Епилепсия- ТЕМА 22

• 82 930
  • 719
  •   1
Отговори
# 270
Здравейте, някой запазвал ли е скоро час за Св.Наум детска Неврология. Звънях на 02/9702247, 02/9702243 и от двете места ми дават тел на регистратура 02/9702250 , който два дни дава свободно.
Ние сме от Бургас и немога на място да запазя час, така че ми е нужно по телефон. За пръв път ще ходим на детски невролог , ако случайно се свържа и както предполагам няма свободни часове този месец за проф. Божинова, някой може ли да препоръча друг доктор в Св.Наум , за който да поискам час? Вие на кой тел звъните?
Детето ми е на 5 год, и от близо 6 месеца , от пролетта насам всяка нощ се буди с плач , цялото в пот и почава да говори несвързани неща. За позледните 3 месеца има само 2 нощи, в които не се е събудила.Тръгва да върви из къщи, и не познава нито мен нито баща си, нито си знае името. Това продължава между 5 и 30 минути, после изведнъж ляга, заспива и на сутринта нищо не помни. Психолог ни посъветва първо да ходим на невролог, за да се види или изключи епилепсия. Друг проблем е ,че от малка когато се впечатли от нещо отваря уста и брадичката й трепери и върти двете си китки. Обикновено , когато нещо много й харесва. Вече е голяма и другите деца забелязват ,че това не е нормално и й се смеят. Смятам също да отидем на преглед в и в детска психиатрия в Александровска болница ( на база на прочетеното из форумите).  Просто ми е много мъчно всяка вечер да ме пита коя съм.

# 271
  • София
Здравей, ние ще ходим утре до св. Наум за изписване. Ако искаш ще ти запазя час (ако има), но не разбрах записване за хоспитализация ли ти триябва или за преглед при проф Божинова?

# 272
Благодаря на Малката Ида за отговора. Успях да се свържа на тел 02/9702250 чак късно следобед. Дадоха ми тел на д-р Томов 02/9702138 , с когото да говоря да ни даде дата за хоспитализация. Обясниха ми ,че е най-добре със хоспитализация, защото така детето остава в клиниката 3-4 дни и му се правят всички изследвания. 

# 273
А познайте къде сме ние.  В педиатрията с бронхиолит.  Имам де жа вю.  Миналата Коледа,  а сега за никулден.  А другия петък трябва да сме в Истанбул. От 3 сутринта сме тук и още никакво лечение, а малкото така страда, не може нито да спи, нито да яде

# 274
  • София, Люлин-8
Ох бързо да се оправяте.  Hug

И мойта нещо много буха напоследък.  Rolling Eyes

# 275
Мами, помагайте.  Днес малката на няколко пъти примигваше и й потрепваше устата. Първо не ми обърнаха внимание,  но когато я преслушваха го видяха и се притесниха.  но в болницата сега няма никой достатъчно компетентен да прецени какво е това.  На някоя от вас случвало й се е подобно. 
После като видяха колко депакин пием, казаха,  че това си е хомеопатия.  Сега ни увеличават дозата.

# 276
  • София, Люлин-8
Мойта само премигва. Колко депакин пиете и колко кила е детето?

# 277
Не знам как се смята турския.  Но ми казаха, че била пила 20 на кг. Сега й го направиха 36. Не съм сигурна,  обаче че го смятат добре.

# 278
  • София, Люлин-8
Нашето в момента е 29, а при изписването е било 32, а ни казаха, че тези стойности са в минимума.  Peace

# 279
Ами, ако с 20 няма пристъпи защо да го правим 30. Примигванията спряха,явно е било от температурата.

# 280
  • София, Люлин-8
Да точно това е идеята с най-ниски дози да се покрият пристъпите. Явно са преценили (друг въпрос колко са компетентни), че тези примигвания са пристъпи и затова искат да вдигнат дозата. При покачване на температурата огнището по-принцип се обостря и може да се появят пристъпи. А и детенце е качило килограмите най-вероятно след назначаването на първоначалната доза и може от това да е. Абе много е сложно трябва този дето следи детето да прецени дали да се вдига дозата или не. Но според мен е добре да си намерите някой български лекар за следенето от тук нататък че логистиката ще стане брутална.  Peace

# 281
Ами тук на първо четене ми хареса една докторка, ще видя дали ще се навие да ни поеме.не знам как се казва. Една висока и побеляла

# 282
Ей, днес избеснях. Правиха ни еег на най-новия и единствен по рода си апарат. Но то продължи 7-8 минути,  през които детето се дереше.  А аз го люлях на ръце. И а познайте какво стана. Колкото и пари да потрошим по апарати,  докато властва тоталното безхаберие на персонала децата ни нямат шанс.
Романол, споделих за дозата с нашата докторка и тя каза в никакъв случай да не я вдигам. Максимума бил 30, но само в хипервръзки тежки случаи,  над тази доза влияел пагубно на развитието.

# 283
  • Ямбол
Здравейте! Искам да попитам , някой има ли останали опаковки от Nitrazepam 5mg/ Mogadon, Cerson, Radedorm/ ? Ако има, моля да ми пише! Благодаря!

# 284
И а се интересувам от нитразипам 5 мг. От скоро го започнахме, а в Румъния трудно се случват нещата. Ако някой има инфо, пишете от къде другаде може да се набави.

Общи условия

Активация на акаунт