Епилепсия- ТЕМА 22

• 82 900
  • 719
  •   1
Отговори
# 195
  • София, Люлин-8
Да пристъпи са мойта в лоши дни правеше над 100 такива.  Peace
Ето да видиш още клипчета как изглеждат. Сега за 5 дни съм видяла 1.  Simple Smile

Виждаш ли как прави едно двойно примигване и завърта очната ябълка нагоре.

Последна редакция: ср, 11 ное 2015, 10:26 от romanol

# 196
  • София, Люлин-8

# 197
  • София, Люлин-8

# 198
  • София, Люлин-8
Това са между другото типични пристъпи за Досе синдром аз затова се съмнявах за него - абсанси, атипични абсанси, миоклонии на клепачити и комбинации от тях.

Последна редакция: ср, 11 ное 2015, 10:25 от romanol

# 199
Ще се опитам да снимам Йоанка да видим.
Може и да са само примигвания при нас ми аз да си въобразявам нещо Simple Smile .

# 200
  • София, Люлин-8
Обърни внимание дали върти очите нагоре това е показателното.  Peace
Ето още едно момиченце с такива пристъпи, но друг синдром.

# 201
  • София, Люлин-8
А това момченце е с Досе синдром.

# 202
Здравейте,  преди време се бях засилила за изследване за дефицит на б12,  но заради противоречивата информация за достоверността се отказахме. Споделете моля,  какви точно тестове сте правили,  от пръст ли,  от вена ли,  името на изследваните показатели?  Благодаря

# 203
  • София, Люлин-8
mutafova78 Аз пуснах изследването в Бодимед заедно с изследванията за чернодробните ензими, просто казах, че искам изследване на нива на Б12. Кръв й взеха от вената. Резултатите станаха готови след около седмица, защото ги пращат в Германия. Струваше около19-20 лв.

# 204
И аз пуснах за б12 в бодимед. Важно е освен серумен б12 да се пусне и хомоцестейн и метиломалонова киселина, защото при скрит дефицит, серумния б12 е в норма. Кръв от вената задължително, като 24 часа детето не бива да яде богати на б12 храни. Яйца, мляко, месо.

# 205
  • София, Люлин-8
Аз заедно с Б12 пуснах и фолиева киселина и вит. Д. Нива на волпроат. ПКК+ДК и АЛАТ+АСАТ. Всичко беше в норма. Peace
За Б12 дефицит е достатъчно ПКК+ДК, Б12 и Фолиева к-на. Ако има дефицит ще изкочи в двата витамина или еритроцитната маса.  
А вит. Д пуснах защото при дефицит може да предизвика мускулни спазми.

Момичета днес отивам в РИО да подавам документи за ресурсен стиснете по едни палци.  Praynig

Последна редакция: чт, 12 ное 2015, 04:59 от romanol

# 206
Успех, Романол.  Hug
Това с ресурсния учител е друга кауза пердута, но ти си в София и там шансовете са по-големи.
А какви са имунологичните изследвания, които правите?

Последна редакция: чт, 12 ное 2015, 08:15 от LifeIsBeautiful

# 207
Много благодаря за инфото за б12 изследванията. Исках да разбера точно за тези взаимовръзки между показателите. Боя се че тук във Варна няма кой да ми даде надеждна информация. А дори да има - пада голямо лутане и плащане на вятъра. Пусках дори запитване в две лаборатории,  но не получих отговор на простия въпрос "какви показатели трябва да се изследват за достоверно установяване на дефицит на б12 ".
И още един въпрос към запознатите: Ако се установи дефицит при нас той ще е заради липса на вътрешния фактор мисля. Има ли лечение на това състояние? 
Желая здраве на вас и децата и леко преминаване през вирусите!

# 208
Тук е описано подробно за б12, хомоцистеина и метилмалоновата киселина, както и за лечението.
http://medpedia.framar.bg/заболявания/мкб-d519-4/витамин-b12-недоимъчна-анемия-неуточнена

# 209
Майки,спешно ни се налага пак да пием Ривотрил. Разбирам ,че вече май го няма на пазара. Заместитела Клонарекс- кажете какво ви е впечатлението? Или как да си набавя Ривотрил,освен от друга страна?

Общи условия

Активация на акаунт