от 14-16:30 ч. точно когато малката спи, та чак съм се зачудила дали да не взема количката да кърти в нея, то мойто си е магаре вече ама какво да правя ако заспи, тя е вече 21 кг. не мога да я нося, че то аз едвам 50 кила връзвам.  newsm78
На висчкото отгоре 10 дена след комисията пак от РИО трябва да си взимам решението пак в този кошмар четвъртък от 9:30-12:30 ч.  ooooh!

Но още не съм ви казала най-веселото тази безумна процедура се прави всяка година.  #Crazy

Честито на майчетата с малки дечица с говорна задръжка, пожелавам ви да проговорят за да не се занимавате с този ад. Ако ли все пак се наложи да навлезете в дълбоките дебри на СОП се заредете с много търпение и яки нерви.  Heart Eyes  Hug

# 211
  • София, Люлин-8
svetla_3 Нямам наблюдения за Клонарекса, но ако в момента не сте на Ривотрил пробвайте с него, че доколкото знам Ривотрил само от чужбина.

# 212
Благодаря!

# 213
Romanol, наистина си е било приключение . Аз си спомням когато ние минахме на такава комисия всичко беше организирано от директорката на училището. Не се е налагало да ходим да се записваме , отидохме на насрочената дата заедно с другите деца ,питаха ни разни неща колко да не е без хич и това беше. Нито сме ходили за документи ,нито нищо .Явно от училище са си ги иззели.

# 214
  • София, Люлин-8
Човек кошмарно беше и като си представя, че съм в началото на процедурата, и че догодина трябва пак да минавам през това съм на ръба да се откажа.

# 215
Защо всяка година ние само веднъж минахме и след това не сме ходили. Ресурсната или директорката не знам кой но те си се разправят. Аз само отида та подпиша документите и се запозная с това което са правили със синът ми и повече не се занимавам.

# 216
  • София, Люлин-8
На мен ми казаха, че всяка година се минава на реоцинка.  Rolling Eyes

# 217
Те вместо да помислят върху това че не може един ресурсен учител да се занимава с 10деца и въобще върху качеството на ресурсното обучение те се чудят как да отежняват положението ни. Простотии всяка година, комисии.

# 218
  • София, Люлин-8
 newsm10

# 219
При нас директно казват, че няма учители и насочват детето към специализираните общи групи, където са на едно място с епи, с различни синдроми, с дцп и други. Познавам майки на деца с Даун, които нямат ресурсен в детската градина.

# 220
Не, че ресурсното обучение е нещо кой знае какво, не може за един учебен час и то не всеки ден а определени дни да се занимават с него и да се очаква чудо. У дома след това е чудото като се започне четене, писане ,смятане ,пълна лудница. И все пак е нещо макар и един учебен час пак нещо му влезне в главата . Има моменти на лудост ме избива като почнем с ученете вкъщи,

# 221
  • София
Нашето училище работи по проект "Включващо обучение" и има собствен ресурсен център - те си го оценяват, те си работят с него. Тази процедура я избегнахме, слава Богу. Миналата година работи с него учител по един час на ден, тази година - по два. Има ефект, защото той е много назад с материала, още не може да чете, а е трети клас. Освен диспраксия, май има и дислексия... Както и да е, напредък има.

# 222
Би ли споделила какво медикаментозно лечение прилагате за диспраксията и какви терапии. знам че логопедите занимаващи се с апраксия и диспраксия са с по-специална квалификация. Вие къде ходите?

# 223
Момичета кажете какви са тези даначни облекчения за деца с увреждане .....и най вече какво ще вземат като доход за да изчисляват какво трябва да ми върнат....Успех...

# 224
  • София
Би ли споделила какво медикаментозно лечение прилагате за диспраксията и какви терапии. знам че логопедите занимаващи се с апраксия и диспраксия са с по-специална квалификация. Вие къде ходите?

Диспраксията е вербална. В момента разчитаме само на екипа в училището: ресурсен учител, логопед и психолог. Напредва, не бързо, но напредва. С говора доста, с четенето по-бавно, но има надежда. Нищо медикаментозно досега, освен че отскоро след консултация с невролога започнах да давам Ноотропил. Засега ефект не виждам, ама не го е пил повече от седмица, така че не знам.

Общи условия

Активация на акаунт