Епилепсия- ТЕМА 22

• 82 959
  • 719
  •   1
Отговори
# 315
  • гр.Гоце Делчев
Весела Коледа мили борбени майчета на вас и вашите семейства ,желая ви много любов,здраве и късмет  Hug

# 316
  • Русе
Здравейте момичета
Май и аз ще ви стана съфорумка.
Все още дори не съм наясно какво точно ни има. Имам един въпрос някой пие ли само Конвулекс и колко време след приема му се очаква да подейства. Ние го пием от две седмици като от три дни го пием по три пъти на ден по 0,5.До момента не виждам ефект. И още един въпрос на четвърти януари влизаме в болница за да установим какъв точно е проблема. Влизаме в София при доктор Литвиненко. Някои знае ли нещо повече за него и за болницата където трябва да влезем?

# 317
  • Варна
Здравейте момичета
Май и аз ще ви стана съфорумка.
Все още дори не съм наясно какво точно ни има. Имам един въпрос някой пие ли само Конвулекс и колко време след приема му се очаква да подейства. Ние го пием от две седмици като от три дни го пием по три пъти на ден по 0,5.До момента не виждам ефект. И още един въпрос на четвърти януари влизаме в болница за да установим какъв точно е проблема. Влизаме в София при доктор Литвиненко. Някои знае ли нещо повече за него и за болницата където трябва да влезем?
Здравей,
има момичета с много повече опит от мен, но да споделя ,което знам,по-късно предполагам ще се включат и те.
Стандартно се започва само с един препарат,така че е нормално да ви включат по общи съображения Конвулекс.Няма информация тази дозировка за какви кг ви е предписана,но по принцип референтните ст-сти са 50-100 единици и се установява с изследване на ниво на валпроата от кръв- по-добре венозна,взета сутрин. Това е показател доколко е наситена кръвта вече с препарата и ако е в референтните граници, а няма ефект лекарите търсят други решения.и
За Литвиненко нямам контакт за да споделя мнение...
Ако са ви правени ЕЕГ може да споделиш описания, и изобщо на каква възраст сте, кг,и това което искаш за да стане по-ясно състоянието и основанията за безпокойство.

# 318
  • София, Люлин-8
didka12 Това за колко голямо дете става въпрос, колко килограми. И какъв конвулекс сироп или нещо друго, ако е сороп това си е наистина хомеопатична доза при тази доза резултат незнам дали ще има. На моята дъщеричка на 1 г. 4 м. й изписаха 2+2+3 пристъпите спряха веднага. Друг въпрос че след месец и половина пак почнаха.

Литвиненко е добър диагностик.  Peace

# 319
Имате ли идея мога ли да смеся Конвулекс сироп с нещо-мляко,сок? Че не ми се води борба 3 пъти на ден. Малкия отказва да го пие,че горчи и това е.

# 320
Aз го смесвам с мляко.  Пие 100мг. С 90 гр.мляко

# 321
  • Ямбол
здравейте мами, пиша ви във връзка с моя позната. Нейната дъщеричка е на 1 година и три месеца и на конвулекс 2-2-3, с тегло около 9кг. Пристъпите са по време на сън и вече всекидневно, поради липса на лечение на време и поставяне на всичките 6 Валентни ваксини. Отначало пристъпите са се наблюдавали само когато деъето е с обърната главичка на ляво, където се оказва, че има лек разширен вентрикул. Въпросите са ми два, мислите ли че проблема може да идва от него и детето от известно време е със доста големи сенки под очите, които лилавеят и доста капиляри на клепачите, имате ли представа в следствие на какво може да са те? Детето е посетило всички невролози в София и е със становище за неврологично здраво дете, след доста неуместни реплики, защото е нямало до скоро физическо изоставане, даже и с епикриза от педиатрията със същото становище, а детето се влошава много. Благодаря ви предварително!

Последна редакция: ср, 30 дек 2015, 09:02 от liduna

# 322
А сега има ли изоставане? Как така неврологично здраво, а пие конвулекс?
По принцип казват, че разширен вентрикул сам по себе си не е проблем, освен ако не нараства, което може да доведе до хидроцефалия и съответно да има последици от нея.
За сенките под очите съм питала много пъти, защото при сина ми хронично се появяват, никой лекар не ми е дал отговор.

# 323
  • София, Люлин-8
И ние имаме на моменти сенки под очите, обикновенно когато сме с много пристъпи. И на мен ми е странно как така здраво пък Конвулекс пие, кой го е назначил, тези лекарства така не се дават. Да възможно е принципно някои видове пристъпи да зачестят от него, но това трябва невролог да го определи.  Peace

ПС: В какво се състоят пристъпите.

# 324
  • Ямбол
Пие конвулекс по предписание от Попова, това беше единствения човек, които след споделяне на клиничната картина на детето ми го изписа, явно защото аз нищо не съм чела а определено всичко, което наблюдавам е типично за наличие на пристъпи. От три седмици мускулатурата на детето определено е различна и ср усеща разликата, много по отпусната е.

# 325
  • София, Люлин-8
Щом има промяна в мускулният тонус на детенцето ви съветвам след празниците да се свържете с д-р Попова и да й каже за това което се случва, може да е страничен ефект от лекарствата, но може и да са учестени пристъпи, по добре да я погледне.  Peace

ПС:Колкото до пристъпите най-добре се диагностицират ако направите клипче на и го покажете на лекаря, защото различните видове пристъпи се лекуват с различни медикаменти.

# 326
  • Русе
Ели е 7кг. и в момента увеличаваме леко дозичката, от утре минава на три према по 1.00мл. От три дни имаме разреждане на пристъпите ако мога така да ги нарека, около 2 или 3 пъти през деня и евентуално 1 път през ноща.
Надявам се да намалеят още. Засега пием само Конвулекс сироп и Невробекс по една четвърт.

# 327
Честита Нова Година!  Нека тя ни донесе нов късмет и много здраве за тези, които обичаме!  Laughing Hug

# 328
  • София, Люлин-8
За много години момичета. Желая ви много здраве, щастие и успехи на вас и на семействата ви през новата година. Hug  Heart Eyes

# 329
Честита нова година!Нека новата година донесе много здраве ,спокойствие и само щастливи мигове за всички Simple Smile

Общи условия

Активация на акаунт