Епилепсия- ТЕМА 22

• 82 931
  • 719
  •   1
Отговори
# 285
  • София, Люлин-8
Току що се върнахме от ЕЕГ-то, малката има огнище окципитототемпорално в ляво. Поне най-после го хванахме откъде идва.  Rolling Eyes

След малко тръгваме за комисията пред РИО дано имаме успех и ни отпуснат ресурсните. Изобщо днеска натоварен ден се очертава.  ooooh!

# 286
Роси, тази яснота ще промени ли лечението, или се запазва същото?
Успех с ресурсния!

# 287
  • София, Люлин-8
Ами потвърждава дисплазията за съжаление и най-вероятно до гроб на лекарства.  Cry

# 288
  • София, Люлин-8
Доцента искаше да ни смени единия медикамент, но тъй като сега сме горе долу стабилни му казах че трябва да си помисля. Пък ще видим обмислям го.

# 289
  • Варна
Току що се върнахме от ЕЕГ-то, малката има огнище окципитототемпорално в ляво. Поне най-после го хванахме откъде идва.  Rolling Eyes

А реално как се установи това огнище по ЕЕГ,какви трябва да са измененията.При нас един единствен път
беше изказано мнение за огнище и оттогава никой не ми казва нещо подобно ,а като попитам има ли огнище и ме гледат с един поглед откъде си го измислям......

# 290
  • София, Люлин-8
Доцента искаше да ни смени единия медикамент, но тъй като сега сме горе долу стабилни му казах че трябва да си помисля. Пък ще видим обмислям го.

# 291
  • София, Люлин-8
Ами пише си го в разчета на еег-то.

# 292
  • София, Люлин-8
ivinnka Здравей снощи пишех от телефона и ми беше трудно да съм многословна.  Wink

В общи линии огнището представлява периодична поява на епилептоформени графоелементи (спайкове, остри вълни или комплекси с бавни вълни) и/или бавни вълни само в един канал, или иначе казано в едно редче на ЕЕГ-то. В нашият случай това са 2 канала-окципитален и темпорален, затова е окципитотемпорално. Всеки канал е записан с буквичка която означава съответният електрод на коя част от мозъка е поставен, като означават: Fp са първите два електрода над нослето, F-фронтален дял (челото), C-централен(това е по централната линия на главата), P-периатален (горната задна част на главата), T-темпорален (страничната част на главата), O-окципитален (тилната част). Посоките (ляво и дясно) могат да се определят, като видиш номерчето след буквичката-четните са от дясно, а нечетните от ляво. Peace

# 293
Здравейте, имам направление за хоспитализация на 15.12 в детска неврология в болница Св.Наум в София. НАправлението е за дъщеря ми- 5 годишна. Ние ще пътуваме от Бургас и трябва до 9 сутринта да отидем в кабинета на д-р Томов . Моля да ми помогнете с информация:
1. Какво ни е нужно за няколко дни престой в детска неврология ? Казаха ми ,че ще остана заедно с детето , защото е малко . Искам да попитам ,  знаете ли дали за майките има легло(най-вероятно не, но все пак питам) или се спи по столове? В стаите обикновено по колко деца са ? Имат ли тоалетна към стаята или са на етажа?  Малко съм притеснена, защото ако съм забравила нещо , няма кой да ни донесе .
2. Ние ще постъпваме за изследвания да се види дали има епилепсия. Кога се правят изследванията и какъв е горе долу режима през деня? Трудно ми е да си представя няколко дни само в стаята да стоим -може ли да излизаме навън?
3. Как да намеря кабинета на д-р Веселин Томов , при който трябва да се явим на 15-ти сутринта? Има ли портал и охрана и евентуално някой да ни насочи ? Входа на клиниката откъм Г.М.димитров ли е?
Надявам се да не ви оттегчавам с такива тъпи въпроси  и нямаше за нищо да се притеснявам ако отивах някъде сама. Преди 5 години детето ми беше на месеци, аз лежах 2 месеца в онкологията в София , бях го оставила на мъжа ми в Бургас да го гледа и като че ли тогава не бях толкова притеснена за себе си, отколкото сега за нея, където отиваме само за изследвания.

# 294
1.Вземи дрехи за детето и теб.Пижами, хавлии, мокри кърпи, сапун, салфетки, тоалетна хартия, прибори.Аз взимам и една купа с капак.Храна за първия ден- не се полага храна първия ден.Има хладилник и може да си оставяш храната там.Хладилника е общ за отделението.Легло може да ползваш, ако има свободни.Детето е малко и може да спиш с него.В стаите са по 3 легла, не рядко има 3 деца с майките си...Тоалетна на етажа- 2 на брой, не особено чисти.Има баня, която се заключва, но може да се ползва в определени часове.
2.Изследвания се правят  на следващия ден, на гладно се взима кръв.За ЕЕГ сестрата ще обясни кога и къде да отидете.Може да питате и другите майки, които не са там за първи път.Може да се излиза, пак през определени часове.Има заведение за хранене и лавка.Телевизия срещу монетки, ако ползвате се запаси с повече  монети, парите е желателно да са по-дребни.
3.кабинета на Томов е в голямата сграда, първата след бариерата в ляво.Има рецепция и ще ви упътят.Погледни адреса на клиниката и виж картата.https://www.google.bg/maps/place/M%D0%91%D0%90%D0%9B%D0%9D%D0%9F … x76307cc1c6bcc00b
Главния вход е откъм ул.Любен Русев, там е и сградата, в която е Томов.За отделението питайте пак на информация.
Ако имаш други въпроси не се притеснявай и питай.Ако нещо съм пропуснала другите запознати да кажат.
И се надявам всичко при вас да е наред и да не се налага да познавате клиниката отблизо. bouquet

# 295
KokoMira, Много благодаря за подробното обяснение.  Много се надявам да сме  само за 3 нощувки , защото по телефона ми казаха 3 до 5 нощувки.

# 296
Аз не съм лежала там, а в педиатрията.  Там за придружителите не се полага храна. Трябва да си вземеш и нещо с които да си миеш приборите. Чехли си вземи.козметика за теб и детето.  Общо взето нищо не дават. Каквото ползваш в ежедневието си, си го вземи.

# 297
  • София, Люлин-8
papeshonka Момичетата вече са ме изпреварили и са ти обяснили всичко. Успех.  Hug

Момичета имам въпрос, защото съм на кръстопът. Обмислям да се прехвърлим при доц. Алексиев дайте отзиви за него като терапевт, като електроенцефалографист вече установих, че става, но въпроса е как се справя с лекарствата?

# 298
Аз не съм му фен. 3 пъти ходих при него с малката.  Веднъж не пожела да я прегледа.гледа само еег-то и ямр. То било ужасно и трябвало да я оставим в дом. После 4 други го гледаха, включително и ралица Георгиева и литвиненко и туркинята. Никой не видя този проблем,  хем им казах да го търсят. Само дето с изказването си ми разби семейството.

# 299
papeshonka момичетата са ти обяснили всичко .
За храна за теб в двора на болницата точно срещу сградата в която ще сте настанени има заведение за хранене .
На мен обаче повече ми харесва едно друго което е извън болницата.Не от входа който е до заведението в болницата а е от страната на централния вход.Като излезеш от там завиваш директно на ляво.
Предлагат вкусна храна.
Нас първия път като ни приеха стояхме една седмица .
Само ,че ние бяхме с над 30 гърча за деня в който постъпихме и три ,четири дни след като започна лечението продължавахме да имаме.Затова ни задържаха.
Между другото и ние на 15 ще сме в София само ,че ще отидем само за изследванията.Няма да влизаме в болницата.Ще спим на хотел и ще направим задължителните изследвания които си ги правим на три месеца.Няма да ни хоспитализират Simple Smile Ще останем повечко време в София за да поразгледаме и да се поразходим  Mr. Green

Общи условия

Активация на акаунт