Отговори
Здравейте, съфорумки!  Hug
Въпросите ми са два относно доколко е коректно да се осъществява психиатричен консулт на пациент,
на който му е направена ФГС под обща анестезия (предполагам пропофол)
1. консулта бе извършен след два часа (ФГС)
2. времетраенето на консулта беше 10 (десет) минути
Споделете, ако обичате след колко време сте се чувствали адекватни след обща анестезия (упойка).
Мое впечатление, понеже бях плътно до синът си е:
Източване на здравна каса с целенасочени консулти .... и мнения.
Благодаря Ви предварително за споделени мнения!  bouquet

# 1
  • София
Според мен е добре. Никога няма да забравя нощта след упойката. Нещо ужасно беше. Щеше да бъде прекрасно да има психиатър, който да ми помогне и обясни.

# 2
Никога няма да забравя нощта след упойката. Нещо ужасно беше.
Free Agent, ужасно, неадекватно.
Психиатърът в случая не помагаше, а мина за осем-десет минути да "установи",
че пациентът е неадекватетен.

# 3
Не беше излязъл от упойка ли според теб? И за дете ли става въпрос, или за възрастен? Освен ако не си била с него в операционна, времетраенето на упойката най-вероятно е било доста по-кратко. По принцип може да се снеме статус за толкова време, зависи по каква причина са решили, че има нужда от консулт. След обща венозна бях ОК вднага - в приповдигнато настроение, бъбрива, но нямах дефицити в разсъждението и комуникацията. Бих го сравнила със състояние след 20 грама твърд алкохол. След обща с интубация картината е съвсем различна, но не мога да кажа доколко се дължи на процедурата и доколко на упойката. В смисъл можеш да отговаряш на въпроси когато излезеш и да задаваш такива, но от болката и кръвозагубата определено не си съвсем в час. Повечето пациенти в интензивното се освестваха чак на следващия ден от операцията.

След упойка при педиатричен пациент е кошмар, но в нормалните отделения не ги изваждат от операционна докато не се поосвестят поне малко, за да не втрещят родителите.

# 4
Не беше излязъл от упойка ли според теб?
Да. Залиташе. Бях придружител на синът ми до ренген.
 И за дете ли става въпрос, или за възрастен?
27г
 Освен ако не си била с него в операционна,
Не съм била в операционната. Процедурата бе около 20мин.
 времетраенето на упойката най-вероятно е било доста по-кратко.
По принцип може да се снеме статус за толкова време,
зависи по каква причина са решили, че има нужда от консулт. След обща венозна бях ОК вднага - в приповдигнато настроение, бъбрива, но нямах дефицити в разсъждението и комуникацията. Бих го сравнила със състояние след 20 грама твърд алкохол. След обща с интубация картината е съвсем различна, но не мога да кажа доколко се дължи на процедурата и доколко на упойката. В смисъл можеш да отговаряш на въпроси когато излезеш и да задаваш такива, но от болката и кръвозагубата определено не си съвсем в час. Повечето пациенти в интензивното се освестваха чак на следващия ден от операцията.
След упойка при педиатричен пациент е кошмар, но в нормалните отделения не ги изваждат от операционна докато не се поосвестят поне малко, за да не втрещят родителите.
Като родител не съм се втрещявала, което предполагах И за психиатъра.
Четох за "разпадането" и "изчистването" от пропофола, което определено не е два часа (120 минути).
За да е човек, в "собствената си кожа".
datura_inermis  bouquet

# 5
PAV1, дори в "печелившите" държавни не съм виждала да викат консулт без нужда, не знам каква точно им е процедурата, но ако не е спешен се чака да дойде с часове или дори ден, вероятно вашият е заявен още преди операцията по някаква причина.

На 27 не е педиатричен, да ти е жив и здрав Simple Smile 
Скрит текст:
Деца при излизане от упойка звучат както предполагам звучи котка драна жива  - звуци, които ти трябва време да осъзнаеш, че са от човек. Още настръхвам като се сетя. И буйстват, трудни са за удържане и от няколко възрастни. Не всички деца, но доста. Та психиатър може и да е в помощ на родителите.

# 6
Синът ми е упояван  седем пъти.Четири в Бг и три в Сърбия.Тук след всички упойки беше ужасно.Единия път рева истерично седем часа.В Сърбия нямаше никакъв проблем.Според мен качеството на упойките е трагично в нашата мила родина.

Общи условия

Активация на акаунт